اجرای امر به معروف و نهی از منکر پاسداری از هنجار ها است

مسئول مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم با اشاره به اهمیت امر به معروف و نهی از منکر گفت: اجرای فریضه امر به معروف و نهی از منکر در حقیقت پاسداری از هنجار های اجتماع اسلامی است.

به گزارش خبرنگار شبستان از اصفهان، حجت الاسلام محمد ناصر سقای بی ریا، مسئول مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم، امروز" 26آذر" در دوره آموزشی امر به معروف و نهی منکر معاونین و مربیان پرورشی و مربیان آموزشی مدارس کاشان در کانون فرهنگی تربیتی الزهرا (س) این شهرستان گفت: نگرش ها، انگیزه ها و رفتارها در تعامل با اجتماع و امکان رهایی از ملامت ها و هنجارهای غلط از زیربنا های علمی و اسلامی است.


وی تعامل و نفوذ اجتماعی را محور زندگی اجتماعی آدمی دانست و گفت: همکاری، نوع دوستی و عشق همگی از عوامل تعامل و نفوذ اجتماعی هستند.


به گفته حجت الاسلام سقای بی ریا، انسان مومن با تقویت جنبه های الهی می تواند خود را از تاثیرات فرهنگ غلط و ملامت ها در جامعه حفظ کند.


رئیس دفتر جامعه مدرسین قم با تاکید بر نقش تعامل و نفوذ اجتماعی در دستیابی به کمال فردی و اجتماعی بر اساس آیات قرآنی، گفت: انسان ها به تنهایی نمی توانند به اهدافی که خدای متعال برای کمال و آفرینش آنها قرار داده است، راه یابند.


حجت الاسلام سقای بی ریا با اشاره به تاثیر هنجار های اجتماعی افزود: این هنجارها در صورتیکه مورد تاکید و امر و نهی قرار گیرد در جامعه احیا و تاثیرگذاری خود را حفظ می کنند.


وی در ادامه فضیلت امر به معروف و نهی از منکر را برترین جهاد در راه خدا دانست و گفت: پاداش اجرا کنندگان این فریضه با خداوند است.


به گفته حجت الاسلام سقای بی ریا، بر طبق احادیث مخفی ماندن حق، آشکار بودن باطل، دروغ بستن یه خدا و رسول، پیروی هواهای نفسانی از نشانه های ترک امر به معروف و نهی منکر است.


مسئول مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: امر و نهی در شرایط عادی در جامعه نسبت به هنجار های الهی موثر است اما با فعالیت نیروهای مخالف اندیشیدن دیگر جوانب امر ضروری است.
 

به گفته وی، امر به معروف و نهی از منکر برای سطوح مختلف جامعه متفاوت است و برای هر قشر باید متناسب با خود آنها باشد.


حجت الاسلام سقای بی ریا، گفت: اجرای این فریضه برای افراد هوشمندتر و نخبه تر باید اختصاصی و با استدلال و حجت دینی، علمی و منطقی، پاسخ به شبهات و تلاش برای قانع سازی نسبت به هنجار های الهی آنها باشد و در امر به معروف و نهی از منکر باید همه جانبه عمل کرد و پرداختن به یک بعد بدون توجه به ابعاد دیگر نتیجه بخش نیست.


وی افزود: تأثیر گذاری امر به معروف و نهی از منکر از دیدگاه علم روان شناسی قطعی است چرا که مخالفان اسلام از همین شیوه ها برای پیشبرد اهدافشان استفاده می کنند.


شایان ذکر است، دوره آموزشی امربه معروف و نهی منکر با حضور 500 نفر از معاونین و مربیان پرورشی، مربیان آموزشی مدارس کاشان در کانون فرهنگی تربیتی الزهرا(س) این شهرستان برگزار شد.
 

پایان پیام/

کد خبر 91452

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha