«سعید پورجعفر» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري شبستان در بیرجند با بیان اینکه عملیات شناسایی، پر و مسلوب المنفعه کردن چاه های غیر مجاز از ابتدای سال ۸۵ در استان آغاز شده است، گفت: طی سال گذشته منابع آب ۷۰ حلقه چاه غیرمجاز در خراسان جنوبی پر و مسدود شد.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی با اشاره به اینکه این طرح در قالب بکارگیری گروه های گشت و بازرسی در حال انجام است، بیان کرد: سال گذشته ۸۰ حلقه چاه غیرمجاز دیگر نیز پلمب شده اما هنوز پرونده های آنان در دادگاه در حال بررسی است که بعد از تعیین تکلیف در مراجع قضایی در خصوص پر کردن این چاه های غیرمجاز نیز اقدام خواهد شد.
وی عمده مصارف این چاهها را برای کشاورزی اعلام کرد و ادامه داد: بیشتر این چاهها به صورت دستی حفر شده است و انسداد این چاه ها به لحاظ عمق و حجم پایین استحصال آب، ۲.۸۹۶ میلیون متر مکعب صرفه جویی به دنبال داشته است.
پورجعفر با بیان اینکه طرح هوشمندسازی چاه های کشاورزی از سال ۹۱ و با هدف مدیریت مصرف در بخش کشاورزی از محل اعتبارات طرح احیای و تعادل بخشی در استان آغاز شده است، افزود: در حال حاضر یک هزار و ۷۰۰ کنتور نصب است که در سال گذشته نیز ۵۰ کنتور هوشمند نصب شده است.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی با اشاره به اینکه نصب کنتور هوشمند در شهرستان طبس و زیرکوه امسال در دستور کار این شرکت قرار گرفته است، گفت: با نصب کنتورهای هوشمند به میزان ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب در بخش کشاورزی صرفه جویی شده است.
وی بیان کرد: در حال حاضر ۹۲ درصد آب استان در بخش کشاورزی مصرف می شود بنابراین استفاده از کنتورهای هوشمند در چاههای کشاورزی از جمله راهکارهای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی با کنترل میزان برداشت است.
پورجعفر با بیان اینکه ۲۵۰ حلقه چاه کشاورزی در استان فاقد کنتور هوشمند است که با توجه به تسهیلات بانکی که دولت برای خرید کنتور فراهم کرده است امیدواریم تا پایان امسال این چاه ها نیز مجهز به کنتور هوشمند شوند، گفت: همچنین ۲۵ درصد چاه های بخش صنعت استان نیز سال گذشته مجهز به کنتور هوشمند کرده ایم.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی به وجود ۱۲ هزار و ۵۰۰ منبع آبی (چاه، چشمه و قنات) در استان اشاره كرد و افزود: از اين تعداد ۶ هزار و ۲۵۰ رشته قنات، سه هزار و ۲۰۰ حلقه چاه و مابقی چشمه هستند.
وی با بیان اینکه حجم پروانه های بخش صنعت حدود ۳۴ میلیون مترمکعب مصرف آب است، ادامه داد: در مجموع ۸۰۰ میلیون مترمکعب آب در بخش کشاورزی و ۹۰ میلیون متر مکعب در بخش شرب از این منابع آبی استان برداشت می شود.
پورجعفر اظهار کرد: در حال حاضر ۱۲۵ میلیون متر مکعب کسری مخازن آبی در استان داریم و افت سالانه منابع آب زیرزمینی در برخی از دشتها کاهش یافته است.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی افزود: سال گذشته در بخش رودخانه ها نیز حدود ۲۰ کیلومتر ساماندهی انجام شد و حدود یک هزار کیلومتر حریم و بستر روخانه ها مشخص و ۸۰۰ کیلومتر نیز نشانه گذاری انجام شده است و امسال مطالعات حریم بستر رودخانه های کلیه نقاط شهری در دستور کار است.
نظر شما