به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «مهرالله رخشانیمهر» امروز (دوشنبه ۲۵ فروردین) در نشست خبری که با اصحاب رسانه خوزستان که بهصورت ویدیو کنفراس با حضور مدیران کل سازمان نوسازی مدارس و روابط عمومی و اموربینالملل استانداری خوزستان برگزار شد، با بیان اینکه خوزستان، استانی است که مورد توجه ویژه ارکان نظام، مقام معظم رهبری، رئیسجمهور و وزرای مختلف قرار دارد اظهار کرد: به همین علت در وزارت آموزش و پرورش هم خودمان رو ملزم میدانیم که به استان خوزستان نگاه ویژه داشته باشیم.
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه آموزش و پرورش موضوع مهمی است و تا زمانی که تعاملات این نهاد را درست نکنیم هیچکدام از ساختارهای اداری و اجرایی درست نمیشود افزود: مهمترین رکن آموزش و پرورش نیروی انسانی، مجموعه فرهنگیان و معلمان هستند.
وی به شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مدارس و مراکز آموزشی اشاره کرد و ادامه داد: تلاش شبانهروزی و جدیت آموزش و پرورش کشور دیده شد و شعار آموزش تعطیل نیست را معلمان و فرهنگیان به منصه ظهور رساندند.
رخشانیمهر با بیان اینکه تا فضا و تجهیزات مناسب در اختیار معلم و دانشآموز قرار نگرفته باشد نباید انتظار بهبود کیفیت آموزش را داشته باشیم اضافه کرد: فضا و تجهیزات آموزشی امر مهمی است چرا که انسانهای بزرگ در فضاهای بزرگ پرورش پیدا میکنند؛ نگاه ما نیز تسریع در روند ساخت و ساز، تکمیل پروژههای نیمهتمام و تامین تجهیزات آموزشی و کمک آموزشی مناسب است.
وی تصریح کرد: اتفاق خوبی در استانهای کشور افتاد که بیش از ۹۰ درصد پروژههای نیمهتمامی که به حال خود رها شده بودند فعال و پیشرفت فیزیکی داشتهاند و آمارهای سال ۹۸ در مقایسه با سال ۹۶ و ۹۷ نشاندهنده این موضوع است.
رئیس سازمان نوسازی کل کشور با اشاره به سیلاب سال ۹۸ در خوزستان، لرستان و گلستان ابراز کرد: سال ۹۸، سال ویژهای برای خوزستان بود اما با این وجود یکهزار و ۳۰۰ کلاس درس به آموزش و پرورش استان تحویل داده شد.
وی عنوان کرد: تعدادی از فضاهای آموزشی در خوزستان دچار آسیب شدند که بسیار خوب توانستیم با وجود کمبود زمان کافی، تعمیرات اساسی و جزئی مدارس را بهموقع انجام دهیم و در مهرماه ۹۸ با حضور وزیر آموزش و پرورش، پروژههای تعمیراتی خوبی را که از ابتدا آغاز کرده بودیم، تحویل دهیم.
معاون وزیر آموزش و پرورش به همایش برگزار شده در تهران اشاره کرد و اذعان داشت: در این همایش ۲۱۰ میلیارد تومان برای سه استان سیلزده جمعآوری شد که خوزستان از این اعتبارات جمعآوری سهم قابل توجهی را به خود اختصاص داد.
وی خاطر نشان کرد: در خوزستان بنا است با نگاه جهادی و تلاش شبانهروزی به پروژهها برسیم، اعتبارات مورد نیاز را بهموقع تامین و پروژههای نیمهتمام را تکمیل کنیم.
رخشانیمهر با اشاره به اینکه برای تحقق این موارد نیاز به اعتبارات ملی، استانی و حضور خیرین داریم تاکید کرد: حضور خیرین در کشور و خوزستان چشمگیر است، بهطوریکه سال قبل موفق شدیم در کشور بیش از یکهزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در پروژههای خیرساز تعهد ایجاد کنیم که بناست آن را در سال ۹۹ به میزان ۴۰ درصد افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه نگاه ما به خیرین مدرسهساز صرفا نگاه مادی و جمعآوری اعتبارات برای ساخت مدارس نیست بلکه نگاهی به فرهنگسازی و توسعه فرهنگ ایثار و ازخودگذشتگی است اضافه کرد: خیرین در سال ۹۷، ۱۱۱ میلیارد تومان تعهد ایجاد کردند که بخشی از رقم یکهزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است.
رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور تصریح کرد: خیرین حقیقی در سال ۹۷، ۲۰۰ نفر بودند که در سال ۹۸ این تعداد به ۳۵۰ نفر رسید و رشد قابل توجهی داشتند و توافق شده در سال ۹۹ کارهای خوبی در خوزستان انجام شود و از ظرفیت رسانه استفاده کنیم.
وی با اشاره به پروژههای مشارکتی که بخشی را خیرین و بخش دیگر را دولت تامین میکنند گفت: تا زمانی که ما به تعهدات خود عمل نکنیم حضور مستمر خیرین را نخواهیم داشت؛ اعتبارات ما در ردیف پروژههای مشارکتی در سال ۹۸، یکهزار میلیارد تومان بود و سال ۹۹ به سههزار و ۳۵۰ میلیارد تومان رسیده که رشد قابل توجهی داشته است.
رخشانیمهر تحویل یکهزار و ۳۳۱ کلاس درس در خوزستان را یک رکورد دانست و اظهار کرد: توجه به مدارس سیلزده، حضور خیرین و تامین منابع دولتی برای ساخت ۶۰ آموزشگاه آسیب دیده در منطقه زلزله زده مسجدسلیمان اتفاق خارقالعادهای بود.
وی با بیان اینکه استان خوزستان در سال ۹۸ در مجموعه نوسازی مدارس سرآمد بود، از آمادهسازی بستهای درسازمان نوسازی کشور و وزارت آموزش و پرورش خبر داد و افزود: نام این بسته تحولی مشارکتهای مردمی است که به تایید شورای عالی آموزش و پرورش رسیده و در این بسته راهکارهای درگیر کردن بیشتر مردم برای مدرسهسازی تشکیل شده است.
معاون وزیر آموزش و پرورش از برگزاری گردهمایی و همایش خوزستانیهای مقیم مرکز خبر داد و عنوان کرد: در این برنامه باید استاندار خوزستان حضور پیدا کند چرا که او به حوزه آمورزش و پرورش و نوسازی مدارس نگاه ویژهای دارد.
وی ابراز کرد: خوزستان از معدود استانهایی است که در رتبه استانی رشد خوبی داشته، به طوری که اعتبارات مصوب استانی نوسازی مدارس ۱۷۱ میلیارد تومان برای سال ۹۷ و ۲۸۰ میلیارد تومان برای سال ۹۸ بوده که این نشان دهنده اهمیت بالا به نوسازی مدارس است.
رخشانیمهر به جمعآوری طرح مدارس کانکسی اشاره کرد و اظهار داشت: بر اساس گزارش ارائه شده در سال ۹۸، ۳۱۱ کلاس کانکسی وجود داشته که تمام آنها جمعآوری و مدارس احداثی جایگزین شده است؛ اگر دوباره حادثه غیرمترقبه ای در کشور و خوزستان رخ دهد این مدارس کانکسی میتواند بهصورت موقت کمککننده باشد.
وی در خصوص جمعآوری بخاریهای غیراستاندار در مدارس خاطر نشان کرد: از تعداد ۵۷۰ هزار کلاس موجود در کشور، ۲۴ هزار کلاس درس با بخاری نفتی و ۶۱ هزار کلاس درس با بخاری برقی و استاندارد گرم میشوند که معاد چهار درصد از کل است.
معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: در سال ۹۸، ۵۰ هزار سیستم غیراستاندارد را جمعآوری و سیستم گرمایشی استاندارد را اجرایی کردیم؛ کلاسهای درسی که تاکنون با بخاری نفتی گرم میشدند زیرساختهای مناسب برای بخاری گازی را ندارند که ما مجبوریم از روشهای دیگر مانند گازوئیل و یا اسپلیت استفاده کنیم؛ امسال وزارت نفت پذیرفته است که ۱۰۰ هزار کلاس درس در کشور را برای ما استانداردسازی و تجهیز کند.
وی از انعقاد تفاهمنامهای میان استانداری خوزستان و سازمان نوسازی مدارس کشور خبر داد و تشریح کرد: خوزستان اولین استانی است که تفاهمنامه با سازمان نوسازی مدارس کشور منعقد میکند و میتواند الگوی خوبی برای سایر استانها شود؛ به موجب این تفاهمنامه ۱۰ هزار کولرگازی، ۲ هزار آبسردکن و جمعآوری مدارس سنگی ایذه و باغملک بهصورت مشارکتی ۵۰ درصد در اختیار استان قرار گیرد.
رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور با بیان اینکه ۳۰ درصد از مدارس کشور نیازمند تخریب، بازسازی و مقاومسازی هستند ابراز کرد: از این تعداد ۱۸ درصد نیازمند مقاومسازی و ۱۲ درصد مدارس نیاز به تخریب و بازسازی دارند؛ همچنین ۱۰ هزار کلاس درس در خوزستان نیازمند تخریب و بازسازی هستند که در حال برنامهریزی برای ساماندهی آنها هستیم.
وی در پایان یا آور شد: در سال ۹۸ بیش از ۱۱۴ میلیارد تومان برای خرید تجهیزات مدارس خوزستان هزینه شده که در مقابل ۴۰۰ میلیارد تومان کشور مبلغ قابل توجهی است؛ در مناطق سیلزده چهار میلیارد تومان بابت بازگشایی مجدد مدارس هزینه کردیم.
نظر شما