تضمین سلامت و امنیت کارگران در شرایط کرونایی

تضمین سلامت و امنیت نیروهای کار در شرایط شیوع کرونا امری انکارناپذیر است و کارگاه ها و کارخانه‌ها می بایست در شرایطی که کرونا گسترش یافته، با درک متقابل کارگران، کاهش ساعات کار و شیفت‌بندی نیروها برای قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا تلاش کنند.

خبرگزاری شبستان-مازندران؛ مدتی است ویروس کرونا بسیاری از مشاغل را درگیر تبعات خودش کرده و موجی از نگرانی را در بین کارگارن واحدهای تولیدی ایجاد کرده است.  بسیاری از کارگران همچنان در شرایط نگران کننده این روزهای کشور مجبور هستند سرکار حاضر شوند .

 

کارفرمایان نیز بدون توجه به هشدارها و نگرانی ها موجود اصرار به تولید و درآمدزایی دارند، در حالیکه بسیاری از نشان های تجاری مشهور دنیا دست از تولید برداشته و کارگران خود را به مرخصی بعضا اجباری فرستاده اند اما در کشورمان به خصوص مازندران شاهد بکارگیری کارگران کارخانه ها در این شرایط نگران کننده کشور هستیم.

 

 واحدهای تولیدی که اگر مدتی نیز تعطیل باشند اتفاق خاصی برای اقلام ضروری کشور نه تنها نمی افتد بلکه به صاحبان این مشاغل نیز ضرری وارد نمی شود.

 


کارگران معادن، صنایع ساختمان سازی، چیت سازی و کابینت سازی از اقشاری هستند که همچنان نگران وضعیت خود و ناامید از هرگونه کمکی توسط دولتمردان اند.

 


یکی از کارگران کارخانه های سیمان استان مازندران در این رابطه با بیان اینکه سیاست «در خانه بمایند» در بخش کارگری مورد استفاده ندارد، اظهار کرد: کارفرما اصلا به اینکه باید در این شرایط ، واحد تولیدی را تعطیل کند توجهی ندارد چرا که کارفارما بدون درآمد است و جان کارگر چه اهمیتی دارد.

 


این کارگر کارخانه سیمان با بیان اینکه  از ابتدای درب منزل تا رسیدن به کارخانه در خطر ابتلا به ویرس کرونا هستیم، تصریح کرد: کارگران و کارمندان کارخانه سیمانی که در آن کار می کند توسط مینی بوس های مدل 70 بدون هیچ فاصله گذاری آن هم در 2 ساعت زمان رفت و برگشت در کنار یکدیگر جا به جا می شوند.

 


وی در ادامه افزود: وضعیت بهداشتی کارخانه های سیمان در مازندران اصلا مطلوب نیست، مدیران کارخانه گویا فکر می کنند کارگرانشان ایزوله هستند و بیمار نمی شوند.

 

  
این گارگر کارخانه سیمان گفت: آیا واجب است که کارخانه های صنعت ساختمان مثل ام دی اف، مصالح ساختمانی، چیت سازی، نئوپان سازی و کابینت سازی در این شرایط نگران کننده، کار کنند و  کارفرمایان کارگران را به کارخانه بکشانند.

 


وی با بیان اینکه خانواده تمام گارگران بسیار نگران هستند، تصریح کرد: در حالیکه شرکت های برند دنیا فعالیت خود را تعطیل کرده اند، واقعا در این شرایط نیازی به تولید  صنعت ساختمان در کشور وجود دارد؟ مرگ کارگر برای کارفرما اصلا مهم نیست چون معتقد است کارگر که بمیرد بیمه پولش را می دهد! ما نمی توانیم جایی حرف بزنیم چون اخراج شدنمان به بندی آویزان است.

 


*کارفرمایان مکلف به تامین اقلام بهداشتی کارگران

«نصرالله دریابیگی» در خصوص رعایت پروتکل های بهداشتی برای جلوگیری از شیوع کرونا در جامعه کارگری بیان کرد: با توجه به تاکید ستاد ملی مقابله باکرونا برای اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی، به صاحبین مشاغل و کارگاه های خدماتی توصیه شده با اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی و تقسیم بندی تعداد کارگران به صورت یک روز در میان کارها را انجام دهند.

 

 
دبیر خانه کارگر مازندران خاطر نشان کرد: اجرای این طرح در برخی از واحدهای تولیدی انجام نشده و باید از طریق اداره کار و رفاه اجتماعی پیگیری شود چراکه نگرانی حفظ سلامت کارگران همچنان وجود دارد.

 

 

وی تاکید کرد:  اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی باید با پیگیری هایی که انجام می دهد کارفرمایان را مکلف به تامین اقلام بهداشتی شامل ماسک و دستکش و... برای کارگران نماید.


 
* ضرورت همراهی و همکاری مدیران واحدهای تولیدی
انتظار می رود در شرایط نگران کننده این روزهای کشور، صاحبان واحدهای تولیدی با درک درست از وضعیت موجود نسبت با رعایت نکات بهداشتی، طرح فاصله گذاری بین کارگران و بعضا تعطیلی موقت واحدهای تولیدی در قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا  سهیم باشند. این روزها نیاز به درک متقابل و همراهی و همکاری همه اقشار جامعه برای قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا در کشور و به خصوص مازندران داریم، اگر هر  فردی بخواهد در این شرایط آن هم به زعم دلایل شخصی ساز خود را بزند نه تنها این ویروس از استان ریشه کن نخواهد شد بلکه خودمان نیز دلیلی بر تقویت زنجیره انتقال و همچنین در خطر انداختن جان صدها نفر خواهیم بود. لذا انتظار می رود کارفرمایان و صاحبان آن دسته از واحدهای تولیدی که در اولویت تولید نیستند نسبت به تعطیلی موقت کارخانه اقدام کنند.

 

کد خبر 917587

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha