به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، محمدرضا سنگری، نویسنده و پژوهشگر کشورمان، عصر امروز (11 دی) در مراسم افتتاحیه چهارمین سوگواره عاشورایی با عنوان "نیایش در کربلا" که در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قزوین برگزار شد، با اشاره به روح و عصاره کربلا، گفت: جان، روح و عصاره کربلا در واژهای خلاصه میشود که امسال بر عنوان و پیشانی این سوگواره است، امام حسین (ع) نماز را دوست داشت و نمیشود حسینی باشیم ولی نماز را دوست نداشته باشیم.
وی افزود: امام حسین (ع) در روز عاشورا نماز ظهر را با اصحاب خود اقامه کرد و نخستین شهید نماز حبیببن مظاهر بود و طبق گفته شیخ جعفر شوشتری امام حسین (ع) نماز عصر خود را وقتی از اسب افتاد، آغاز کرد و آخرین سجده را نیز در قتلگاه به جا آورد و سلام نماز را نیز بر سر نیزه گفت.
سنگری تصریح کرد: نماز سرمایه وجودی ما و پل ارتباط خاک با عالم پاک و پر کشیدن از زمین به آسمان و اتصال بینهایت کوچک با بینهایت بزرگ است و در واقع انسان با نماز جان خود را شستشو میدهد.
وی ادامه داد: امام حسین (ع) این محبوبترین چهره عالم، علاوه بر عشق به نماز، نیایش، دعا، استغفار و خواندن قرآن را دوست داشت به طوریکه شب عاشورا صدای قرائت قرآن از خیمهها شنیده میشد و آنها که مقابل امام حسین (ع) ایستادند در واقع کسانی بودند که از قرآن فاصله گرفته بودند.
سنگری خاطرنشان کرد: هرکس از قرآن فاصله بگیرد همنشین شیطان میشود و مقابل اباعبدالله قرار میگیرد بنابراین همه ما باید بکوشیم که ارتباط با قرآن جزو زندگی ما باشد.
این نویسنده و پژوهشگر کشورمان اذعان داشت: هیچ شهری مستحقتر از قزوین برای پرداختن به کربلا نیست زیرا ستارهای از کربلا از این شهر بوده و این شهر اسلمبن عمر را تقدیم اسلام کرده است. امیدواریم استان قزوین به پایتخت عاشورایی ایران تبدیل شود.
سنگری تصریح کرد: زمینه کارهای پژوهشی درباره عاشورا باید در استان قزوین فراهم و یک کتابخانه تخصصی و بانک اطلاعاتی قوی ایجاد شود تا در سوگواره پنجم بتوانیم مجموعه پژوهش هایی را درباره عاشورا به نمایش بگذاریم.
پایان پیام/
نظر شما