به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، تعطیلی موقت مساجد در ایام شیوع کرونا و به منظور قطع زنجیره مبتلایان به آن، مانع از گرامیداشت ایام نیمه شعبان، سالروز ولادت باسعادت قطب عالم امکان، حضرت صاحب الزمان(عج) نشد بلکه مساجد و مسجدی ها امسال به شیوه های دیگر این ایام را گرامی داشته و به آن وجود مقدس(عج( ابراز ارادت کردند.
از ابتکارات این ایام اجرای طرح جشن خانگی نیمه شعبان، با شعار «#هر خانه یک جشن»، با همکاری ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری بود؛ این طرح از سه بخش اصلی شامل کیک تولد، هدیه تولد و قرائت دعای فرج دسته جمعی تشکیل می شد که البته بنا بر تصمیم و سلیقه می شد موارد دیگری نیز به آن اضافه کرد. از سوی دیگر با توجه به ارادت و جایگاهی که حضرت نزد شیعیان دارند، پوشیدن لباس مناسب، خوش خُلقی، تزئینات داخلی و خارجی منزل، ارسال پیامک های تبریک، پخش سرودهای مهدوی در منزل، گوش دادن به سخنرانی های خوب، برگزاری مسابقات مختلف به ویژه برای کودکان و اجرای آن در سطح فضای مجازی با حضور اقوام، تهیه هدیه تولد و ثبت لحظات این جشن در قالب فیلم و عکس نیز برای این طرح پیش بینی شده بود.
پویش «چراغانی دلهای منتظران» نیز در آستانه نیمه شعبان و با هدف مزین شدن دلهای منتظران به نور عنایت امام عصر (عج) به همت مرکز رسیدگی به امور مساجد راه اندازی شد. قرائت جمعی دعای سلامتی امام زمان(عج) توسط منتظران از شب نیمه شعبان تا شب عید سعید فطر در ۲۱ هر شب، محور این پویش است که با استقبال بالای مسجدی ها همراه شده است.
استغاثه مسجدی ها به امام زمان(عج) در شب نیمه شعبان از طریق قرائت زیارت آل یاسین و دعای شریف «الهی عظم البلاء ...»، موسوم به دعای فرج و سر دادن بانگ «یا مهدی ادرکنی» از فراز بام ها و نیز پنجره منازل بعد دیگری از مهدیباوری و انتظار مسجدی ها در ایام تعطیلی مساجد را به تصویر کشید.
با توجه به اینکه در نیمه شعبان امسال، امکان پخش نذورات و برگزاری جشن ها همچون سال های گذشته فراهم نبود، اهالی مساجد، به نذری های خود سمت و سوی محرومیت زدایی و رفع نیاز از فقرا و نیازمندان بخشیدند چنان که بیشر مساجد به مناسبت سالروز ولادت باسعادت حضرت صاحب الزمان(عج) که روز مستضعفان نام گرفته، به توزیع بسته های اقلام غذایی و بهداشتی ویژه پیشگیری از شیوع کرونا اقدام کردند.
به گفته حجت الاسلام والمسلمین «عباسعلی اختری»، مسئول گروه جهادی مسجد جامع جمهوری (واقع در تهران، خیابان جمهوری، نرسیده به سه راه جمهوری)، به همت این گروه و با همکاری کسبه محله ناصرخسرو و عده ای دیگر از خیران، دو هزار بسته ارزاق تهیه و میان محرومان توزیع شد.
برپایی ایستگاه های سلامت در مقابل مساجد با محور توزیع ماسک و اقلام بهداشتی برای مقابله با کرونا، به جای ایستگاه های صلواتی که هر سال محل توزیع شیرینی و شربت برای نیمه شعبان بود، نیز جلوه ای دیگر از انتظار و سبک منتظرانه مسجدی ها را به تصویر کشید.
همچنین با همکاری خیران و منتظران امام زمان(عج) 40 هزار بسته عیدانه به همت مسجد مقدس جمکران تهیه و توسط خادمان این مکان مقدس توزیع شد. گوشت قربانی برای سلامتی امام زمان(عج) نیز بین نیازمندان و فقرا توزیع شد.
کانون های فرهنگی و هنری مساجد سراسر کشور نیز با برنامه های متنوع اعم از نذر قربانی تا اجرای پویش های مردمی و برگزاری مسابقات کتابخوانی و فرهنگی کوشیدند به سهم خود، در فرصت تعطیلی موقت مساجد، پیوند مسجدی ها با امام زمان(عج) را حفظ کرده و علی رغم ممنوعیت برگزاری تجمعات مذهبی، ایام ولادت منجی عالم بشریت(عج) را گرامی بدارند.
حجت الاسلام «اباذر بیگی»، مدیر ستاد هماهنگی کانون های مساجد استان آذربایجان غربی در این باره اظهار کرد: ستاد هماهنگی کانون های مساجد استان آذربایجانغربی با مشارکت ستاد کشوری کانون های مساجد، کانون و موسسه حضرت خدیجه (س) قم و 10 کانون استان به مناسبت نیمه شعبان 10 گوسفند نذری خریداری و قربانی کرد.
به گفته وی این اقدام به نیت سلامتی امام زمان (عج) و دفع بلای کرونا انجام و گوشت های قربانی به منظور اطعام محرومان و نیازمندان توزیع شد.
همچنین، «مجید خوبی زاده»، مدیرستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد جنوب کرمان اعلام کرد: به مناسبت نیمه شعبان مسابقات فرهنگی از طریق فضای مجازی همانند مسابقات کتابخوانی، خلاصه نویسی کتاب، مسابقات پیامکی، قصه گویی، تبلیغ و ترویج احیای نیمه شعبان از طریق فضای مجازی برگزار شد.
به گفته وی، برگزاری جشن در فضای مجازی همراه با سخنرانی، مولودی خوانی و یا به صورت زنده در اینستاگرام، اجرای طرح ختم قرآن کریم، پخش سرود در محلات از دیگر برنامه های در نظر گرفته شده به مناسبت نیمه شعبان به همت کانون های مساجد جنوب کرمان بود.
برگزاری مسابقه مجازی «منتظران موعود» به همت مرکز رسیدگی به امور مساجد، حرکت خودروهای شادی در 250 نقطه از پایتخت با همکاری ستاد هماهنگی کانون های مساجد استان تهران، برگزاری جشنواره مجازی «هر خانه، یک مهدیه» در رشته های تهیه کلیپ نواهای مهدوی، شعرخوانی و دکلمه خوانی انتظار، مولودی های مهدوی، تزیین سر در منزل و آپارتمان و داخل منزل، پخش نوای زیارت آل یاسین از بلندگوی مساجد در شب نیمه شعبان، برگزاری مسابقه بهترین جشن ولادت امام زمان(عج) ویژه مسجدیها و برگزاری جشن های مجازی همراه با مولودی خوانی و سخنرانی مداحان و خطبا، از دیگر اقداماتی است که مسجدی ها با انجام آنها کوشیدند تا کرونا مانع عرض ارادت آنها به امام عصر(عج) نشود و ایام ولادت باسعادت ایشان به خوبی گرامی داشته شود.
بنابر مرور اجمالی آنچه توسط مساجد و مسجدی ها در ایام تعطیلی موقت خانه های خدا برای نیمه شعبان انجام شده، نشان می دهد، عرض ارادت به ساحت امام حی و استغاثه و توسل به آن وجود مقدس، بحران و غیر از آن نمی شناسد و اگر لازم باشد در شرایط بحرانی همچون شیوع کرونا مسجدی ها هر خانه را تبدیل به مسجد می کنند.
نظر شما