به گزارش خبرنگار شبستان، محمد مهدی نژادنوری، معاون پژوهشی و وزارت علوم و تحقیقات امروز در دومین همایش ملی مدیریت پژوهش و فناوری با عنوان "گرامیداشت شهدای علم پژوهش و فناوری" گفت: ویژگی این همایش آن است که تمام کارها و پژوهش ها انجام شده است و امروز برای ارایه و جمع بندی حضور یافته ایم.
وی ادامه داد: باید پژوهش در بخش خصوصی توسعه پیدا کند و در قانون برنامه پنجم دولت باید در تقویت بخش خصوصی تلاش شود.
مهدی نژاد نوری با بیان اینکه اگر قرار است براساس علم پیش برویم باید مدیریت را استوار کنیم و مدیریت حرفه ای را در دستور کار قرار دهیم، اظهار کرد: لازمه این پیشرفت مدیریت حرفه ای و شناخت فرآیند پژوهشی است.
وی خاطر نشان کرد: رویکرد فعالیت پژوهشی و فناوری با علم نافع باید جدی تر پی گیری شود، ما درصدد این هستیم که دانشگاه ها پروژه های بزرگ را انجام دهند و امیدواریم با عنایت هایی که ریاست جمهوری در این زمینه در جلسات پیش داشته اند این امر تحقق یابد و این پروژه ها اصولاً نیاز کشور است و زیربنای پیشرفت اقتصادی، علمی، سیاسی کشور می تواند باشد.
وزارت علوم با خروج از جایگاه فعلی خود مستقیماً وارد حوزه علم و فناوری شود
همچنین علی عباسپور، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با حضور در این مراسم گفت: باید وزارت علوم از چارچوب وزارتخانه خود خارج شود و مستقیماً در حوزه علم و فناوری قرار گیرد.
وی با بیان اینکه مشکل ابتدایی پژوهش و فناوری مدیریت حرفه ای بوده است، افزود: پیشرفت پژوهش و فناوری به عنوان علم نافع موجب قدرت سیاسی، اقتصادی و رفاهی می شود از این رو باید چرخه علم و فناوری را به طور کامل ببینیم.
نماینده مردم تهران خاطر نشان کرد: تصویب قانون خوب است، اما بهتر از آن به اجرا درآمدن این قانون است. توصیه من این است که وزارت علوم از پوسته رسمی این وزارتخانه و تحقیقات خارج شده و خود را در راس تحقیقات و فناوری کشور قرار دهد.
وی ادامه داد: شرکت های دانش بنیان که خوشبختانه آیین نامه و اساسنامه اش به تصویب مجلس درآمده است و همینطور صندوق توسعه و نوآوری به عنوان یک پیشرفت برای علم تحقیقات و فناوری محسوب می شود.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی بر تصویب لایحه ای در مجلس برای حمایت از شرکت های دانش بنیان خصوصی برای بالا بردن قدرت علمی در عرصه اقتصاد و سیاست تاکید کرد.
به گفته وی یکی از مشکلات محققان و پژوهشگران پارک های فناوری مساله سرمایه و حمایت است و باید حمایت های لازم انجام بگیرد؛ قانون نوشتن یک مرحله و اجرایی نمودن برای رسیدن به چشم اندازی که رهبری به آن اشاره داشته اند مرحله اصلی است.
بنابراین گزارش در این همایش با توجه به اطلاع رسانی قبلی کامران دانشجو، وزیر علوم و تحقیقات و مخبر دزفولی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به دلیل جلسات متعدد از حضور در دومین همایش ملی مدیریت پژوهش و فناوری با عنوان گرامیداشت شهدای علم پژوهش و فناوری معذور شدند.
شایان ذکر است، دومین همایش ملی مدیریت پژوهش و فناوری با عنوان "گرامیداشت شهدای علم پژوهش و فناوری" این همایش یکشنبه (27آذر) در مرکز همایش های سازمان اسناد کتابخانه ملی ایران برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما