فتوای «آیت الله سیستانی» درباره ماه مبارک رمضان در زمان شیوع کرونا

آیت الله «سید علی سیستانی» درباره روزه ماه مبارک رمضان در زمان شیوع ویروس کرونا، اعلام کرد: روزه ماه مبارک رمضان بر هر فردی واجب است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از الکفیل، آیت الله «سید علی سیستانی» مرجعیت شیعیان عراق امروز( شنبه 23 فروردین 1399) در پاسخ به استفتایی درباره روزه ماه مبارک رمضان امسال در سایه شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان،اعلام کرد: روزه ماه مبارک رمضان بر هر فردی واجب است و هرکسی که شرایط وجوب آن را دارد، باید روزه بگیرد و بدون توجه به واجب بودن یا نبودن روزه بر دیگران، روزه خود را بگیرد.

 

آیت الله سیستانی تاکید کرد: درصورتی که ماه مبارک رمضان برسد و مسلمانی بترسد که با گرفتن روزه با وجود همه تدابیر پیشگیرانه به بیماری کرونا مبتلا می شود، وجوب آن از وی به نسبت هر روزی که می ترسد با گرفتن روزه به این بیماری مبتلا شود، از وی ساقط می شود.

 

براساس این فتوا، درصورتی که احتمال ابتلا به این بیماری با ماندن در خانه و ارتباط نداشتن با دیگران از نزدیک، استفاده از ماسک و دستکش پزشکی، ضدعفونی کردن مداوم ضعیف شود، وجوب روزه از وی ساقط نمی شود.

 

آیت الله سیستانی درباره توصیه پزشکان به نوشیدن مداوم آب برای جلوگیری از کاهش آب در بدن، گفت: پزشکان به نوشیدن مداوم آب به منظور جلوگیری از کاهش آب در بدن و خشک شدن حلق سفارش کردند، زیرا این دو مورد احتمال ابتلا به ویروس کرونا را برطرف می کند، اما مانع وجوب روزه نیست، مگر اینکه کسی بترسد که درصورت گرفتن روزه به این بیماری مبتلا شود و راهی برای کاهش احتمال ابتلا به این ویروس پیدا نکند – حتی اگر در خانه بماند و سایر راه های پیشگیرانه را اتخاذ کند، اما غیر از آن باید روزه بگیرد. با این حال می توان کمبود آب در بدن را در صورت روزه گرفتن با خوردن سبزیجات و میوه های پرآب مانند خیار و هندوانه قبل از طلوع خورشید برطرف کرد.

 

براساس این فتوا، کسانی که تلاش می کنند در ماه مبارک رمضان کار خود را تعطیل کنند و در خانه بمانند، به طوری که از ابتلا به این بیماری در امان باشند، وجوب روزه از آنها ساقط نمی شود. اما کسانی که به هر علتی نمی توانند کار خود را رها کنند و می ترسند با ننوشیدن مدوام آب در زمان روزه داری به این بیماری مبتلا شوند و همچنین نمی توانند تدابیر دیگری را اتخاذ کنند، روزه بر آنها واجب نیست. همچنین نباید در ملاعام چیزی بخورند و بنوشند.

 

مشخص است که روزه ماه رمضان از مهمترین فرایض شرعی است و تنها با عذر واقعی ترک روزه جایز است.

کد خبر 915162

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha