به گزارش خبرگزاری شبستان، در آخرین نشست شورای عالی که با حضور نمایندگان انجمن تهیهکنندگان مستقل، کانون تهیهکنندگان و مجمع فیلمسازان تشکیل شد، پس از سخنان پیش از دستور، نامه محمد خزاعی دبیر جشنواره به شورای عالی مطرح شد.
با توجه به طرح نامه دبیر جشنواره، نخستین دستور جلسه به بررسی وضعیت کنونی جشنواره، دلایل افت کیفی آن در سالهای اخیر و راهکارهایی که به رشد کیفی آن میتواند منجر شود، اختصاص یافت.
در ابتدای مباحث مطرح شده، هیئت رئیسه گزارشی از نشست دبیر جشنواره با مسئولان صنوف سینمایی در خانه سینما ارائه کرد.
در این گزارش اعلام شد که نشست با حسن نیت دبیر و مسئولان صنوف حاضر همراه بود و نشان داد که دستی را که برای دوستی دراز میشود، صنوف به گرمی میفشارند و این روش دبیر جشنواره میتواند ملاک عملی برای دیگر مسئولان سینمایی باشد.
در گزارش هیئت رئیسه شورای عالی اضافه شد که مسئولان صنوف در همه زمینهها برای باشکوه برگزار شدن جشنواره و رسیدن آن به کیفیت مطلوب در موارد مورد تقاضا آماده همکاری و همراهی هستند.
دبیر جشنواره نیز در این نشست واقعیت مسائل، مشکلات و برنامههای خود را توضیح داد.
هیئت رئیسه اظهار امیدواری کرد که تعامل دوسویه بتواند علیرغم فرصت کم دبیر و همکارانش، به ارتقاء کیفی جشنواره فیلم فجر که در سالهای اخیر دچار افت کیفی شده است، بیانجامد.
در ادامه جلسه اعضای شورای عالی با تشریح نقطه ضعفهای جشنواره در سالهای اخیر، پیشنهادات خود را برای بازگشت جشنواره فیلم فجر به دوران به اصطلاح طلاییاش مطرح کردند.
اعضای شورای عالی اعتقاد داشتند با توجه به اینکه فیلمها متعلق به تهیهکنندگان و خانواده سینما است، در حقیقت مهماندار تماشاگران که میهمانان جشنواره هستند، خانواده بزرگ سینمای ایران است و ستاد برگزاری جشنواره مسئولان برگزاری آن.
تعامل این دو با توجه به زمان اندکی که به برگزاری مانده است، میتواند به جشنی در خور شأن مردم و سینمای ایران بیانجامد؛ به خصوص که این جشنواره همزمان با جشنهای انقلاب اسلامی و دهه فجر برگزار میشود.
در نقطه نظرات اعضای شورای عالی که از زوایای گوناگون مطرح شد، رعایت اخلاق، رعایت استقلال و ایجاد فضایی مثبت در سینمای ایران مورد تاکید قرار گرفت و در پایان مقرر شد که جمعبندی این نظرات در اختیار محمد خزاعی دبیر سیامین جشنواره فیلم فجر قرار بگیرد.
شورا در پایان این بحث اظهار امیدواری کرد که جشنواره بتواند به فضایی برای هماهنگی، همراهی و همدلی کلیه تهیهکنندگان جهت دستیابی به وحدت و در نتیجه برنامهریزی مشترک برای برونرفت از مشکلات عدیده سینمای ایران منجر شود.
دستور جلسه بعدی شورای عالی، مشکلات تولید فیلم بود. افزایش قیمت تمام شده و دلایل متعدد آن از جمله نکاتی بود که مورد توجه قرار گرفت.
شورای عالی از کمیته اقتصادی خواست تا با توجه به افزایش چهل درصدی قیمت تمام شده نسبت به سال گذشته و کاهش در آمدهای ناشی از اکران فیلم در شهرستانها و حقوق نمایش فیلمها در شبکه نمایش خانگی، گزارشی به صحن شورای عالی ارائه کند.
مشکل اکران فیلمها و کمبود سالن سینما و اصرار بر نمایش فیلم خارجی در این وانفسای کمبود سالن از مباحث دیگر شورایعالی تهیهکنندگان بود.
در همین زمینه فیلمسوزی تحت عنوان نمایش فیلمهای مخاطب خاص مطرح شد و این اقدام را ناشی از کارنابلدی و اصرار بر عدم هماهنگی با دستاندرکاران حرفهای دانستند.
برخی از اعضای شورا اعتقاد داشتند که در شرایطی که نه تهیهکننده، نه کارگردان و نه مردم از این طرح راضی نیستند، هزینه کردن برای چنین برنامهای به نفع چه کسی است؟
به گزارش روابط عمومی شورای عالی تهیهکنندگان سینمای ایران،همچنین در این جلسه سخنرانان پیش از دستور مشکلات مربوط به مالیات، عدم اختصاص وامهای کمبهره بر اساس عدالت به تهیهکنندگان و شرایط نابرابر تولید و نمایش را مورد ارزیابی قرار دادند.
پایان پیام/
نظر شما