حجت الاسلام «حسن خیری» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با بیان این که در پی شیوع بیماری اخیر در جهان ارزش فرهنگ ها و تمدن ها به خوبی روشن شد، گفت: شما بر خلاف ایران اسلامی که مردم به فکر هم بوده و هستند، غرب را مشاهده می کنید که در عین ادعای انسان مداری و اومانیسم، حتی جنازه های نزدیکان خود را دفن نمیکنند.
رئیس انجمن مطالعات اجتماعی حوزه با اشاره به ادعای قانون مداری و حقوق بشر کشورهایی نظیر آمریکا و فرانسه خاطرنشان ساخت: کسانی که در زمینه حقوق، می گفتند انسان ها ارزش دارند سیاه و سفید درست میکنند و به افراد مستضعف و کهنسال امکانات کمتری می دهند.
وی ایران اسلامی را کشوری متدین، جهادی و انقلابی دانست و یادآور شد: عدالت و انصاف این است که این حرکت های دنیای غرب در کنار سرقت لوازم بهداشتی از یکدیگر یک صحنه زشتی بود ولی از این طرف یک صحنه زیبایی از یک جامعه ای که هنوز رگه های فرهنگ اسلامی در آن وجود دارد، آب دیده شده و ایثار گرا است به روشنی دیده میشود.
حجت الاسلام خیری در بخش دیگری از این گفتوگو تحقق «رزمایش همدلی» را در ایران امری لازم و حیاتی دانست و گفت: البته خیرات و کمک های مردم به یکدیگر باعث شده که جامعه ما پخته تر شود، همچنانکه رفتارهای جهادگونه از گندزدایی، از ورود بسیج، از وارد شدن سازمان های مردم نهاد در این قضیه چقدر زیبا بود.
وی اضافه کرد: یکی از تفاوت های جامعه های مدنی غربی با ما در این است که افراد و سازمان های مردم نهاد و جهادی مرزی برای خود مشخص نمیکنند همچنانکه همه می دانیم ارتش و سپاه و نهادهای مردم نهاد تکلیف های مشخصی دارند ولی وقتی بحث بحران ها مطرح میشود به میدان می آیند و تبدیل وضعیت می دهند و در همین بحران کرونا بسیاری از این سازمان ها اقدام به تهیه کالاهای مورد نیاز کردند.
عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان این که برای همدلی و توجه به معنویت و دعا و راز و نیاز، پتانسیل خوبی در جامعه ما وجود دارد، یادآور شد: در جامعه ما این فرهنگ که همه باید گوش به فرمان ولی فقیه باشند ما وجود دارد، حال وارد ماه مبارک رمضان می شویم که این ماه اساسا یک ماه مواسات و همدلی است و اصلا روزه یک فلسفه اش این است که درد فقرا و گرسنگی آنها آشنا شود و فرد بداند که رنج دنیای چه معنایی دارد.
وی بیان داشت: دعا می کنیم که هیچ گرسنه و اسیر و زندانی نباشد، مظلومان نجات پیدا کرده و مریض ها شفا پیدا کنند و از آن طرف رسم و رسوم افطاری و سفره پهن کردن که جزو فرهنگ ما است شکل و قالب دیگری پیدا کند.
حجت الاسلام خیری ادامه داد: به عبارت دیگر امروز وقتی گفته میشود رزمایش همگانی در ماه مبارک رمضان باید شکل بگیرد، می توانیم همان سفره پهن کردن ها را با شکل دیگری انجام داده و بسته های غذایی و کالاهای مورد نیاز مردم محروم را در خانه های آنها ببریم و اگر دعا می کردیم که گرسنه ای نباشد، امروز وقت آن رسیده که به فکر دیگران باشیم.
رئیس انجمن مطالعات اجتماعی حوزه تصریح کرد: این جا طبیعتا یک رزمایشی متمایز از وضعیت جوامع دیگری میشود که ماه مبارک رمضان ندارند، پس انشاءالله با عمل این فرمان حضرت آقا شاهد جمع گرایی هویت گرای ایرانی اسلامی شیعی خواهیم بود که بنیان گذاری این سنت را مقام معظم رهبری تحت عنوان یک رزمایش یاد کردند که باید همه گیر شود.
نظر شما