حجت الاسلام «محمد احمدزاده» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، در خصوص جهش تولید بیان کرد: یکی از بزرگترین سرمایه هایی که می توان به آن توجه کرد و در همه برنامه ها مد نظر است و به عنوان ملزومات کار محسوب می شود منابع خدادادی یعنی آب و خاک است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی با بیان اینکه موقوفات یکی از بزرگترین سرمایه های جامعه اسلامی و جامعه ما است که باید برنامه ریزی گسترده ای برای آن انجام شود؛ افزود: چند نکته برای تحقق شعار سال و بررسی راهکارهای عملی جهش تولید در موقوفات باید به آن توجه کنیم.
وی اظهار داشت: نامگذاری سالهای متمادی از طرف مقام معظم رهبری مدظله با عناوین مختلف نشان می دهد ایشان به عنوان دیده بان بصیر و آگاه و کسی که به تمام موضوعات داخلی و بین المللی، فرصت ها، تهدید ها، شرایط اجتماعی و اقتصادی و همه موضوعات کشور اشراف کامل دارند با توجه به اقتضاعات خود در هر سال نامگذاری شده و اگر تمام ظرفیت ها برای تحقق شعار سال در هر سال به کار گرفته می شد قطعا نتیجه بهتری از آنچه امروز گرفتیم و در آن قرار داریم حاصل می شد.
حجت الاسلام احمدزاده با تاکید بر اینکه هر چه ما بیشتر نسبت به تحقق این فرمان و دستور آقا تلاش کنیم نتیجه مطلوبتری برای رشد و پویایی جامعه خود و رفع مشکلات کشور خواهیم گرفت؛ گفت: در این خصوص همه بخش ها از جمله دولت و ملت باید نسبت به وظیفه خود در تحقق این گام مهم اشراف کامل داشته باشند و بدانند چه وظیفه ای در حال حاضر دارند.
وی بیان کرد: در گام اول انقلاب و به عبارتی در چهل سال اول انقلاب مبحث رفع مشکلات تولید و ... بوده است و در گام دوم حضرت آقا در اولین سال از چهل سال دوم انقلاب جهش تولید را نامگذاری کردند ' یعنی در گام اول و به عبارتی در چله اول انقلاب بحث تولید، اشتغال، کارآفرینی و موضوعات مرتبط با این ها مورد توجه بوده است اما در گام دوم ما می خواهیم از نقطه ای که در آن قرار داریم با استفاده از ظرفیت ها، امکانات و برنامه ای که در اختیار داریم و با یک برنامه ریزی درست با یک جهش مناسب به آن قله و آرمانی که به آن فکر می کنیم و هدف گذاری شده، برسیم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی گفت: لذا دولت و مردم به ویژه دولت با منابع مالی، سیاستگذاری ها و برنامه ریزی ها برای تحقق شعار سال باید تلاش کنند. اشتغال، خوداتکایی، نوآوری، رونق کسب و کار و تولید همه این ها به استقلال اقتصادی و صنعتی در سطح دنیا منتج می شود.
وی با اشاره به تحقق شعار سال در بحث موقوفات اظهار داشت: یکی از منابع مهم ما در موقوفات آب و خاک است برای این منظور باید رقبات درشت دانه را در اولویت مورد بررسی قرار دهیم و امکان سنجی صورت گیرد و اگر ما امکان سنحی به صورت موردی داشته باشیم در بحث رقبات کشاورزی قطعا آزمایشات آب و خاک در بهره گیری از نظرات مشاورین کشاورزی در رشته های مختلف و استفاده از تسهیلات دولتی یکی از نیازهای ما است؛ همچنین باید امکان سنجی دقیقی در تک تک رقبات صورت گیرد و با استفاده از همه این موارد، تغییر شیوه بهره برداری را از کشاورزی سنتی به کشاورزی صنعتی را داشته باشیم تا این جهش مورد انتظار را در بحث تولید محصولات کشاورزی که یکی از ظرفیت ها ی عظیم کشور ما است داشته باشیم.
حجت الاسلام احمدزاده افزود: اراضی واقع در محدوده شهرک های صنعتی را می توان به صورت موردی برای امکان سنجی بررسی کرد؛ همچنین طرح های صنعتی در صورت امکان بر روی این اراضی بارگذاری و مجوزهای لازم اخذ شود و در صورت وجود ظرفیت ها بحث تغییر ابنها از بهره برداری فعلی به بهره برداری های صنعتی متناسب با ظرفیت ها انجام شود، البته برای تحقق این موضوع نیازمند ارائه طرح ها توسط مستاجرین املاک و اراضی وقفی فعال در بحث تولید است.
وی با بیان اینکه اوقاف باید املاک و اراضی درشت دانه را به صورت موردی با توجه به محدوده جغرافیایی، وضعیت آب و خاک، نوع کشت و بهره برداری آن بررسی کنیم؛ افزود: با توجه به کثرت رقبات کشاورزی در استان، برای یک حرکت صحیح و رسیدن به نتیجه مطلوب نیازمند شرکت کشت و صنعت هستیم تا مشاورین و متخصصین رقبات را به صورت موردی بررسی کنیم و با توجه به وضعیت آنها و بررسی آیتم های مختلفی بر رقبات، طرح های مناسب تهیه و نظرات خود را ارائه کنند.
نظر شما