به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، مفاخر سرآمد سرمایه های انسانی و پشتوانه های معنوی هستند که جامعه انسانی را به سمت سعادت و پیشرفت هدایت می کنند.
استان مرکزی از دیرباز مهد پرورش علما و دانشمندان بزرگی در عرصه های مختلف علمی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و دینی بوده است که بدون شک می توان استان مرکزی را پایتخت مفاخر و مشاهیر تاریخ ساز ایران اسلامی دانست.
شناسندن این بزرگان به نسل های جوان و نوجوان که آینده سازان ایران اسلامی هستند ضروری است، که در این راستا موزه مفاخر استان مرکزی برای معرفی این شخصیت های برجسته و تاریخ ساز خودنمایی می کند.
موزه مفاخر استان مرکزی مجموعه ای است که علاوه بر نمایش بخشی از تاریخ ایران و استان به معرفی مفاخر به عنوان تعداد اندک از خیل عظیم و کم سابقه مشاهیر و مفاخر استان مرکزی می پردازد.
از بیان نقش مفاخر استان مرکزی همین بس که پایه ریزی حوزه علمیه قم و هجرت تاریخ ساز مرحوم آیت الله شیخ عبدالکریم حائری از حوزه علمیه اراک به قم و حضور علمای بزرگ در حوزه علمیه نجف همچون مرحوم آیت الله آقا ضیاء الدین عراقی و آیت الله اراکی منشا و برکات برای جهان اسلام بوده است.
در موزه مفاخر استان مرکزی تندیس های بزرگان و مشاهیر استان همراه با آثار قلمی لوازم شخصی و اسناد و مدارک از آنان در معرض دید عموم قرار گرفته است.
بنای موزه مفاخر استان که منزل قدیمی خاندان خاکباز است در سال 1379 توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی ثبت آثار ملی گردید و در سال 1384 با هدف ایجاد موزه مفاخر استان مرمت شد.
این ساختمان متشکل از هشت تالار است که به نام های تالار امام خمینی(ره)، مفاخر دینی و مذهبی، سرداران شهید و مفاخر سیاسی، امیر کبیر، قائم مقام فراهانی، مفاخر علمی و فرهنگی و هنری، مفاخر در قید جیات و تالار استاد سحاب نامگذاری شده است.
همچنین موزه مفاخر استان مرکزی دارای کتابخانه مرکزی است و نگارخانه زنده یاد محمد مهدی هراتی هم اکنون محل برکزاری کلاس های هنری است.
اسناد نامه ها و نمونه های از دست خط علما و مراجع درباره کربلایی کاظم کریمی ساروقی، سند نمونه ای از مکاتبات منسوب به امیرکبیر، نامه مادر امیر کبیر در مورد سفارش شخصی به نام مرادخان بیک، نامه مهم ناصر الدین شاه در مورد فرزندان امیر کبیر که در خصوص حمایت و سرپرستی ایشان است، سندی از امیر کبیر در مورد کندن خندق دور شهر دارالخلافه تهران، قباله ازدواج امیر کبیر و عزت الدوله خواهر ناصرالدین شده، شکایت قائم مقام فراهانی در خصوص توقیف گندم و جو توسط اداره دارایی اراک، شکایت محمد حسین قائم مقام فراهانی از کمپانی شورلت راجع به اجرت المثل عمارت و باغچه دارایی، اولین شناسنامه اراک، مدرک تحصیلی اولین معلم خانم در اراک، نقشه عراق عجم، شجره نامه خاندان خاکباز، نمونه ای از افتخارات دکتر حسابی، سفر نامه ناصر الدین شاه به عراق عجم و سه نمونه تمبر از پروین اعتصامی قائم مقام فراهانی و جلال الدین آشتیانی از جمله آثاری است که در موزه مفاخر استان مرکزی به نمایش در آمده است.
همچنین در بخش های مختلف و تالارهای موزه مفاخر استان سردیس های از امام خمینی(ره) آیت الله محمد علی اراکی، آیت الله آقا ضیاء الدین عراقی، آیت الله آقا نورالدین عراقی، ملا مهدی نراقی، کربلایی کاظم کریمی ساروقی، سلمان ساوجی، امیر کبیر، فخرالدین عراقی، قائم مقام فراهانی، شهید رحیم آنجفی، شهید شیخ فضل الله محلاتی، دکتر حسابی، دکتر عباس اقبال آشتیانی، پرورین اعتصامی، استاد فتحعلی واشقانی فراهانی، دکتر محمد قریب و دیگر بزرگان و مفاخر استان به نمایش در آمده است.
بر دیوار تالارهای این مکان تاریخی عکس ها و تابلو هایی نیز از زندگی و فعالیت های این بزرگان به نمایش در آمده که چشم هر بیننده ای را مجذوب خود می کند.
پایان پیام/
نظر شما