کرونا، گردشگری را زمین گیر کرد/ نفس هایی که به شمارش افتاده

شیوع کرونا گردشگری را دچار چالش کرده و صدمات جبران ناپذیری در بخش هایی از صنعت گردشگری کشور وارد کرده است بنابراین مسئولان باید برای احیای گردشگری در دوران کرونا و پسا کرونا برنامه های اجرایی موثر داشته باشند.

خبرگزاری شبستان، گروه اجتماعی: عصمت پناهی: ماه های اسفند و فروردین هر سال زمانی است که بازار مسافرت و تفریح داغ می شود و بهترین فرصت برای جذب گردشگران داخلیو خارجی است. آغاز بهار طبیعت، زیبایی ها و میراث طبیعی، تاریخی  و فرهنگی بی شمار در ایران بر میزان جذابیت و استقبال گردشگران داخلی و خارجی می افزاید اما شیوع کووید 19 باعث شد تا زمستان سال 98 به گونه ای دیگر پایان یابد و بهار 99 کاملا متفاوت آغاز شود. مسافرت های بهاره و حضور در طبیعت و گشت و گذار جای خود را به لغو سفرها و در خانه ماندن داد. مسافرت های داخلی و خارجی به دلیل قطع زنجیره ویروس کرونا کنسل شد. تعطیلی مراکز گردشگری، اقامتگاه ها، رستوران ها و هتل ها نیز تبعات اقتصادی زیادی در اقتصاد گردشگری کشور به دنبال داشت.

 

در این میان مسئولان و دست اندرکاران حوزه گردشگری برای کاهش میزان آسیب های وارده بر گردشگری، طرح ها و برنامه هایی را ارائه کردند. راه اندازی گردشگری مجازی در فضاهای تاریخی، فرهنگی و میراثی شهرها، بازدیدهای مجازی از موزه ها و بعضا بناهای تاریخی، برگزاری کارگاه های آنلاین صنایع دستی و بازارهای فروش و عرضه صنایع دستی به عنوان بخش جدایی ناپذیر صنعت گردشگری از جمله اقداماتی بود که مسئولان برای رونق گردشگری در روزهای کرونایی در پیش گرفتند.

 

«علی اصغر مونسان» وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در حالی از آسیب های جدی وارد شده به اقتصاد گردشگری کشور بر اثر شیوع کرونا خبر داده است که سرمایه گذاری در صنعت گردشگری برای عبور از تحریم ها و عدم وابستگی به نفت جزو اولویت های کشور بوده است.

 

به گفته مونسان در صورت عدم تحقق 38 هزار میلیارد ریالی اعتبار برای جبران بخشی از خسارت ها در بخش گردشگری، بخش زیادی از فعالان در صنعت گردشگری بیکار خواهند شد.

 

با گذشت دو ماه از اپیدمی کرونا و اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی، از اول اردیبهشت ماه ممنوعیت تردد بین استان ها طبق دستورالعمل اعلامی ستاد ملی مقابله با کرونا به حالت تعلیق درآمد و با این اقدام، حجم سفرهای بین استانی در حال افزایش است و پیش بینی شده است که تردد بین شهری به ویژه وسایل نقلیه سنگین طی روزهای آینده تا ۳۰ درصد نیز افزایش یابد. این درحالی است که ستاد ملی مقابله با کرونا هنوز به اصناف پر ریسک نظیر رستوران ها، مراکز اقامتی و هتل ها و بوم گردی ها اجازه آغاز فعالیت نداده است. 

از طرفی کمیته گردشگری و فضاهای ورزشی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا در پی آغاز ترددهای بین استانی، بسته های پیشنهادی برای ارائه خدمات سفر در روزهای کرونایی ارائه کرده است. ارائه خدمات سفر منفرد و هوشمند بر مبنای رعایت کامل پروتکل الزامات بهداشتی و حفظ سلامت هموطنان طرحی است که این کمیته به ستاد ملی مبارزه با کرونا پیشنهاد داده است.

 

در قالب این طرح و برای مدیریت ویروس کرونا در سفر پیشنهاداتی ارائه شده است تا ضمن رعایت استانداردهای بهداشتی، هموطنان مان بتوانند از خدمات سفر در مراکز و اقامتگاه های مجاز و نظارت شده استفاده کنند.

 

«ولی تیموری» معاون گردشگری کشور که دبیر کمیته گردشگری و فضاهای ورزشی ستاد ملی مبارزه با کرونا نیز می باشد، درخصوص طرح های حمایتی از صنعت گردشگری در روزهای کرونایی گفته است: حمایت از کسب و‌ کارهای صنعت گردشگری، نهایی شدن دستور‌العمل پرداخت تسهیلات بانکی و ابلاغ قریب‌الوقوع آن به دستگاه‌ها، ابلاغ پروتکل‌های بهداشتی مربوط به ارائه خدمات گردشگری منفرد و هوشمندانه به فعالان گردشگری، فراهم شدن بازدیدهای مجازی از بیش از ۶ هزار جاذبه مهم گردشگری، عدم توقف فعالیت‌های اطلاع‌رسانی، آگاهی‌بخشی و آموزشی گردشگری، درخواست وزارت گردشگری از مراجع ذیربط برای بازبینی و تجدید نظر در فهرست مراکز کسب‌و‌کار پر خطر و خارج شدن مراکز اقامتی دارای مجوز از این وزارت از فهرست مذکور و تشدید نظارت‌های تخصصی بر مراکز گردشگری همزمان با تصمیم ستاد ملی مدیریت کرونا برای آغاز تردد بین استان‌ها از اقداماتی است که برای حمایت از صنعت گردشگری در حال پیگیری و اجرایی شدن است.

وزارت ورزش و جوانان، وزارت راه و شهرسازی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت علوم و تحقیقات، وزارت آموزش و پرورش، نیروی انتظامی و پلیس اماکن عمومی ناجا، مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری و معاونت‌های تخصصی تابعه وزارت گردشگری که در کمیته گردشگری و فضاهای ورزشی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا عضویت دارند با رویکرد اجرای فاصله گذاری اجتماعی و رعایت استانداردهای بهداشتی در حال تهیه و تدوین برنامه هایی برای رونق صنعت گردشگری و خروج این بخش از رکود هستند.

 

در این میان باید توجه داشت، نباید نقش و مشارکت مردم و سازمان های مردم نهاد برای رونق صنعت گردشگری با حفظ استانداردهای بهداشتی و اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی را نادیده گرفت، چراکه مخاطب اصلی مردم هستند که با رعایت فاصله گذاری اجتماعی، توجه به بهداشت فردی و اجتماعی می توانند در عین انجام کارهای روزمره، سلامت خود و اطرافیانشان را مدیریت کنند و از انجام رفتارهای پرخطر و دارای ریسم بپرهیزند.

 

از طرفی باید به این نکته نیز توجه داشته باشیم که نمی توان برای مدت زمان طولانی صنعت گردشگری را متوقف کرد و یا به حالت نیمه تعطیل درآورد چراکه علاوه بر بازخوردهای منفی اقتصادی بر کشور، منجر به بیکاری بخش عظیمی از فعالان گردشگری می شود و تاثیر مستقیمی نیز بر سلامت روحی و روانی شهروندان خواهد گذاشت. بنابراین با مشارکت مردمی، مدیریت هوشمند و ارائه طرح ها برنامه های هدفمند و استاندارد می توان در کنار کنترل شیوع کرونا ویروس در صنعت گردشگری تحولات خوبی ایجاد کرد.

 

کد خبر 919090

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha