«هیچ» سهم راه های درمیان از اعتبار ملی/ افزایش مهاجرت و کاهش جمعیت

بخشی با تاکید بر اینکه هیچ اعتبار ملی در حوزه راه های شهرستان درمیان نداریم، گفت: متاسفانه راه‌های این شهرستان فرسوده و کم عرض است و هر ساله شاهد حوادث و تلفات بسیاری در راه های این شهرستان هستیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، « حسینعلی بخشی» امروز (3 اردیبهشت) در جلسه بررسی مشکلات شهرستان درمیان اظهار کرد: شهرستان درمیان با جمعیت حدود 54 هزار نفر از سه بخش مرکزی، قهستان و گزیک تشکیل شده و دارای 6 دهستان و چهار مرکز شهری است.

 

سرپرست فرمانداری شهرستان درمیان با بیان اینکه 154 آبادی در این شهرستان وجود دارد، گفت: از این تعداد در 99 روستا بالای 20 خانوار جمعیت زندگی می کنند و در مجموع 73 درصد جمعیت این شهرستان، روستایی هستند که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرند.

 

بخشی بیان کرد: اکثر روستاییان شهرستان در بخش کشاورزی و دامپروری فعالیت دارند که نیازمند این است که به این قشر زحمتکش کمک های خاص در حوزه توسعه کشاورزی و دامپروری انجام شود.

 

وی با اشاره به وجود بازارچه مرزی و همجواری شهرستان درمیان با کشور افغانستان به طول 54 کیلومتر مرز مشترک، ادامه داد: بر همین اساس باید بازارچه مرزی گلورده (میل 73) در درمیان مجدد بازگشایی شود و محور مواصلاتی به مرز ایجاد شود.

 

سرپرست فرمانداری شهرستان درمیان تاکید کرد: توجه به محور مواصلاتی جهت تردد خودروها و کامیون‌ها باید در دستور کار قرار گیرد اما متاسفانه هیچ محور شریانی بر اساس استانداردهای وزارت راه و شهرسازی در درمیان وجود ندارد و این موجب شده در شهرستان درمیان هیچ اعتبار ملی در حوزه راه نداشته باشیم.

 

بخشی افزود: کلیه راه های شهرستان باید در کمیته برنامه‌ریزی از اعتبارات شهرستان تأمین شود که این امکان پذیر نیست و باعث شده راه‌های ما فرسوده و با عرض کم باشد و هر ساله شاهد حوادث و تلفاتی در راه های این شهرستان باشیم.

 

وی با اشاره به اینکه سیمان باقران جز بهترین سیمان‌های تولیدی منطقه شناخته شده و به ظرفیت ۱۰۰ درصد رسیده است، گفت: عمده سیمان تولیدی باقران صادر می شود  اما متأسفانه جاده دسترسی به این کارخانه ناامن و مشکلات زیادی دارد که باید به این مهم توجه ویژه شود.

 

سرپرست فرمانداری شهرستان درمیان با بیان اینکه وجود مرز و میزان کالاهای صادر شده می‌تواند کمک کند تا راه‌های شریانی سطح شهرستان را ارتقا و از اعتبارت ملی در جهت توسعه این راه ها استفاده شود، گفت: سیمان باقران ظرفیت افزایش تولید روزانه از سه هزار و ۵۰۰ تن را دارد که به اقدامات و امکانات بیشتری در این حوزه نیاز است.

 

بخشی به سهمیه سوخت مرزنشینان اشاره و تصریح کرد: سهمیه سوخت به کسانی که در شعاع ۲۵ کیلومتری مرز  زندگی می کنند تعلق می گیرد و درمیان جز کم برخوردارترین شهرستان‌ها استان است بنابراین درخواست می شود تمام مناطق این شهرستان از سهمیه سوخت برخوردار شوند تا ماندگاری جمعیت در این منطقه افزایش یابد.

 

وی بیان کرد: بیشترین میزان زاد و ولد در سطح استان به شهرستان درمیان اختصاص دارد اما متأسفانه آمار جمعیتی و سرشماری، نشان دهنده عکس این موضوع است چرا که جمعیت ما از ۵۸ هزار نفر که در گذشته بوده به ۵۳ هزار و ۴۰۰  نفر کاهش یافته و این کاهش نرخ جمعیت تنها به دلیل مهاجرت افراد است لذا باید با اختصاص امتیازات ویژه و توسعه شهرستان جلوی این میزان از مهاجرت‌ها گرفته شود.

 

سرپرست فرمانداری شهرستان درمیان با اشاره به توزیع رایگان کتب درسی در استان سیستان و بلوچستان، ادامه داد: توزیع رایگان کتب مدارس در شهرستان درمیان نیز می‌تواند کمک بسیاری به مردم این منطقه باشد.

 

بخشی خواستار احیا و لایروبی قنوات شهرستان درمیان شد و گفت: بالغ بر ۱۵۰ سازه آبخیزداری در بالا دست قنوات ایجاد و موجب بازدهی قنوات شده اما متأسفانه اثر بخشی آن در اثر سیلاب ها کاهش یافته است.

 

وی با بیان اینکه امسال نیز باید جهت ورود دام مولد به شهرستان مجوز صادر شود، افزود: تأمین آب شرب یکی از مشکلات اصلی در شهرستان درمیان است و اکنون ۶۲ روستا در سطح شهرستان با تانکر آبرسانی سیار می‌شود.

 

سرپرست فرمانداری شهرستان درمیان با اشاره به هدررفت آب در شبکه های آبرسانی، گفت: حدود ۲۰ میلیارد تومان اعتبار جهت اصلاح شبکه‌های آبرسانی در سطح شهرستان و همچنین ۱۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل مجتمع های آبرسانی مورد نیاز است.

 

بخشی بیان کرد: متأسفانه با توجه به تحریم‌های ظالمانه علیه کشور، سال گذشته اعتبارات تملک شهرستان درمیان حدود ۳۰ میلیارد تومان بوده است که بیشتر از ۸.۸ میلیارد تومان (کمتر از ۳۰ درصد) اختصاص پیدا نکرده است.

 

وی با اشاره به اینکه ۹۵ درصد درآمد شهرداری های این شهرستان وابسته به کمک های دولتی است، عنوان کرد: باید شهرداری ها در حوزه درآمدزایی بیشتر فعالیت و پروژه های اقتصادی راه اندازی کنند.

 

 

 

 

کد خبر 919349

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha