«علی شیرخانی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به «رزمایش همدلی» که از سوی رهبر معظم انقلاب مطرح شده است، اظهار داشت: رسیدگی به وضع محرومان از جمله لوازم زندگی هر مؤمنی است به ویژه در این شرایط باید به فکر همدیگر باشیم.
رئیس انجمن مطالعات سیاسی حوزه علمیه قم افزود: این شیوه شیوه ای است که پیامبر گرامی اسلام(ص) مطرح فرموده اند و ائمه معصومین(ع) هم همین شیوه را داشته اند، همچنانکه قضایای سفره های حضرت امیرالؤمنین(ع) برای فقرا مشهور است و بخشش کل اموال از سوی امام حسن مجتبی(ع) نیز روایت شده است.
وی احتکار را یکی از ظلم های بزرگ در حق مردم به ویژه در دوران سختی دانست و یادآور شد: خیلی جالب است که در زمان امام صادق(ع) قحطی ایجاد شد و افرادی که نزد ایشان به عنوان کارگر بودند سعی کردند گندم ذخیره کنند، حضرت فرمودند: در شرایط قطحی باید به داد مردم برسانید تا دچار سختی نشوند(نه این که انبارهای خود را پر کنیم)، چون اگر بدهیم خداوند به ما برمی گرداند.
شیرخانی با بیان این که با رحم به همدیگر خداوند نیز به ما رحم میکند، یادآور شد: باید تلاش کنیم تا مساوات و انفاق رواج پیدا کند، رسیدگی به محرومان مطلوبیت ذاتی نزد پروردگار دارد و انشاءالله از این طریق بلیه موجود نیز خارج میشود، بنابراین انفاق و دستگیری از دیگران هم در شیوه رفتاری و هم در شیوه عملی و گفتاری و نظری ائمه اطهار(ع) بوده است.
استاد حوزه و دانشگاه یادآور شد: ما همواره لسانا گفته ایم که پیروان ائمه هستیم، بنابراین طبیعی است که عملا باید خواسته ها و دستورات آنها را انجام بدهیم که از جمله آنها رسیدگی به محرومان ومستضعفان با رعایت اصل کرامت انسانی است.
دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم تصریح کرد: خیرین و کسانی که به نوعی دست شان به دهان شان می رسد محله به محله به امور نیازمندان رسیدگی کنند و این مکتب را که مکتب اهل بیت(ع) بوده و در تضاد با مکتب سرمایه داری است ترویج بدهند.
نظر شما