«مصطفی هادی زاده» در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان در خصوص معتادان رها شده گفت: تمام معتادان متجاهر فقط شش ماه در مراکز، نگهداری و پس از اتمام این دوره ترخیص می شوند لذا بعد از این مدت هیچ مقام جمهوری اسلامی نمی تواند آنها را نگهداری کند، مگر اینکه قانون اصلاح شود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران اظهار کرد: وقتی معتاد متجاهر به صورت اختیاری اقدام به درمان خود نمی کند تا کارت درمان دریافت کند لذا بالاجبار به مراکز ماده 16 انتقال داده می شوند، مقام قضایی هم فقط اجازه تمدید سه ماه نگهداری از آنها را دارد، بعد از این مدت باید بهبود یافته و به زندگی سالم خود برگردد.
وی با بیان اینکه صیانت و محافظت از معتادان یکی از حلقه های مفقوده آنها بعد از رها شدن است، تصریح کرد: یکی از مسایل مهم این است که شرایط لازم برای جلوگیری از مشکلات احتمالی بعد از رها شدن معتادان متجاهر توسط خانواده ها، زیرمجموعه های دولتی و غیر دولتی و خود آنها فراهم شود تا مجددا بازگشت نداشته باشند.
هادی زاده در پاسخ به این سوال که تکلیف معتادان متجاهر رها شده در این شرایط کرونایی جامعه چیست، بیان کرد: دو موضوع برای پاسخ به این سوال شما وجود دارد، اینکه ستاد ملی مبارزه با کرونا به معتادان متجاهری که اکنون در داخل بوده و زمان شش ماه نگهداری آنها در حال پر شدن و یا پر شده است تا پایان مدیریت کرونا اجازه خروج آنهااز مرکز را ندهند.
هادی زاده با بیان اینکه بالغ بر پنج هزار نفر در این مراکز نگهداری می شوند، افزود: موضوع دوم اینکه مابقی افراد هم با کسب اجازه از ستاد ملی مبارزه با کرونا و تدوین دستورالعمل متناسب با ایام کرونا در خصوص نحوه نگهداری معتادان در این مراکز نگهداری شوند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران خاطرنشان کرد: در گذشته وقتی معتادی را دستگیر می کردیم با غربالگری صورت گرفته مشخص می کردیم که آیا این فرد معتاد هست یا نیست ولی اکنون با توجه به ویروس کرونا نه تنها باید از معتاد بودن یا نبودن آنها مطمئن شویم بلکه باید پس از مشخص شدن اعتیادشان و غربالگری ببینیم که آیا این فرد علاوه بر اعتیاد مبتلا به ویروس کرونا است یا خیر که این امر هزینه ها را بیشتر افزایش می دهد.
وی در ادامه تصریح کرد: بر همین اساس تدابیری اتخاذ کردیم که این افراد در یک مرکز میانی به مدت 14 روز نگهداری شوند تا از ابتلای آنها به ویروس کرونا مطمئن شویم و سپس به مراکز ماده 16 انتقال داده شوند.
هادی زاده اظهارک رد: لذا ستاد ملی مبارزه با کرونا اقدامات لازم را جهت دستگیری، غربالگری اولیه و نگهداری 14 روزه آنها در یک مرکز میانه را انجام داده و با قوت پیگیر این مسئله می باشند، به محض ابلاغ، اجرایی خواهد شد، ضمن اینکه این مراکز نیز آماده هستند.
وی در پاسخ به این سوال که ستاد مبارزه با مواد مخدر قرار بود پروتکلی در زمینه نگهداری معتادان متجاهر ابلاغ کند به کجا انجامید، اظهار کرد: این وظیفه کمیته درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر است که ریاست کمیته درمان هم را معاون درمان وزارت بهداشت بر عهده دارد؛ بنابراین حوزه وزارت بهداشت باید دستورالعمل ها، پروتکل های نحوه دستگیری و نگهداری معتادان را تدوین کند؛ به عنوان مثال سربازی که مأمور دستگیری معتادان متجاهر می شود باید لباس، فرم و خودروی مخصوص داشته باشد که همه اینها نیازمند تامین منابع لازم است؛ در غیر این صورت به این سادگی ها انجام نمی پذیرد.
هادی زاده در ادامه افزود: در اسفند ماه سال گذشته که جمع آوری معتادان متوقف شد، ستاد درمان به استناد ستاد ملی مبارزه با کرونا این اقدام را انجام دادند و اعلام کردند که از معتادان کلونی تشکیل ندهید؛ ممکن است عارضه های بیشتری به دنبال داشته باشد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران با بیان اینکه در حال حاضر ستاد ملی مبارزه با کرونا بهتر از هر سازمان دیگری عمل می کند، گفت: قبول داریم در شرایط سختی به سر می بریم ولی اگر بی گدار به آب بزنیم، ممکن است شرایط بدتری را ایجاد کنیم.
نظر شما