شناخت عمومی درباره هنر سرامیک را ارتقاء می دهیم

یک هنرمند سرامیست معتقد است کارگاه های آموزش هنر سرامیک نقطه آغازین حرکت به سوی آگاهی بخشی عمومی در زمینه شناخت متریال سرامیک و خلق آثار هنری است. 

خبرگزاری شبستان، سرویس فرهنگی- محمد پورعلم : هنر سرامیک از آن جا که علاوه بر وجه زیبایی شناسانه، قابلیت های کاربردی دارد، جایگاه ویژه ای در زندگی عموم مردم دارد. از همین روست که حضور این هنر را می توان در سطوح مختلف زندگی مشاهده کرد. از گالری های هنری تا بازارها همگی به نوعی محل نمایش و عرضه آثار سرامیکی به حساب می آیند. به همین خاطر است که آشنایی با جهان سرامیک می تواند برای بسیاری از مردم جالب توجه باشد. پیش از این دو بخش از گفتگو با «جابر شکاری» هنرمند سفالگر و سرامیست درباره رویکردهای تازه به آموزش هنر سرامیک در شبستان منتشر شد. آن چه در پی می آید بخش پایانی این گفتگوست: 

 

 

از رویکرد مطالعاتی نسبت به هنر سرامیک ایرانی به عنوان موضوع نخست کارگاه «گلآب» و اتود نمونه های تاریخی سخن گفتید. حال به موضوع دوم کارگاه بپردازیم. 

بخش دوم کارگاه «گلآب» را به موضوعی تکنیکی تر اختصاص دادیم تا هنرجویان قابلیت های متریال سرامیک را بهتر بشناسند. به همین خاطر انگور را به عنوان موضوع محوری برگزیدیم که هنرجویان می توانستند هر یک از بخش های آن، از تاک انگور و خوشه آن گرفته تا برگ مو و حبه های آن.

 

 

چرا چنین موضوعی را به عنوان محور فعالیت هنرجویان برگزیدید؟

انتخاب ما بر اساس چند مرحله گفت و گو شکل گرفت. وقتی انگور را محور کار سرامیک قرار می دهیم منظورمان صرفا یک میوه نیست که برگی دارد و خوشه ای، بلکه به دنبال کشف قابلیت های آن در هنر سرامیک هستیم. از همین موضوع به ظاهر ساده می توان نتایج متنوعی به دست آورد. 

 

 

هنرجویان کارگاه در تجربه هنری خود به سوی ساخت چه محصولاتی از سرامیک هدایت شده اند؟

برخی از هنرجوبان ظروف کاربردی با محوریت انگور را مورد نظر قرار دادند و برخی دیگر سرامیک هایی مجسمه وار از اجزای این میوه ساختند. برخی هم به انگور به عنوان اثری مفهومی نگریستند که وقتی بیانیه هنرمند در کنار آن قرار می گیرد، در فضای هنر معاصر حرف هایی برای گفتن پیدا می کند. 

 

 

فکر می کنید برپایی کارگاه گلآب و نمایش آثار هنرجویان به صورت نمایشگاه تا چه اندازه توانسته اهداف اولیه شما را محقق کند؟

ما به کارگاه و نمایشگاه «گلآب» به عنوان نقطه غایی در آموزش هنر سرامیک نگاه نمی کنیم، بلکه آن را نقطه آغازین حرکت به سوی آگاهی بخشی در زمینه شناخت متریال سرامیک و خلق آثار هنری می دانیم. به عبارت دیگر معتقدیم این حرکت باید تا آن جا که امکان دارد تداوم یابد تا هم نگاه هنرجویان و هم مخاطبان هنر ایرانی نسبت به هنر سرامیک متحول شود. 

 

 

برنامه شما برای تداوم فعالیتی که آغاز کرده اید، چیست؟

ما در حال تاسیس فضایی برای تثبیت این فعالیت هستیم تا حداقل بتوانیم آموزش در زمینه هنر سرامیک را تداوم ببخشیم. از نظر ما نکته مهم این آموزش ها، ارتقا شناخت عمومی نسبت به متریال است و امیدواریم بتوانیم در کنار سایر هنرمندان و متخصصان این حوزه، موفقیت چشمگیری در آموزش سرامیک داشته باشیم. 

 

 

حضور در کارگاه آشنایی با سرامیک و یادگیری هنرآن را به چه افرادی توصیه می کنید؟

آن ها که به هنر سرامیک علاقه دارند می توانند از طریق این کارگاه ها، مسیر پیشرفت خود را بیابند. طبیعتا برخی نیز به دنبال درآمدزایی از هنر سرامیک هستند که این گونه کارگاه ها برای آن ها مفید است؛ چرا که می توانند به سراغ تولید آثاری متفاوت بروند. حتی آن ها که قصد فعالیت روی سرامیک های موجود را دارند نیز پس از کسب آگاهی درباره این متریال می توانند آن را با ظاهری متفاوت و به نحو احسن در بازار ارائه دهند.

کد خبر 917159

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha