به گزارش خبرگزاری شبستان، مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در ادامه سلسله گزارشهایش درباره مقابله با شیوع ویروس کرونا این بار ابعاد اثرات کرونا بر بخش مسکن را مورد بررسی قرار داده است.
در بخش کلیات با یادآوری این که کشورمان در زمره ۱۰ کشور اصلی تاثیر پذیر از شیوع این ویروس بوده به مشکلات ایجاد شده در ابعاد اقتصادی و اجتماعی پرداخته است؛ سپس در قسمت آثار کرونا بر بخش مسکن آورده که با گسترش این ویروس در اسفند ۹۸ فعالیتهای اقتصادی کاهش شدید پیدا کرد و منجر به تعطیلی مشاغل و کاهش تعاملات اقتصادی شد که به طور مستقیم اثر خود را در کاهش ۲۴ درصدی تعداد معاملات ماهیانه شهر تهران نسبت به بهمن ۹۸ و کاهش نسبت به اسفند ۹۷ را نشان داد.
انتظار میرود این کاهش معاملات در فروردین هم ادامه داشته باشد. در حوزه اجاره بها، تثبیت اجاره بها در دو ماه ابتدایی سال جاری متحمل است در ادامه سال احتمال روند افزایشی بین ۲۰ تا ۳۰ درصد خواهد بود. لذا با توجه به وضعیت فعلی در پرداخت اجاره بها نیاز به مداخله دولت وجود دارد.
در ادامه این گزارش ضمن بررسی تولید و عرضه مسکن تقاضا و اشتغال ناشی از آن به ارائه راهکارها و پیشنهاداتی پرداخته که از جمله آن پرداخت وام استیجاری به مستاجران وتمدید سه ماه مدت قراردادهای جاری املاک دولتی و نهادهای عمومی بدون افزایش اجاره بها است.
متن کامل این گزارش را اینجا میتوانید بخوانید./
نظر شما