به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از مصر العربیه، خبرگزاری «آسوشیتدپرس» با بررسی تاثیر تدابیر پیشگیرانه در بوسنی و هرزگوین برای مقابله با شیوع ویروس کرونا، گزارش داد: تدابیر پیشگیرانه اتخاذ شده در این کشور برای مقابله با شیوع ویروس کرونا بر جشن های دینی و فرهنگی مسلمانان، مسیحیان و یهودیان در سارایوو تاثیر داشته است.
این خبرگزاری گزارش داد: سارایوو در طول تاریخ خود به عنوان یک مرکز دینی شناخته شده است. به همین دلیل طبیعی بود که در طول ماه آوریل جاری مملو از زندگی باشد، اما این شهر نیز به مانند سایر شهرهای بوسنی و جهان با ویروس کرونا مواجه شد و برای کنترل بر این بیماری به بستن اماکن دینی و پاساژها روی آوردند.
در طول دهه 90 و سالها بی ثباتی اقتصادی، هزاران نفر از ساکنان سارایوو به کشورهای دیگر فرار کردند و در آنجا ماندند. اما بازگشت ساکنان قدیمی به همراه خانواده و دوستان به این شهر در هر بهار به منظور برپایی جشن اعیاد دینی و فرهنگی به یک سنت تبدیل شد.
اما امسال کسی به سارایوو نیامد و خیابان های خلوت است. به همین دلیل خانواده و دوستان اعیاد را هرکدام جداگانه جشن می گیرند و مساجد، کلیساها و معبدها در سارایوو آرام به نظر می رسند.
رهبران دینی که از محبوبیت برخوردارند، از نمازگزاران همه ادیان خواستند برای در امان ماندن از بیماری در خانه های خود نماز بخوانند و در این بهار از برپایی جشن های سنتی جمعی برای اعیاد دینی شان دست بکشند.
اما در سارایوو به جای اینکه درهای عبادتگاه ها بسته باشد، رهبران دینی مسلمان، مسیحی و یهودی به گروه های کوچکی از نمازگزاران که خطر کمتری آنها را تهدید می کند، اجازه داده است تا داخل اماکن عبادی نماز بخوانند.
با این حال، این خبرگزاری تاکید کرد که هرگز مسیحیان در عید پاک در کلیسا گردهم جمع نشدند. مسلمانان نیز در ماه مبارک رمضان در مساجد حضور نمی یابند و در وعده های افطاری در این ماه شرکت نخواهند کرد.
در هفته گذشته، در شب عید پاک، یهودیان که نزدیک به 500 نفر هستند، در مراسم عید گردهم جمع نشدند و این اتفاق برای نخستین بار از سال 1950 میلادی رخ داده است.
در بوسنی و هرزگوین تاکنون 939 نفر به بیماری کرونا مبتلا شده اند که بیش از 35 نفر فوت کرده اند.
نظر شما