به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین «محمدباقر تحریری» شامگاه سه شنبه، ۲ اردیبهشت در جلسه اخلاق شرح کتاب شریف چهل حدیث امام خمینی(ره) که در قالب فضای مجازی برای طلاب برگزار شد، اظهار کرد: غضب از جمله حالاتی است که وقتی در انسان بروز و ظهور پیدا کند او را در حالت دفاع قرار میدهد.
تولیت مدرسه علمیه مروی با بیان اینکه غضب فواید و مضراتی برای انسان دارد، تصریح کرد: اگر انسان برای حفظ جایگاه خود در برخورد با مشکلی به صورت نادرست و ناآگاهانه با دیگران دچار غضب شود، مذموم است.
وی با بیان اینکه انسان در روابط اجتماعی طالب کمالات و حفظ جایگاه خود است، ابراز کرد: اگر این امور دچار خدشه شود به صورت طبیعی غضب در نفس انسان بروز و ظهور پیدا میکند اما انسان باید برای کنترل آن راهکار داشته باشد.
آیتالله تحریری با بیان اینکه غضب عامل نابودی قلب حکیم است، گفت: غضب سبب نابودی درک و افعال حکیمانه انسان میشود، اگر انسان غضب خود را کنترل نکند غضب الهی را به دنبال دارد که غیرقابل تصور و تحمل است.
تولیت مدرسه علمیه مروی با تاکید بر اینکه چیزی سختتر از تحمل غضب الهی نیست، ابراز کرد: برای در امان ماندن از غضب الهی بیهوده غضب نکنید؛ غضب در آخرت به شکل جهنمی در وجود انسان بروز و ظهور دارد.
وی افزود: از هر طریقی از اعضا و جوارح وجودی خود همچون نگاه، زبان، دست و پا و ... غضب کنید از همان طریق خداوند بر شما غضب خواهد کرد.
آیتالله تحریری با بیان اینکه غضب دو نوع باطنی و ظاهری دارد، ابراز کرد: هر گاه غضب بر دیگران در قلب انسان رخ دهد جهنم در باطن او رخ داده است اما اگر همین شخص دست به عملی غضبناک بزند غضب او ظاهری است که سبب گرفتاریهای انسان است.
تولیت مدرسه علمیه مروی با بیان اینکه از جمله موانع رسیدن انسان به قرب الهی غضب است، خاطرنشان کرد: یکی از شیوههای برطرف کردن غضب یا رذایل اخلاقی دیگر توجه به نتیجه یا اثرات سوء آن است.
نظر شما