کندی اینترنت برای استفاده از سامانه شاد

بسیاری از دانش آموزان و والدین ایلامی به خصوص در روستاهای استان با مشکل کندی اینترنت برای باز کردن نرم افزار شاد مواجه هستند، چالشی بزرگ که این روزها دانش آموزان مناطق روستایی ایلام با آن دست و پنچه نرم می کنند.

خبرگزاری شبستان - ایلام: چند هفته‌ از راه اندازی سامانه شاد به منظور آموزش دانش آموزان کشور در ایام« درخانه ماندن» به دلیل شیوع ویروس کرونا می‌گذرد اما بسیاری از دانش آموزان استان ایلام به دلایل مختلف موفق نشده‌اند در این سامانه ثبت نام کنند.

 

نبود گوشی هوشمند در بین خانواده‌های نیازمند، کندی اینترنت در روستاهای استان و مناطق عشایری استان از چالش‌های بزرگ بر سر راه نرم افزار شاد در استان است که به دغدغه‌ای بزرگ برای خانواد های استان ایلام تبدیل شده است.

 

چالش‌های خانواده‌ها

یکی شهرندان ایلامی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ایلام اظهار کرد: متاسفانه به دلیل مشکلات مالی امکان خرید گوشی هوشمند و یا سیستم کامپیوتر  را نداریم و الان دانش آموزان ما از آموزش درس‌های خود محروم هستند.

 

«اکبر غلامی» بیان کرد: متاسفانه طبق گفته مسئولان این نرم افزار فقط در گوشی‌های هوشمند قابلیت اجرا دارد و  این در حالی است که بسیاری از خانواده‌های دانش آموزان در این استان به ویژه در مناطق محروم از داشتن گوشی هوشمند بی بهره هستند.

 

اما مشکلات نرم افزار فقط به نبود گوشی هوشمند در بین تعدادی از خانوار برنمی گردد، کندی و نبود اینترنت در بین خانواده‌های روستایی و عشایری استان به چالشی بزرگ تبدیل شده است.

 

یکی از اهالی روستای چم ژاب دره شهر در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ایلام اظهار کرد: هر روز تعدادی از جوان‌ها و دانش آموزان روستای چم ژاب شهرستان دره شهر به دلیل نبود اینترنت همراه برای اجرای نرم افزار شاد و اطلاع از اخبار چند کیلومتر جلوتر از روستا در مسیر جاده اصلی حضور پیدا می‌کنند.

 

«محمد خدایاری» بیان کرد: حال و  روز بسیاری از روستاهای دره شهر مانند قلعه تسمه، فرهاد آباد، فاضل آباد، کل سفید، شیخ مکان و.... که در مناطق صعب العبور هستند نیز بر همین منوال است.

 

وی افزود: متاسفانه سال هاست روستاهای این شهرستان از اینترنت مناسب و پرسرعت بی بهره هستند و هم اکنون دانش آموزان برای دریافت آموزش‌های مجازی و اینترنتی دچار چالش شده‌اند.

 

آموزش در بین دانش آموزان عشایر تعطیل نیست

اما به رغم اینکه بسیاری از دانش آموزان روستایی و عشایری  با نبود زیرساخت‌های اینترنتی مواجه هستند، تعدادی از معلمان روستاهای دره شهر نیز با رفتن به دل طبیعت، نسبت به برگزاری کلاس درس برای دانش آموزان اقدام کرده‌اند.

 

«محمد شمسایی» مدیر دبستان عشایری لودر علیا ماژین یکی از افرادی است که در دل طبیعت با رعایت و حفظ فاصله گذاری اجتماعی نسبت به برگزاری کلاس درس برای دانش آموزان عشایری اقدام کرده است.

وی باتحمل سختی‌ها و علی رغم صعب العبور بودن منطقه، با دلسوزی تمام ثابت کرده که ویروس کرونا قادر به تعطیلی آموزش نخواهد شد.

 

شمسایی با چندین ساعت پیاده روی و کوهپیمایی در مسیری صعب العبور در ارتفاعات کبیرکوه برای دانش آموزانی که به دلیل عدم دسترسی به اینترنت و گوشی هوشمند قادر به دریافت محتوای آموزشی در فضای مجازی نیستند، کلاس حضوری با رعایت اصول ایمنی برگزار می‌کند.

 

«محمد رضایی» مدیر آموزگار و آموزگار دبستان عشایری بدر سراب نقل نیز در اقدامی فداکارانه با هدف جلوگیری از افت تحصیلی و پر کردن خلا ناشی از تعطیلی مدارس به دلیل شیوع بیماری خطرناک کرونا، آستین همت را بالا زده و با حضور در درب منازل جزوه‌های آموزشی و بسته‌های بهداشتی را بین دانش آموزان محروم از اینترنت و فضای مجازی توزیع نموده و با شعار «همه با هم کرونا را شکست می دهیم» نکات مهم بهداشتی در جهت پیشگیری از بیماری کرونا را به دانش آموزان خود آموزش داده است.

 

طبق اعلام آموزش و پرورش استان ایلام از مجموع حدود ۱۰۰ هزار دانش آموز استان ۶۰ درصد زیر پوشش این آموزش‌ها قرار گرفتند و ۴۰ درصد باقیمانده نیز مربوط به دانش آموزانی بوده که محل زندگیشان دسترسی مناسب به اینترنت نداشتند.

 

بر این اساس برای این دانش آموزان مطالب آموزشی در قالب درس نامه تهیه و به صورت حضوری در اختیار آنها قرار می‌گیرد.

 

توسعه زیرساخت‌های ارتباطی در روستاهای استان

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان ایلام نیز در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ایلام اظهار کرد: حوزه ارتباطات استان همزمان با ورود کرونا به کشور و استان در حال خدمت رسانی و پایدار نگاه داشتن ارتباط صدها سایت تلفن همراه و مراکز تلفن ثابت، فیبر نوری و شبکه خودپردازهای بانکی و خدمات پستی جهت رفاه حال هموطنان است.


«عباس بیرامی» تصریح کرد: در ایام شیوع ویروس کرونا میزان مصرف مشترکین از شبکه اینترنت تا ۴۰۰ درصد نسبت به مدت مشابه افزایش داشته است که به دلیل افزایش استفاده از شبکه‌های اجتماعی، خبری و آموزش آنلاین دانش‌آموزان و دانشجویان بوده است که قطعاً این افزایش مصرف در برخی مواقع باعث کند شدن شبکه خواهد شد.


وی اضافه کرد: در دو ماه اخیر با اعتبار بیش از ۱۰ میلیارد تومان توسط وزارت ارتباطات برای توسعه زیرساخت‌های ارتباطی روستاهای مختلف استان هزینه شده است.

 

بیرامی بیان کرد: باهمت وزارت ارتباطات جهت راه اندازی شبکه آموزش برخط تمام دانشگاه‌های ایلام تا پایان اردیبهشت تمامی ترافیک مراکز دانشگاهی ذیل وزارت علوم تحقیقات و فناوری رایگان شده است.

 

وی خاطرنشان کرد: با فعالیت شبکه دانش آموزی شاد توسط وزارت آموزش و پرورش اقدامات مناسبی برای تامین زیرساخت ارتباطی این شبکه برای ارائه آموزش برخط دانش آموزان در استان صورت گرفته است.

 

کد خبر 920071

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha