به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان،با ورود کرونا به کشور شایعات درخصوص این بیماری نوپدید و مرموز از خود بیماری پیشی گرفت، تا جایی که موجی از استرس و اضطراب را در جامعه ایجاد کرد، موجی که همچنان ادامه دارد و اخبار و محتوی که از طرق مختلف از جمله رسانه به سمت مردم سرازیر میشود ذهن و روح آنها را دچار تشویش میکند که اثرات فراوان روحی و جسمی به دنبال خواهد داشت، لذا توصیه میشود با پناه بردن به سایه امن کتاب از آلودگی اطلاعاتی که در این ایام ایجاد شده است خلاصی یافته تا بار روانی، استرس و اضطراب ناشی از نگرانیِ بیماری کرونا به نسبت بسیار زیادی کاهش یابد.
همانطور که میدانید اضطراب موجب اختلالات شدیدی در بدن شده و حتی در برخی اوقات میتواند از ویروسهای خطرناک نظیر کرونا نیز کشندهتر باشد.
ترس و اضطراب موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن شده که این امر بهترین فرصت برای ویروسهایی نظیر کرونا است که به دنبال چنین سیستمهای ضعیفی برای رخنه کردن هستند.
استرس شدید موجب اختلال در عملکرد سیستم ایمنی بدن و درنتیجه تضعیف آن میشود. ضعیف شدن سیستم ایمنی خطرات زیادی از جمله ابتلا به بیماریهای ویروسی را همراه دارد.
در بحران مبارزه با ویروس کرونا با کتابخوانی و تشویق فرزندانمان به این سرگرمی شگفت انگیز هم بر بار علمی خود و دیگران بیافزایم و هم آرامش را به خانه و خانواده اهدا کنیم.
حالا که فرصت بیشتری برای خانه ماندن داریم ، بهترین زمان است در کتابخانههایمان را باز کنیم و به کتابهایی که نخواندهایم، سلام کنیم.
فعالیتهای متنوع فرهنگی با موضوع «کرونا را شکست میدهیم»، «هر خانه، یک کتابخانه» و «دهمین جشنواره رضوی» به همت کتابداران کتابخانههای عمومی استان سمنان در ایام تعطیلی کتابخانهها برگزار شد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان سمنان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در سمنان با بیان اینکه تعطیلی کتابخانهها همچنان تا پنجم اردیبهشتماه ادامه دارد گفت: از ابتدای روزهای شیوع کرونا که شاهد تعطیلی همه کتابخانهها در استان بودیم، کتابداران همچنان به فعالیت خود در فضای مجازی ادامه میدهند.
«حسین شاکری» با بیان اینکه کتابداران در فضای مجازی فعالیتهای خود را در راستای ترویج کتابخوانی و معرفی کتاب ادامه می دهند اضافه کرد: بدون شک مطالعه کتابهای مفید و امیدبخش یکی از بهترین راهها برای مقابله با اضطرابهای ناشی از شیوع ویروس کرونا و پشت سر گذاشتن این دوره است.
وی با یادآوری اینکه مطالعه کتاب هر چند اندک هم باشد، میتواند تاثیر مثبتی در نگرش و باور افراد ایجاد کند و با ترویج مثبتاندیشی، آرامش روانی را در جامعه تقویت کند تصریح کرد:پس در کنار شستن دستها و رعایت بهداشت، کتاب و کتاب خوانی را فراموش نکنید.
شاکری با تاکید براینکه در این ایام خانوادهها در قرنطینه خانگی هستند و فرصت بیشتری دارند خواستار برنامه ریزی خانواده ها برای مطالعه روزانه شد وبیان کرد: دهمین جشنواره کتابخوانی رضوی فرصت مغتنمی است تا ضمن آشنایی با سیره ائمه معصومین (ع) و معارف اهل بیت(ع) در این مسابقه کتابخوانی شرکت کنیم.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان سمنان از برگزاری این جشنواره امسال در سه گروه سنی کودکان (4 تا 12 سال)، نوجوان (13 تا 17 سال) و نوجوان و بزرگسال (18 سال به بالا) خبردادوافزود: برای هر گروه سنی کتابهایی معرفی شده است.
وی مجموع کتاب های معرفی شده را 12 عنوان ذکر کرد و اظهار داشت: در رده سنی کودک کتابهای «گنبد خورشید» نوشته معصومه مهری از انتشارات بنیاد امام رضا (ع)، «زندگی حضرت معصومه (س) » نوشته سیدمحمد مهاجرانی از انتشارات کتابک و در بخش ویژه این رده سنی، کتاب «ده قصه از امام هادی (ع) برای بچهها» نوشته جعفر ابراهیمی از انتشارات قدیانی معرفی شده است.
شاکری ادامه داد: در رده سنی نوجوان نیز آثاری با عنوانهای «ستاره من: چهل قصه از زندگی امام رضا (ع) »نوشته ناصر نادری از انتشارات به نشر، «نشانهها : قصههایی از زندگی امام رضا (ع)» نوشته ابراهیم حسنبیگی از انتشارات به نشر و در بخش ویژه این رده سنی کتاب «مژده گل: داستان هایی از زندگی امام هادی (ع) «نوشته محمود پوروهاب از انتشارات کتاب جمکران به عنوان منابع جشنواره معرفی شده است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان سمنان گفت: در رده سنی جوان و بزرگسال شش عنوان کتاب با اسامی «امام رضا (ع) (تاریخ و سیره)» نوشته محمدباقر پورامینی از انتشارات معارف، «امام رضا (ع) و ایران» نوشته سیدحسین حر از انتشارات معارف، «برمدار آفتاب: ترسیم زندگی بر مدار حیات رضوی» نوشته محمدحسین پورامینی از انتشارات معارف، «شاهچراغ (ع) نوشته جلیل عرفانمنش از دفتر پژوهشهای فرهنگی و در بخش ویژه این رده سنی نیز کتابهای «خورشید رهنمای: پژوهشی در زندگانی و سیره امام هادی (ع)»نوشته ابوالفضل هادیمنش از انتشارات بهار دلها و «حکمتهای نقوی: ترجمه و توضیح چهل حدیث از امام هادی (ع)» نوشته جواد محدثی از انتشارات بهنشر معرفی شده است.
وی با بیان اینکه بخش الکترونیک این جشنواره از ابتدای اسفندماه سال گذشته آغاز شده است افزود: علاقمندان می توانند برای شرکت در بخش الکترونیک به سایت سامانه مسابقات الکترونیک کتابخوانی www.samakpl.ir و یا سایت جشنواره رضوی www.razavi.iranpl.ir مراجعه کنند.
شاکری گفت: در بخش فردی افراد علاقهمند میتوانند متناسب با رده سنی خود و مطالعه کتابها در رشتههای مختلف جشنواره از طریق یکی از دو شیوه مکتوب و یا الکترونیکی شرکت کنند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان سمنان اظهار داشت: در بخش گروهی نیز افراد علاقهمند بایستی در هنگام مراجعه به سایت جشنواره، ضمن انتخاب بخش گروهی با انتخاب منابع معرفی شده و نوع فعالیت مورد نظر در مسابقه شرکت کنند؛ شرکت در این بخش فقط به صورت الکترونیکی است.
وی گفت: اعضای خانوادهها میتوانند با مراجعه به بخش خانوادگی سایت جشنواره، با انتخاب منابع معرفی شده در مسابقه شرکت کنند و حضور در این بخش نیز تنها به صورت الکترونیکی میسر است.
شاکری با یادآوری این مطلب که در حال حاضر ما برنامه هایمان را از طریق فضای مجازی دنبال می کنیم اظهارداشت: با هدف انعکاس کم کردن فاصله میان کتابداران و اعضا در روزهای تعطیلی کتابخانهها و ترویج کتابخوانی شبکه مجازی کتابخوانان راه اندازی شده است.
رئیس کتابخانه مرکزی سمنان نیز با اشاره به وضعیت کنونی گفت: بعد از تعطیلی کتابخانه با تشکیل گروهی مجازی متشکل از کتابداران بخش های مختلف، ایده های مختلف را بررسی کردیم، تقسیم کارها انجام شد و کتابخانه مرکزی سمنان در فضای مجازی، دوباره جان گرفت.
«حنیفه صفری اوریمی»، با اشاره به اینکه مسابقات کتابخوانی نهاد ویژه روزهای تعطیلی کتابخانه، عمدتا محور فعالیت های ما در این روزها است اظهارداشت:علاوه بر این، کتابداران بخش کودک عهده دار اجرای برنامه های قصه گویی، شعرخوانی، آموزش کاردستی و معرفی کتاب کودک هستند.
به گفته وی باقی همکاران نیز با تهیه ویدیوهای معرفی کتاب، میل کتابخوانی را در مخاطبان کتابخانه مرکزی سمنان زنده نگه می دارند.
صفری بازخوردهای اعضا به فعالیت مجازی کتابخانه مرکزی سمنان را بسیار دلگرم کننده دانست وافزود: بچه ها از ویدیوهای آموزش کاردستی بسیار استقبال کرده اند و از کاردستی هایی که می سازند، برای ما تصاویری ارسال می کنند.
رئیس کتابخانه مرکزی سمنان با اشاره به اینکه مطالعه بر توانائی های ذهنی، روحیات و احساسات تاثیرات شگفت انگیزی دارد تصریح کرد: بهترین یار همیشگی در این روزهای کرونایی کتاب و مطالعه کتاب است.
وی فرصت خانه ماندن به دلیل شیوع ویروس کرونا را غنیمت شمرد و بیان کرد: همه ما روزانه دغدغههای فراوانی داریم که فرصت انجام بسیاری از کارهای فرهنگی را از ما گرفته است ولی شیوع ویروس کرونا علاوه بر خطرات احتمالی که دارد فرصت مناسبی است برای جبران کم کاری در زمینه مطالعه است.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان سمنان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان با اشاره به اینکه مدرسه ها تعطیل است و فرزندان دلبندمان در منزل هر یک به نحوی مشغول سرگرم کردن خودشان هستند گفت: طرح ملی «پیک امید مجازی در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی» با استقبال مربیان و اعضای مراکز فرهنگیهنری کانون پرورش فکری استان سمنان اجرا شد.
« نبیاله خدابخشی» گفت: این طرح همزمان با شیوع کرونا و تعطیلی مدارس، مهدهای کودک و مراکز فرهنگیهنری کانون با هدف امیدآفرینی، ایجاد شور و نشاط و رعایت توصیههای بهداشتی آغاز شد تا برخی از فعالیتها و تولیدات آموزشی داوطلبانه و جهادی مربیان از طریق سایتهای اینترنتی و صفحههای کانون در شبکههای اجتماعی در اختیار کودکان و نوجوانان ایرانی قرار گیرد.
وی افزود: از سوی مربیان و اعضای کودک و نوجوان مراکز فرهنگیهنری کانون استان سمنان اثرهای متعددی در بخشهای فرهنگی، هنری، ادبی و علمی در قالب قصهگویی، شعرخوانی، معرفی و خوانش کتاب، کاردستی خلاق، نقاشی، سفال، خوشنویسی و... تهیه و تولید و پس از بررسی و تأیید، در وبسایت پیک امید و شبکههای اجتماعی و پیامرسانهای داخلی، منتشر شد.
خدابخشی یادآور شد: علاقهمندان میتوانند با مراجعه به پرتال اینترنتی کانون به نشانی www.omid.kpf.ir و همچنین صفحههای کانون در شبکههای اجتماعی و هشتگهایی با عنوان #در دل دارم_ امید، #کانون_ امید و #پیک_ امید، فایلهای آموزشی تهیهشده از سوی مربیان مراکز فرهنگیهنری کانون را در زمینههایی مانند کاردستی، اوریگامی، قصهگویی، کتابخوانی، معرفی کتاب و... مشاهده کنند.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سمنان تصریح کرد: علاوه بر تشویق اعضا برای تولید محتوا در طرح پیک امید مجازی، از آنها برای شرکت، خلق و ارسال اثر در فراخوانهای بینالمللی، ملی و استانی مانند «مهروارهی بهار در خانه»، «دستهای پاک نجاتبخش»، «آفرینوارهی عکس»، «پویش مردمی نشاط در خانه با طعم کتاب» و... نیز دعوت شد.
وی تشویق وترغیب کودکان به مطالعه رایکی از وظایف کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان عنوان کردوافزود: از آنجا كه مطالعه در دوران كودكی یكی از عناصر اصلی و تاثیرگذار در شكل گیری شخصیت كودك است لذا آشنا كردن كودكان با كتاب و كتابخوانی تاثیر بسزایی در رشد و تكامل هرچه بیشتر كودكان در تمامی ابعاد شخصیت آنان دارد.
خدا بخشی با بیان اینکه مطالعه يكي از بهترين راههاي غني سازي و بهرهوري از اوقات فراغت است افزود: استفاده مطلوب و شايسته از ايناوقات تأمين كننده سلامت روان و رشد و تعالي شخصيت انسان است.
در ادامه یک روانشناس در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان مطالعه کردن و خواندن کتاب را یکی از شیوه ها و راهکارها برای کاهش استرس دانست وگفت: کتاب خواندن میتواند بخشی از روند درمان و شفابخشی در زمینه جسمی و روانی باشد وبه همین دلیل در خدمات روانشناسی و مشاوره نیز تكنیكی به نام كتابدرمانی وجود دارد.
«عفت سالار» با بیان اینکه استرس شدید موجب اختلال در عملکرد سیستم ایمنی بدن و درنتیجه تضعیف آن میشود گفت: استرس زیاد موجب بروز اختلالات روانی میشود؛ به گونهای که فرد تمرکز خود را از دست داده و نمیتواند به خوبی فکر کند و این امر باعث میشود تا فرد عصبی شده و کنترل اعصاب خود را از دست بدهد.
وی مهمترین سلاح برای مقابله با ویروس کرونا برطرف کردن اضطراب و کاهش استرس عنوان کردوافزود: خواندن کتابها و مطالب و مضامین مختلف موجب شکل گیری ارزشهای گوناگون در ذهن افراد می شود.
نظر شما