به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، «مهدی حیدری» شب گذشته (چهارشنبه 27 فروردین) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما به بررسی حضور شستا در بورس پرداخت و با اشاره به مشارکت بالای مردم در بازار سرمایه پس از عرضه سهام شستا گفت: مشارکت تعداد زیادی از مردم در بازار سرمایه موضوع مبارکی است و یکی از بزرگترین شرکتها در بورس عرضه شد و حدود هفت هزار میلیارد تومان تامین مالی شد و بیش از 2 میلیون نفر، سهام خریدند.
کارشناس اقتصادی و عضو هیئت علمی دانشگاه انتقاداتی نیز به نحوه عرضه سهام شستا داشت و در این باره گفت: بورس، بهترین و شفافترین راه برای انتقال مالکیت شرکت هاست اما مسئله اساسی، ساختار مالکیت شرکتهایی مانند شستا است که در نتیجه عرضه آن در بورس، مالکیت به مردم منتقل میشود، اما در مدیریت، تغییری ایجاد نمیشود و در حقیقت کنترل و حاکمیت شرکت همچنان مانند قبل باقی میماند.
وی با بیان اینکه شستا سهام دار حدود ۸۰ شرکت بورسی است با طرح این پرسش که چرا مالکیت کامل شرکتهای پایین زنجیره، عرضه نمیشود، افزود: چرا از این فرصت به وجود آمده برای چابکسازی مجموعه عریض و طویلی مانند شستا استفاده نمیشود.
حیدری با اشاره به اینکه بهینه سازی ساختار شستا در حال حاضر، راحت است، گفت: به جای اینکه تکههایی از بالای زنجیره را به مردم عرضه کنیم سهام کامل شرکتهای پایین زنجیره را عرضه کنیم. حدود ۱۵ شرکت سیمانی به نحوی در تملک شستا هستند که هر کدام میتوانند در بورس عرضه شوند و بازار سرمایه هم ظرفیت پذیرش آنها را دارد.
وی از متمرکز بودن و رقابت ضعیف به عنوان یکی از مشکلات اقتصاد کشور یاد کرد و گفت: باید به سمت اقتصاد غیرمتمرکز و رقابتی پیش برویم./
نظر شما