به گزارش خبرگزاری شبستان، محمد خزاعی؛ دبیر سی امین جشنواره بین المللی فیلم فجر در جلسه کمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی گزارشی از برنامه ها وبخش های جشنواره فیلم فجر ارائه کرد.
خزاعی در ابتدا با اشاره به شعار "اخلاق، امید و آگاهی" در سی امین جشنواره بین المللی فیلم فجر گفت: معضلاتی که سینما به لحاظ رویکرد تولید آثار و رویکرد خانواده سینما در حال حاضر دارد و نگاه سطحی و مبتذلی که در بعضی فیلم ها دیده می شودف سبب شد تا شعار "اخلاق، آگاهی و امید" به عنوان شعار این دوره جشنواره انتخاب شود.
دبیر سی امین جشنواره بین المللی فیلم فجر افزود: اخلاق در سینمای ایران بسیار اهمیت دارد و متاسفانه گاهی منازعاتی در خانواده سینما بروز می کند که ضرورت دارد در مهمترین رویداد سینما به این موضوع توجه شود.
خزاعی با اشاره به بخش های سی امین جشنواره بین المللی فیلم فجر گفت: بخش اصلی سودای سیمرغ، آیینه سینمای ایران(خارج از مسابقه)، نگاه نو(فیلم های اول)، سینما حقیقت، تجلی اراده ملی و بخش مواد تبلیغی و اطلاع رسانی از بخش های این دوره جشنواره است.
وی با اشاره به بخش بین الملل گفت: در بخش بین الملل در این دوره با تاکید بر فیلم هایی که با مضامین اعتقادی و فرهنگی ما هماهنگی و سازگاری دارد، برگزار می شود و مضامینی مانند بیداری، عدالتخواهی، تروریسم و ظلم ستیزی در این بخش مورد توجه است. در بخش بین الملل این دوره جشنواره بخش های جلوه گاه شرق و سینمای سعادت که به فیلم سازان کشورهای اسلامی اختصاص دارد، قرار دارد.
دبیر جشنواره بین المللی فیلم فجر با اشاره همایش های جشنواره گفت: همایش بیداری اسلامی در سینما با حضور میهمانان و کارشناسان خارجی و همایش هالیوودیسم از برنامه های جشنواره است.
بنابر گزارش روابط عمومی کمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی،خزاعی افزود: یکی از مشکلات در دوره های مختلف جشنواره نرسیدن بهنگام فیلم ها و بی نظمی در نمایش فیلم هاست که در این دوره برای احترام به مخاطبان و خانواده سینمای ایران مهلت ارسال فیلم ها 20دی ماه تعیین شده است تا جدول فیلم ها تنظیم شود و اطلاع رسانی مناسب صورت گیرد و فیلم ها براساس برنامه و جدول نمایش داده شود و با توجه به درخواست و نظر تهیه کنندگان تعداد نمایش های فیلم ها در جشنواره در این دوره کاهش می یابد.
دبیر سی امین جشنواره بین المللی فیلم فجر با اشاره به اخلاق در سینمای ایران گفت: اسلامی ترین، منزه ترین و با اخلاق ترین سینما، سینمای ایران است.
خزاعی با تاکید بر همدلی در خانواده سینمای ایران گفت: در راستای همدلی و همراهی جلساتی با صنوف و تهیه کنندگان سینما برگزار کردیم.
محمد حسین ایمانی خوشخو؛ رییس کمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این جلسه گفت: جشنواره بین المللی فیلم فجر رویداد مهم فرهنگی است که از آن جهت دهی فرهنگی نیز انتظار می رود که به زمان حاضر از لحاظ ملی، منطقه ای و بین المللی نگاه کند و متناسب با شرایط زمانی و با توجه به معیارهای جامعه حرکت کند.
ایمانی خوشخو با تاکید بر استمرار رویدادها و استفاده از تجربیات دوره های گذشته گفت: متاسفانه در بسیاری از رویدادها کمتر از دوره های قبل استفاده می شود و اگر برنامه ریزی و فعالیت در سینما به طور کامل متکی بر گذشته بود امروز سینما شرایط بهتری داشت.
رییس کمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر ضرورت همدلی در سینما افزود: گسستی امروز بین مدیریت سینما و جامعه سینمایی وجود دارد و ضرورت دارد تلاش شود تا فضای همدلی در سینما ایجاد شود.
وی در ادامه به برنامه کمیسیون هنر و معماری برای تدوین سند توسعه هنر گفت: تنظیم سندهای توسعه کشور از فعالیت های شورای عالی انقلاب فرهنگی است که در زمینه هنر نیز تدوین سند توسعه برای رشته های مختلف سینما، تئاتر، هنرهای تجسمی و موسیقی در برنامه های کمیسیون هنر و معماری قرار دارد تا این سندها با بیان جزییات مسیر را مشخص کنند. بنابراین در آینده با بحث های کارشناسی و تخصصی در نشست ها و جلسات مختلف برای تدوین این سندها اقدام می شود و بحث و بررسی به منظور ساماندهی آموزش هنر نیز از برنامه های کمیسیون است.
در ادامه جلسه اعضای کمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی نظرات و پیشنهادات خود را درباره جشنواره بین المللی فیلم فجر بیان کردند.
محمدرضا جعفری جلوه، محمد حسین نیرومند، حمیدرضا نوربخش، سید محمد میرزمانی، حسن ریاحی، محمد علی رجبی، عباس اخوین، غلامرضا اسلامی، حسن بلخاری، مجتبی آقایی و محمد علی خبری در این جلسه حضور داشتند.
پایان پیام/
نظر شما