خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون های مساجد: قرارگاه های محرومیت زدایی در سراسر کشور به همت بسیجیان و پاسداران و سایر گروه های مردم فعال هستند و ریشه همه آنها به قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) (سپاه پاسداران انقلاب اسلامی) برمی گردد.
اجرای طرح های کوچک، زودبازده و عام المنفعه، فـاقد پیچیدگی های فنی و تخصصی و حتی الامکان قابل اجرا توسط ساکنان بومی در راستای برقراری امنیت پایدار و کارآمدی نظام و استحكام در ساخت و سازها، توجه به كیفيت به جای كميت، اقتصادی بودن قيمت پروژه ها و پرهيز از نگاه انتفاعی در اجرای پروژه ها مهم ترین شاخص های قرارگاه های محرومیت زدا است.
جالب است که بدانیم پایگاه اطلاع رسانی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) تاکید کرده است: «فعاليت های محروميت زدايی این قرارگاه عمدتا در نقاط دورافتاده و فوق العاده محروم و مرزی و حساس اجرا مي شود و در این زمینه از ظرفیت مسجد و حوزه علمیه در سراسر کشور و هر جا که نیاز باشد، استفاده می شود.»
حوزه های فرهنگی، اجتماعی، کشاورزی و عمرانی، مهم تررین محورهای قرارگاه های محرومیت زدایی در سراسر کشور است. شاید این تصور پیش آید که محل ماموریت این قرارگاه ها صرفا در نقاط دورافتاده و مرزی کشور است، اما اصلا چنین نیست.
وقتی گزارش آسیب های اجتماعی خدمت مقام معظم رهبری مطرح و موجب تاثر و تاسف بسیار معظم له شد برای همگان روشن شد که باید قرارگاه هایی به منظور محرومیت زدایی در سراسر کشور حتی مراکز استان ها به ویژه در پایتخت کشورمان راه اندازی شود.
نواحی مختلف نیروی مقاومت بسیج و سپاه حضرت محمد رسول الله (ص) تهران بزرگ بر همین اساس اقدام به راه اندازی قرارگاه هایی کردند که همه آنها مسجدمحور و متکی به ظرفیت مسجدی ها، هیئتی ها و بسیجیان است. ناحیه مقاومت بسیج مالک اشتر با محوریت حوزه مقاومت بسیج 327 حضرت سیدالشهدا (ع) در همین راستا قرارگاه فرهنگی، بصیرتی و محرومیت زدایی شهید سرلشکر «حسین همدانی» را با کمک بیش از 15 مسجد و هیئت تاسیس کرد.
«مجید طلوعی» درباره دلایل تشکیل قرارگاه فرهنگی، بصیرتی و محرومیت زدایی شهید سرلشکر حسین همدانی به خبرنگار شبستان گفت: این قرارگاه در راستای عمل به فرمایش مقام معظم رهبری درباره کاهش آسیب های اجتماعی، گسترش عدالت و رفع فقر و تبعیض تشکیل شد و تلاش دارد عوامل وجود محرومیت در میان برخی از خانواده های جنوب تهران به ویژه منطقه کیانشهر را از میان بردارد.
فرمانده قرارگاه فرهنگی، بصیرتی و محرومیت زدایی شهید سرلشکر «حسین همدانی» و حوزه مقاومت بسیج 327 حضرت سیدالشهدا (ع) افزود: مساجد المهدی (عج)، حضرت سیدالشهدا (ع)، جامع حضرت رقیه (س)، جامع شهید بهشتی، امام رضا (ع) و امام حسن مجتبی (ع) و پایگاه های مقاومت بسیج این مساجد و همچنین چند هیئت مذهبی در اجرای طرح های این قرارگاه فعالیت دارند.
به گزارش شبستان، قرارگاه فرهنگی، بصیرتی و محرومیت زدایی شهید سرلشکر حسین همدانی از آغاز شیوع ویروس کرونا خدمت زیادی با همراهی و مشارکت فعالان این مساجد، کانون های فرهنگی هنری، بسیجیان و هیئتی ها و البته روحانیون و طلاب کیانشهر انجام داده است که ضدعفونی کردن ورودی فروشگاه های بزرگ، ایستگاه های اتوبوس، کوچه ها، ورودی پارک ها و سایر معابر و اماکن عمومی کیانشهر از جمله آنها است.
البته قرارگاه فرهنگی، بصیرتی و محرومیت زدایی شهید سرلشکر حسین همدانی در شهرهای دیگر کشور نیز از جمله در جنوب شرق کرمان، خدماتی برای رفع محرومیت ها انجام داده است. این قرارگاه که کمتر از یک سال از تشکیل آن می گذرد در خدمت رسانی به مدافعان سلامت و خانواده های آسیب دیده در دوره شیوع ویروس کرونا از جمله در قالب توزیع بسته های ارزاق و بهداشتی بسیار فعال بوده و تاکنون بیش از 1500 بسته میان نیازمندان توزیع کرده است.
«حمید ستاری» درباره برنامه های این قرارگاه در عمل به فرمایش مقام معظم رهبری در راستای اجرای رزمایش همدلی و مواسات، اظهار کرد: این قرارگاه قرار است با همکاری سپاه حضرت محمد رسول الله (ص) تهران بزرگ، شهرداری تهران و مرکز رسیدگی به امور مساجد ناحیه شهید محلاتی (ره) اقدام به توزیع هزار بسته ارزاق و بهداشتی میان خانواده های نیازمند کند.
جانشین قرارگاه فرهنگی، بصیرتی و محرومیت زدایی شهید سرلشکر حسین همدانی افزود: فعالیت های این قرارگاه از ایام الله دهه فجر انقلاب اسلامی در سال 1398 به صورت جدی آغاز شد و با شیوع ویروس کرونا با همکاری مطلوب بسیجیان منطقه کیانشهر تهران و البته حمایت های حوزه مقاومت بسیج 327 حضرت سیدالشهدا (ع) به اوج خود رسیده است.
به گزارش شبستان، قرارگاه فرهنگی، بصیرتی و محرومیت زدایی شهید سرلشکر حسین همدانی، کار تهیه و بسته بندی بسته های ارزاق و اقلام بهداشتی، و شناسایی خانواده های آسیب دیده در دوره شیوع کرونا به ویژه کارگران را به منظور کمک مومنانه به فقرا از حدود دو هفته قبل آغاز کرده که از ماه مبارک رمضان، کار توزیع این بسته ها آغاز شده است.
امید می رود با خدمت رسانی گسترده گروه های جهادی و قرارگاه های محرومیت زدایی با مشارکت مساجد و هیئت های مذهبی، شاهد باشیم هیچ سفره ای در نیمه های شعبان و هنگام افطار در ماه مبارک رمضان، خالی نباشد.
نظر شما