دلیل انتخاب مبلغ ۱۲ میلیون تومان تسهیلات برای بنگاه های آسیب دیده از کرونا مبهم است

سلاح ورزی با تاکید بر اینکه دلیل انتخاب مبلغ ۱۲ میلیون تومان تسهیلات برای بنگاه های آسیب دیده از کرونا مبهم است، گفت: در این سیاست فقط به نگهداری نیروی کار توجه شده و در پرداختن به مسائل دیگر بنگاه مانند نقدینگی، ابهام وجود دارد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، «حسین سلاح ورزی» شب گذشته (چهارشنبه 3 اردیبهشت) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما به ارائه توضیحاتی درباره روند پرداخت تسهیلات به کسب و کارهای آسیبب دیده از کرونا پرداخت و با تصریح این مطلب که بسته های حمایتی این چنینی، اشتغال موجود را حفظ نمی کند و کسب و کار را نجات نمی دهد، گفت: این سیاست ها در همه دنیا مانند هم است اما شدت و هدف گذاری آن در کشور ما کافی نیست، زیرا گروهی از کسب و کارها را برای دریافت این تسهیلات انتخاب کرده ایم اما بسیاری از کسانی که از کرونا آسیب دیده اند دیده نشده اند.

 

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه بر اساس پیش بینی ها بیشتر بنگاه های کسب و کار از بسته حمایتی اشتغال 12 میلیون تومانی استقبال نمی کنند، گفت: داده های حاصل از برخی سامانه ها مانند شاپرک؛ کاهش قدرت خرید مردم را نشان می دهد و افزایش مزد امسال که جامعه کارگری به آن اعتراض دارند 90 هزار میلیارد تومان هزینه های کارفرمایان را افزایش می دهد در حالی که کارفرمایان همین الآن نیز مشکل دارند.

 

وی با اشاره به اینکه بر اساس اطلاعات مرکز آمار حدود 40 درصد از جی دی پی و 52 درصد از اشتغال کشور مربوط به حوزه خدمات است، گفت: این بخش بیشترین آسیب را از کرونا دیده است و البته بیشترین حمایت ها نیز مربوط به این بخش است.

 

سلاح ورزی درباره تسهیلاتی که دولت برای جبران آسیب کسب و کارها از کرونا ارائه شده است، گفت: دولت مصوب کرده است کسب و کارهای 10 گانه برای سه ماه بخشی از حق بیمه را پرداخت نکنند و بدهی هایشان نیز به آینده موکول شود اما در این زمان بخشنامه ای از طرف سازمان تأمین اجتماعی منتشر می شود که همه تسهیلاتی که برای همه کسب و کارها در نظر گرفته بودند در ازای معافیت سه ماهه این رسته لغو شده است. در برخی حوزه ها نه تنها حمایتی نمی شود بلکه در حال بازگشت به عقب هستیم.

 

وی با تاکید بر اینکه دلیل انتخاب مبلغ 12 میلیون تومان تسهیلات برای بنگاه های آسیب دیده از کرونا مبهم است، گفت: در این سیاست فقط به نگهداری نیروی کار توجه شده و در پرداختن به مسائل دیگر بنگاه مانند نقدینگی، ابهام وجود دارد و پیشنهاد ما این است که به جای پرداخت این تسهیلات، کارایی بازار کار و بنگاه ها برای افزایش اشتغال بهبود یابد./

کد خبر 919484

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha