نگاه آموزشی بدون پژوهش فرآیند علم آموزی در حوزه را دچار نقصان می کند

معاون آموزش و پژوهش حوزه علمیه مازندران با اشاره به اینکه آموزش و پژوهش جدای از هم نیستند، گفت: نگاه آموزشی بدون پژوهش فرآیند علم آموزی در حوزه را دچار نقصان می کند.

حجت الاسلام حمزه علی اکبری، معاون آموزش و پژوهش مرکز مدیریت حوزه علمیه مازندران، امروز (27 آذر)، توجه به مقوله پژوهش را یکی از ارکان مهم تحول در حوزه دانست و به خبرنگار شبستان گفت: اگر ما به دنبال تحول در حوزه هستیم باید زیرساخت های پژوهشی در مدارس علمیه را فراهم کنیم.
 

وی، پژوهش را یکی از شاخص های مهم توسعه در هر جامعه ای دانست و با بیان اینکه ظرفیت های بالقوه موجود در حوزه باید با برنامه ریزی هدفمند به حالت بالفعل تبدیل شود، تصریح کرد: امروز حوزه های علمیه به عنوان مهم ترین مراکز تولید علوم دینی نقش بسیار مهمی در تغذیه فکری جامعه اسلامی برعهده دارند.
 

حجت الاسلام اکبری با اشاره به اینکه آموزش و پژوهش در حوزه جدا از هم نیستند و در حقیقت پژوهش مکمل برنامه های آموزشی است، خاطرنشان کرد: اگر موضوع آموزش در مدارس علمیه با محور پژوهش دنبال شود در پرورش طلابی با استعداد و خلاق بسیار نقش تاثیر گذار دارد و نگاه آموزشی بدون پژوهش فرآیند علم آموزی در حوزه را دچار نقصان می کند.

 

معاون آموزش و پژوهش حوزه علمیه مازندران با اشاره به اینکه نگاهی گذرا به زندگی علمای سلف توجه به تحقیق و پژوهش را متوجه ما می کند، خاطرنشان کرد: اگر امروز شاهد آثار ارزشمندی از بزرگان و علمای دینی هستیم محصول توجه آن بزرگان به مقوله علم آموزی همراه با پژوهش بوده است.

 

وی با اشاره به اینکه از آغاز تشکیل حوزه های علمیه تاکنون در هیچ برهه ای از تاریخ، آموزش در حوزه های علوم اسلامی، از تحقیق و پژوهش جدا نبوده است، ادامه داد: پژوهش زیربنای همه علوم است و بدون پژوهش اهداف مورد نظر محقق نمی شود.

 

حجت الاسلام اکبری با تأکید بر اینکه پژوهش کوتاه مدت و مقطعی در سطح مدارس علمیه، طلبه را گرفتار روزمرگی می کند، بیان کرد: در عرصه فعالیت های پژوهشی در حوزه نیازمند نگاهی بلند مدت است.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 91745

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha