توزیع یک میلیون بسته معیشتی در میان اقشار آسیب پذیر

نمایندگان دستگاه ها و نهادهای خدمات رسان در حوزه روستایی و عشایری گزارشی از اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از بیماری کرونا در مناطق روستایی و عشایری ارایه و پیشنهاداتی برای بهبود وضعیت معیشت روستاییان و عشایر ارایه کردند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، «محمد امید» در جلسه اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا در مناطق روستایی و عشایری که ظهر امروز در سالن فجر وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزار شد، گفت: از ایثار جامعه پزشکی تقدیر می کنم که نمایش کاملی از ایثار و از خود گذشتگی ارایه کردند و این اقدام آنها در ذهن مردم می ماند.

 

معاون توسعه امور روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری با بیان اینکه دولت برای مقابله با ویروس کرونا در مناطق روستایی و عشایری دغدغه مند است، خاطرنشان کرد: در جلسه امروز نمایندگان سازمان ها و دستگاه های فعال در حوزه روستایی و عشایری حضور داشتند که گزارشی از تبعات اقتصادی و اجتماعی شیوع کرونا در مناطق روستایی و عشایری را ارایه کردند.

 

پیشنهاد اختصاص 100 میلیارد تومان برای کوچ مکانیزه عشایر در سال جاری

 

در ادامه جلسه، کرمعلی قندالی، رییس امور عشایر کشور گفت: با توجه به محیط فیزیکی عشایر و فاصله اجتماعی که دارند، تاکنون فقط دو مورد ابتلا به کرونا در مناطق عشایری داشتیم که یک مورد در خراسان شمالی و یک مورد در عشایر خراسان جنوبی مشاهده شده است که این دو خانواده از طریق دانشکده علوم پزشکی قرنطینه شدند و یکی از خانواده ها بهبود یافته و خانواده دیگر نیز در حال طی مراحل بهبودی است.

 

قندالی با بیان اینکه مدیریت کوچ باید با حوزه اقلیمی منطبق باشد، خاطرنشان کرد: با توجه به حجم بارش مناسب در سال جدید و خنک بودن هوا نسبت به سال های گذشته تصمیم گرفته شد کوچ عشایر 15 روز تا یک ماه به تأخیر بیفتد و از 15 اردیبهشت به بعد کوچ عشایر انجام می شود.

 

رییس امور عشایر کشور خاطرنشان کرد: پیشنهاد دادیم 100 میلیارد تومان برای کوچ مکانیزه عشایر و حمل و نقل اختصاص یابد.

 

در ادامه جلسه، سید عباس پورهاشمی از جمع آوری 170 میلیارد تومان کمک برای مقابله با کرونا خبر داد و گفت: از زمان شیوع کرونا تلاش کرده ایم دانشگاه علوم پزشکی را پشتیبانی کنیم و در تهیه تجهیزات و اقلام بهداشتی اقداماتی انجام داده ایم.

 

قائم مقام دبیر کل مجمع خیرین سلامت کشور با بیان اینکه پیشنهاد می کنم کمیته روستایی برای مقابله با بحران هایی شبیه کرونا تشکیل شود، افزود: پیشنهاد می کنم بنیاد برکت برای کمک به روستاییان آسیب دیده بر اثر کرونا ورود کند.

 

وی در ادامه پیشنهاد داد بازپرداخت وام های روستایی یک سال به تعویق بیفتد.

 

در ادامه جلسه، نماینده وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی با بیان اینکه برداشت محصول در بخش های کشاورزی و دامداری ممکن است تحت تأثیر شیوع کرونا قرار گیرد، افزود: با توجه به حساسیت مردم در ستاد تنظیم بازار، پیشنهاد می کنیم دولت خرید تضمینی کشاورزی را مورد توجه قرار دهد و قانون اشتغال روستایی هرچه زودتر محقق شود.

 

ساسان تاجگردون نیز با بیان اینکه اقتصاد و معیشت نکته بسیار مهمی است که مدیران ارشد باید تصمیمات عاقلانه در مورد آن بگیرند، افزود: در حوزه روستاها و عشایر افراد شاغل به دلیل فاصله گذاری اجتماعی از فعالیت باز مانده اند و زنجیره تولید در این بخش دچار آسیب شده است و کاهش تقاضا در بخش گردشگری و صنایع دستی و بوم گردی داشته ایم.

 

معاون سرمایه گذاری و امور مجلس وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خاطرنشان کرد: دولت با حمایت مشاغل روستایی و عشایری توانسته است اثرگذاری خوبی داشته باشد و امروز که بخش بوم گردی و صنایع دستی به شرایط تولید رسیده است با توجه به وضعیت شیوع ویروس کرونا پیشنهاد می کنیم تنفسی برای وام گیرندگان در نظر گرفته شود.

 

تاجگردون با بیان اینکه سهم درآمد خانوار روستایی یک دوم خانوار شهری است، گفت: اقتصاد و معیشت در روستاها دچار بحران است و شیوع کرونا هم تاثیر خود را بر آن گذاشته است.

 

وی با بیان اینکه باید شرایط لازم برای وضعیت پس از کرونا را از اکنون فراهم کنیم، افزود: زنجیره تولید روستایی و عشایری در بخش گردشگری، بوم گردی و صنایع دستی به حمایت همه جانبه نیاز دارد.

 

تاجگردون تاکید کرد: در حال حاضر دو هزار و 263 واحد بوم گردی در کشور داریم که اصفهان با 450 مرکز بوم گردی را به خود اختصاص داده است؛ بنابراین باید برای رونق مراکز بوم گردی پس از کرونا برنامه های حمایتی داشته باشیم.

 

توزیع یک میلیون بسته معیشتی در میان اقشار آسیب پذیر

 

سید امیرحسین مدنی نیز در این جلسه با اشاره به فعالیت های بنیاد برکت برای مقابله با کرونا گفت: بنیاد برکت از آغاز شیوع کرونا در کشور دوش به دوش جامعه پزشکی و وزارت بهداشت کار کرده است.

 

مدیرعامل بنیاد برکت با اشاره به تولید بیش از 20 میلیون ماسک و تحویل آن به وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: سامانه 4030 را نیز با همکاری وزارت بهداشت راه اندازی کردیم و از این طریق 80 درصد مراجعات حضوری کم شد.

 

وی تاکید کرد: یک میلیون بسته معیشتی هر کدام به ارزش 300 هزار تومان نیز به اقشار آسیب پذیر جامعه و در شرایط شیوع کرونا توزیع شد.

 

شناسایی 500 هزار خانواده روستایی و عشایری نیازمند جدید آسیب دیده از کرونا

 

در ادامه، حسین خدرویسی نیز در جلسه گفت: 52 درصد از مددجویان کمیته امداد در نقاط روستایی و عشایری ساکن هستند که 800 هزار خانوار در ضرایب محرومیت 7، 8 و 9 هستند و بیش از یک میلیون نفر از سالمندان نیازمند و بیماران خاص و صعب العلاج نیز تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند.

 

معاون حمایت و سلامت و خانواده کمیته امداد امام خمینی (ره) با بیان اینکه 100 میلیارد تومان در حوزه پیشگیری از شیوع کرونا در بین اقشار آسیب پذیر هزینه شده است، گفت: با پرداخت 40 میلیارد تومان از سوی بنیاد برکت نیز در حال خدمات رسانی به نقاط آسیب پذیر و حاشیه شهرها هستیم.

 

وی با بیان اینکه گروه های مردمی برای تأمین سبدهای حمایتی و بسته های غذایی به کمک کمیته امداد آمده اند، افزود: یازده میلیون ماسک توسط مددجویان کمیته امداد تولید شده است.

 

خدرویسی با اشاره به شناسایی 500 هزار خانواده روستایی و شهری نیازمند جدید که از کرونا آسیب دیده اند، گفت: 140 نفر از مددجویان تحت پوشش کمیته امداد بر اثر و هشت نفر از همکاران کمیته امداد بر اثر ابتلا به کرونا فوت کرده اند.

 

محمد نفریه، معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور نیز با اشاره به تحت پوشش بودن 450 هزار معلول در روستاها گفت: دستورالعمل های عمومی بهداشتی برای این قشر از جامعه تهیه و اقلام بهداشتی در اختیار آنها قرار گرفته است.

 

وی با اشاره به تعطیلی شش هزار مهد روستایی در مناطق روستایی به دلیل شیوع کرونا گفت: از دو هزار و 500 مرکز تحت پوشش بهزیستی که در سطح کشور داریم، فقط 42 مرکز به ویروس کرونا آلوده شدند که 340 مورد ابتلا به ویروس کرونا مثبت بود که از این تعداد 57 نفر بهبود کامل داشته اند، 240 نفر در حال طی مراحل درمان و نقاهت هستند و متاسفانه 55 نفر فوت کرده اند.

کد خبر 915865

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha