اخبار کوتاه فرهنگی، مذهبی از استان اردبیل

سومین کارگاه نقاشی عاشورایی با عنوان «سوز حسینی» در حوزه هنری اردبیل برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اردبیل، حسین آزاد، مسئول واحد هنرهای تجسمی حوزه هنری استان اردبیل در این کارگاه گفت: این کارگاه، همه ساله به مناسبت گرامیداشت ایام محرم و سوگواری سرور و سالار شهیدان ابا عبدالله الحسین (ع) برگزار می شود.


وی افزود: این برنامه به مدت یک روز با حضور هنرمندان و علاقه‌مندان اعم از دانشجویان، اساتید و هنرجویان هنرهای تجسمی برگزار شد و شرکت‌کنندگان بر اساس درک، تجزیه و تحلیل خود از وقایع محرم و عاشورا و با تکنیک‌های مختلف اجرایی به خلق آثار پرداختند.


مسئول واحد هنرهای تجسمی حوزه هنری در ادامه بیان کرد: کیفیت آثار و نفرات شرکت کننده سومین کارگاه نقاشی عاشورایی، نسبت به دو سال گذشته از سطح بالایی برخوردار بود.


آزاد با اشاره به اینکه در این دوره، تکنیک و اجرا برای هنرمندان آزاد بود، افزود: امسال با حذف محدودیت سنی تلاش کردیم تا ارتباطی حضوری، زنده و آموزشی میان اساتید و گروه های سنی جوان و نوجوان ایجاد نماییم.


* * *

جلسه انتخابات داخلی هیئت رئیسه شورای هیئت های مذهبی با حضور رئیس اداره تبلیغات اسلامی نیر در این شهرستان برگزار شد.


حجت الاسلام ابوالفضل قهرمان‍ژاد، رئیس اداره تبلیغات اسلامی نیر در این جلسه با اشاره به وظایف هیئت های مذهبی در توسعه فرهنگ دینی جامعه، گفت: مسئولان هئیت های مذهبی باید در جهت جذب و آشنا ساختن نسل جوان و نوجوان و حتی کودکان با فرهنگ دینی، تلاش و برنامه ریزی کنند.


وی به استفاده از فرصت های تبلیغی با تعامل و همکاری فعالان فرهنگی و دینی و مبلغان تاکید کرد و گفت: هیئت های مذهبی در راستای انجام رسالت مهم و خطیر تبیین مفاهیم دینی از جمله فرهنگی و قرآنی می توانند در ارتقای سطح بینش و بصیرت دینی مردم گام های موثری برداشته و جامعه را به سمت پیشرفت فکری، فرهنگی و دینی سوق دهند.


در این جلسه طبق رای حاظرین محمد رضا مهدویان، به عنوان رئیس شورای هیئت های مذهبی نیر انتخاب شد.
* * *

لوح فشرده آسیب شناسی عزاداری به طور گسترده در سطح استان اردبیل و استان های همجوار توزیع شد.


حجت الاسلام هادی رسولی، مسئول تشکل های دینی با اعلام این خبر گفت: آسیب شناسی یک اصطلاح جامعه شناسی است که از قیاس جامعه با ارگانیسم موجودات زنده شکل گرفته است. آسیب‌های اجتماعی همانند امراض جسمانی موجود زنده، شامل تنش‌هایی می‌شود که در بخشی از جامعه پدید آمده و در نهایت نیز کل جامعه را در معرض خطر قرار می‌دهد مراسم عاشورا نیز به عنوان یک واقعیت اجتماعی، در ذهن، اندیشه و جان و قلب شیعیان حضور داشته و در قالب مناسک، رفتار و سنن اجتماعی خاص ظاهر می‌ شود، به مرور زمان در معرض آسیب قرار می‌گیرد، زیرا به دست همه مردم افتاده و هر کس فهم خود را از موضوع بر آن تحمیل می‌کند که این خود باعث انحرافات و آسیب‌هایی می‌شود که در متن و یا در حاشیه آن رخ می‌دهد.


وی افزود: به منظور جلوگیری از آسیب‌های عزاداری راه کارهای مناسبی از جمله بصیرت دینی، در مقابل کج‌ اندیشی‌ها و برداشت‌های غلط، تقوا در مقابل هوی و هوس، علم و بصیرت در حوزه سیاست، تشخیص دوستان و دشمنان و روشن شدن عملکرد سیاست بازان، تبیین و روشنگری اندیشمندان و علما در حوزه مسائل دینی، سیاسی و اجتماعی، به حاشیه راندن تفکرات متحجرانه و جمودگرا و پیروی مردم از علمای راستین از مهم ترین روش هاست.


مسئول تشکل های دینی گفت: در همین راستا این لوح در تیراژی بیش از ده هزار نسخه تهیه و در بین هیئت های مذهبی و اقشار تاثیرگذار توزیع شد.


پایان پیام/

کد خبر 91977

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha