به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از خلیج 365، تولید نخستین قرآن الکترونیکی برای افراد نابینا و کم بینا به خط بریل به همت پژوهشگران و محققان عربستانی آغاز شد.
این نوآوری جدید یک دستگاهی است که صفحه نمایش ندارد، بلکه یک صفحه الکترونیکی دارد که شامل نقطه های زبان بریل با میانگین 28 سلول در 28 ردیف است. در هرسلول، شش نقطه وجود دارد که بالا و پایین می رود و بر طبق صفحه های قرآن کریم و حروف آن به طور الکترونیکی شکل گرفته است.
این نوآوری جدید به دلیل حجم کوچکش متمایز از قرآن های موجود به زبان بریل که حجم آن به شش جلد می رسد، است. افراد کم بینا و نابینا به ویژه کودکان در مراجعه به صفحات این قرآن با مشکل مواجه اند. این مشکل علاوه بر هزینه بالا، حجم بزرگ و حمل و نقل دشوار آن است.
«مشعل هشام الهرسانی» مبتکر عربستانی و گروه پژوهشی آن متشکل از «ماجد عبدالله المعلم» و «محمد لادان»، تبدیل سوره های قرآن به حروف خط بریل را آغاز کرده اند. سپس این حروف به صفحه الکترونیکی منتقل می شود و حروف بریل ثابت به حروف متحرک تبدیل خواهند شد.
الهرسانی گفت: تعداد کم بینایان و نابینایان در جهان بیش از هشت میلیون مسلمان برآورد شده است که از این تعداد بیش از سه میلیون نفر در کشورهای شرق آسیا و چهار میلیون و 92 نفر در جهان عرب زندگی می کنند.
وی افزود: تنها راهی که برای نابینایان به منظور تلاوت قرآن کریم فراهم شده است، چاپ قرآن ورقی است که به خط بریل چاپ شده است. چاپ آن بسیار سخت و وزنش سنگین است. اما این دستگاه الکترونیکی علاوه بر وزن کم و کاهش هزینه قیمت مناسبی دارد، به طوری که قیمت آن هفت هزار دلار است.
قرآن بریل تنها در شش جلد به چاپ می شود، این قرآن به آسانی در دسترس نیست و حجم آن بسیار بزرگ است. این اختراع تلاوت را برای ما تسهیل می کند و یک حرکت کیفی در تلاوت قرآن برای روشندلان در سراسر جهان به شمار می آید.
نظر شما