به گزارش خبرگزاری شبستان، «سعید زرندی» در برنامه رهیافت رادیو اقتصاد با تشریح الگوی سه گانه دنیا برای حمایت از صنایع، گفت: تلاش وزارت صمت اینکه سیاست های حمایتی خود را به طرف صنایع پیشران به حرکت در آورد تا در سال ۹۹ سرمایهگذاران به سمت صنایع اولویت دار ترغیب شوند.
معاون طرح و برنامه وزارت صمت در این برنامه رادیویی بیان کرد: طبق معمول نحوه حمایت کشوهای مختلف دنیا از صنایع مبتنی بر سه نوع الگو یا مدل است که دسته اول کشورهای هستند که از یکسری صنایع خاص حمایت می کنند.
وی همچنین افزود: دسته دوم کشورهای هستند که در کار سرمایه گذار ان به هیچ وجه دخالتی ندارند و هرکسی در هر رشته ای می تواند سرمایه گذاری و فعالیت کند و دولت ها فقط فضای کسب و کار را بهبود میبخشند و یکسری سیاست های افقی کشور را تنظیم می کنند.
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: دسته سوم کشورهای هستند که بصورت ترکیبی کار می کنند یعنی در حین بهبود بخشی به فضای کسب و کار، اصلاح سیاست های تجاری، فناوری، مالی و ارزی در یکسری از صنایع بصورت گزینشی عمل می کنند.
زرندی ادامه داد: مدل سوم بیش از دو مدل قبلی در دنیا دارای آثار و نتایج مثبتی است به این علت که منابع و امکانات محدود و امکان رشد در تمامی صنایع بصورت یکسان وجود ندارد پس صنایعی باید بیشتر مورد حمایت قرار گیرند که هم ارزش افزوده بالاتر، هم اشتغال افزایی بیشتر و هم بتوانند کشور را در رقابت های جهانی سربلند کنند و تمرکز کشورهای جهان امروز بیشتر روی مدل سوم معطوف شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: تلاش وزارت صمت اینکه سیاست های حمایتی خود را به طرف صنایع پیشران به حرکت در آورد تا در سال ۹۹ سرمایهگذاران به سمت صنایع اولویت دار ترغیب شوند.
معاون وزیرصنعت، معدن و تجارت افزود: ظرفیت های تولیدی و خدماتی زیادی به موجب سیاست های توسعه سرمایهگذاری در بخش صنعت، معدن و تجارت طی سال های اخیر در کشور ایجاد شده است.
زرندی گفت: با وجود تلاش وزارتخانه در هدایت سرمایهگذاران در برخی از رشته فعالیت ها ظرفیت های ایجادشده از نیاز کشور بیشتر است و موجب شده تا برخی واحدها با حداکثر ظرفیت خود فعالیت نکنند.
زرندی در ادامه ضمن اشاره به بحران کرونا نیز گفت: کشور با مشکلاتی همچون تحریم، محدودیت های بین المللی، افت صادرات نفت، کاهش قیمت نفت و نظایر این مواجه بود که شیوع کرونا هم مزید بر علت شده است البته این بیماری به رغم تمامی مشکلات و تهدیدها می تواند فرصت های خوبی هم در مملکت ایجاد کند.
وی در پایان افزود: لازمه کار و فعالیت در شرایط سخت کرونایی تغییر نگاه، فکر و رویکرد است که همه باید به این مهم توجه جدی داشته باشند./
نظر شما