به گزارش خبرگزاری شبستان، موسسه فرهنگی اکو، نمایشگاه نقاشی هنرمندان معاصر قرقیزستان با حضور حجت الله ایوبی رییس موسسه فرهنگی اکو، پروفسور شریم کولوف، ،سفیر جمهوری قرقیزستان و جمعی از هنرمندان ایرانی و قرقیز در نگارخانه موسسه فرهنگی اکو گشایش یافت.
در این مراسم هنرمندانی چون حبیبالله آیتاللهی، غلامحسین امیرخانی، رضا بانگیز، جواد بختیاری، مجید مهرگان، نصراله افجهای، حسین مسافر آستانه، هادی جوادی و خانواده مرحوم مرتضی ممیز و سه هنرمند قرقیزستانی حضور داشتند.
بر اساس این گزارش، در مراسم یادشده هشتمین نشان عالی اکو را استاد امیرخانی به ژومارت قدرعلیاف، هنرمند نقاش کشور قرقیزستان اهدا کرد.
رییس موسسه فرهنگی اکو، در این مراسم از برگزاری نمایشگاه آثار هنرمندان کشورهای منطقه در نگارخانه دیپلماتیک اکو ایراز خرسندی کرد و گفت: یکی از برنامههای مهم موسسه فرهنگی اکو برای قدردانی از زحمات و تلاشهای هنرمندان بزرگ منطقه و شناساندن این هنرمندان به مردمان منطقه اکو، اهدای نشان عالی اکو به آنان است.
ایوبی توضیح داد: ما سعی داریم هنرمندان برجسته کشورهای اکو را شناسایی و نشان عالی اکو را به آنها اهدا کنیم.
به گفته این مقام مسوول در اکو، نشان عالی اکو پیشتر به استادانی همچون امیرخانی، کابلی، افجهای، مهرگان، رشید بت، چلبی و لوان هوگوشیویلی اهدا شده است و در هشتمین مورد به هنرمندی ازقرقیزستان اهدا می گردد.
شریم کولوف، سفیر جمهوری قرقیزستان در ایران نیز در این مراسم با یادآوری اینکه بیشتر هنرمندان قرقیز در چند رشته هنری فعالیت میکنند، قدرعلیاف را نقاش موفقی عنوان کرد.
وی با بیان اینکه مردم ایران بسیار مورد احترام قرقیزها هستند، افزود:ما همیشه و در هر شرایطی در کنار مردم ایران هستیم تا با کمک هم فرهنگ و هنر کشورهایمان را ارتقا ببخشیم.
قدرعلیاف هنرمند نقاش قرقیزستانی نیز اظهارامیدواری کرد که تبادلات فرهنگی بین دو کشور ایران و قرقیزستان ادامه داشته باشد.
وی همچنین به بحران معنوی دنیای امروز اشاره کرد و افزود:امیدوارم باهمکاری هنرمندان و اصحاب فرهنگ بتوانیم بحران معنوی و انسانی که در سالهای اخیر به وجود آمده، برطرف کنیم.
بنا بر گزارش روابط عمومی اکو، علی اف متولد سال 1946 و دانش آموخته رشته نقاشی دیواری دانشگاه دولتی هنر مسکو است. وی در سال 1990 در مسابقات بهترین طراحی موزه ماناس در شهر تالاس قرقیزستان مقام اول را کسب کرد.منظومه حماسی ماناس یادگاری عظیم از تاریخ و فرهنگ قرقیزهاست و ژومارت تلاش کرد ویژگیهای منحصر به فرد هنرش را در موزه ماناس و در فضایی بالغ بر100 مترمربع ارائه کند. بخش دیگر نقاشیهای وی چشماندازهایی از مناظر درههای کوهستانی، آبشارها، رودهای آرام، آرامگاهها و ویرانههای تمدنهای کهن قرقیزستان، استپهای روسیه، چین و مغولستان را به تصویر میکشد. قدرعلیاف در سالهای 1996 تا 1998، رئیس اتحادیه هنرمندان قرقیزستان بوده و نمایشگاههای متعددی در شهرهای مختلف روسیه و کشورهای اروپایی و آسیایی برگزار کرده است.
گفتنی است،نمایشگاه نقاشی هنرمندان معاصر قرقیز شامل 48 اثر از 26 هنرمند معاصر این کشور است و تا پنجم دی ماه امسال در نگارخانه موسسه فرهنگی اکو برپا خواهد بود.
پایان پیام/
نظر شما