تحقق تمدن بزرگ اسلامی، رسالت حوزه و دانشگاه باشد

مدیر حوزه ‌های علمیه استان لرستان با تاکید بر ضرورت حفظ وحدت حوزه و دانشگاه، گفت: رسالت حوزه و دانشگاه باید تحقق تمدن بزرگ اسلامی باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، حجت‌الاسلام محمدرضا مبلغی، مدیر حوزه‌های علمیه استان لرستان، شب گذشته ( 26 آذر) در نشست هم ‌اندیشی حوزویان و دانشگاهیان دانشگاه پیام‌نور استان لرستان که به‌ مناسبت روز وحدت حوزه و دانشگاه در خرم‌آباد برگزار شد، گفت: وحدت حوزه و دانشگاه مهم ترین راه تحقق تمدن بزرگ اسلامی است.


وی با بیان اینکه تحقق تمدن بزرگ اسلامی مهم ترین رسالت حوزه و دانشگاه است، افزود: هدف دانشگاه و حوزه هر یک به نوبه خود باید تحقق تمدن اسلامی باشد.


حجت الاسلام مبلغی از قرن چهارم و پنجم به عنوان اوج شکوفایی علوم اسلامی و دانشمندان اسلامی یاد کرد و اظهار داشت: در غرب ابتدا وارد ترجمه شدند و آمدند آثار ابوعلی سینا، فارابی و دیگر دانشمندان ما را بردند و صرفاً ترجمه کردند و بعد از مدتی وارد مرحله التقاط شدند.


حجت‌الاسلام مبلغی بیان داشت: اکنون که ما می‌ خواهیم تولید علم کنیم و در راستای بازتولید تمدن اسلامی حرکت کنیم باید چند مرحله که در گذشته آن‌ها را طی کرده‌ایم شامل مرحله ترجمه و التقاط را مجدد طی کنیم.


مدیر حوزه‌های علمیه استان لرستان عنوان کرد: برای اینکه به مرحله تأسیس تمدن جدید اسلامی که هدف همه ماست و از مطالبات رهبر معظم انقلاب نیز محسوب می‌شود برسیم باید تلاش و کوشش کنیم.


حجت‌الاسلام حسن ‌زاده، از مدرسان حوزه و دانشگاه نیز در این جلسه گفت: تخصصی کردن حوزه‌های علمیه و اسلامی کردن دانشگاه‌ها که در حال حاضر مطرح شده است می‌تواند وحدت بین حوزه و دانشگاه را تقویت کند.


وی با بیان اینکه ارائه راهکار برای تقویت وحدت بین حوزه و دانشگاه باید بر اساس مهندسی فرهنگی مورد تأکید رهبر معظم انقلاب باشد، بیان کرد: روحانیان و دانشگاهیان باید مسائل شبهه‌دار و فرهنگی جامعه را مطرح کنند.


حسن ‌زاده اظهار کرد: به‌ عنوان نمونه باید ببینیم امروز در دانشگاه با چه مشکلاتی مواجه هستیم و جوانان ما چگونه در اجتماع ظاهر می‌شوند و تا چه اندازه توانسته ‌ایم شبهه ‌هایی که در مورد الگوهای غربی و مسائل شبهه ‌دار غربی در جامعه وجود دارد، پاسخ گوی آن‌ها باشیم و با آنها برخورد کنیم.


این مدرس حوزه و دانشگاه بیان داشت: چالشی که امروز بین روحانیت و اساتید وجود دارد این است که تحلیلی کار نمی‌کنند و با تقلید از غرب مطالبی را مطرح می‌کنند و حتی تعاریف فرهنگی را هم از غرب می‌گیرند به نحوی که 800 تعریف از فرهنگ که توسط غربی‌ها ارائه شده است، ارائه می‌دهیم؛ اما یک تعریف از یک اندیشمند فرهنگی کشورمان از فرهنگ ارائه نشده است.


وی با اشاره به اینکه مسیر فرهنگ را منحرف کرده‌ایم، بیان کرد: وقتی صحبت از فرهنگ می‌شود یک جلسه شعر و شاعری می‌گذاریم، این در حالی است که صرف شعر فرهنگ نیست و اگر شعر به خاطر فرهنگ مطرح می‌شود به خاطر پیامی است که دارد.


حسن ‌زاده خاطرنشان کرد: معتقدم که در بعد ادای وظایف ارزشی خودمان هم ناکام هستیم، چرا که ما مرز بین فرهنگ و غیر فرهنگ را مشخص نکرده‌ایم.


پایان پیام/ 

کد خبر 91779

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha