نگاه جدی به کلاس های آموزش آنلاین وجود ندارد/ برگزاری کلاس های آنلاین بهتر از نبود آن است

فردین فرخ مهر با بیان اینکه در شرایط قرنطینه برگزاری کلاس های آنلاین بهتر از نبود آن است،گفت: متاسفانه نگاه جدی به کلاس های آموزش آنلاین وجود ندارد و از جانب خانواده های بسیاری به دلیل ناآشنا بودن با این سیستم آموزشی،هنوز مورد پذیرش قرار نگرفته است.


به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، از زمان فراگیری اینترنت در دنیا آموزش آنلاین از جمله شیوه های آموزشی بود که در دنیا به سرعت مرسوم شد و مدرسان در حوزه های مختلف کلاس های آموزشی خود را با این شیوه برپا کردند، آموزش آنلاین در روزهای شیوع کرونا و قرنطینه بودن مردم در خانه ها کمک بزرگی به مردم می کند چرا که امکان حضور آنها در کلاس های حضوری وجود ندارد،  همانطور که می دانید تمامی فعالیت های آموزشی و هنری به دلیل شیوع کرونا و برای حفظ سلامت شهروندان تا اطلاع ثانوی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعطیل شده است، یکی از راهکارهای مهم و اساسی برای عقب نماندن از درس و کلاس آموزش آنلاین است، در این ایام بسیاری از مدرسین هنری به صورت آنلاین به هنرجویان آموزش می دهند یکی دیگر از آموزش دهندگان آنلاین  «فردین فرخ مهر»، نوازنده و مدرس گیتار کلاسیک و مدرس مدرسه هنر و ادبیات است که کلاس هایش را برای هنرجویان خود به صورت آنلاین برگزار کرد. با این هنرمند و مدرس موسیقی به گفتگو نشسته ایم که در زیر می آید:
  

در شرایط کنونی که بحران کرونا موسسه های آموزشی را تعطیل کرده است، چقدر آموزش های آنلاین می تواند موثر باشد؟
آموزش های آنلاین دارای یک سری محاسن و معایب بوده و هست. اما در شرایط حساس فعلی که در تعطیلی اجباری به سر می بریم برگزاری کلاسهای آنلاین بهتر از نبود آن است بخصوص برای حفظ انگیزه ی هنرجویان، از طرفی اگر کلاس ها برگزار نشود قطعا وقفه ی ایجاد شده، باعث پس رفت هنرجویان و چه بسا دل سرد شدن آنها می شود.


آیا در تدریس آنلاین محدودیت هایی هم برای هنرجویان وجود دارد؟
در تدریس آنلاین بیشترین مشکلات متوجه هنرجویان مبتدی و کم سن سال خواهد بود. از دیگر موانع در این کلاس ها واضح ندیدن پنجه های معلم است در واقع معلم و شاگرد باید به وضوح دست یک دیگر را مشاهده کنند.در این صورت کار کمی مشکل تر شده اما امکانپذیر خواهد بود، همچنین  سرعت پایین اینترنت و قطع و وصل شدن کلاس باعث اختلال در روند آموزش می شود.

آیا در کلاس های آنلاین متد تدریس همانند کلاس های حضوری است؟
متد اصلی آموزش تغییری نخواهد کرد اما به دلیل محدودیت های که پیش تر به آنها اشاره شد،مدرسان باید ابتکار در تدریس داشته باشند تا از انگیزه ی هنرجویان کاسته نشود.

زمان بندی کلاس ها باید چگونه باشد؟
در برگزاری کلاس های آنلاین دیگر مانند کلاس های حضوری محدودیت مکانی و زمانی وجود ندارد و حتی مقدار زمانی که در مسیر رفت و برگشت و ترافیک صرف می کردیم، صرفه جویی خواهد شد. تنها به این نکته باید توجه کنیم، در حال حاضر که تمامی کلاس ها آنلاین است، حتی الامکان کلاس های متنوع هنرجویان، منفصل از یکدیگر برگزار شود.


فکر می کنید آیا در بحران کرونا و ایام قرنطینه آموزش آنلاین می تواند بخشی از فراغت هنرجویان را پر کند؟
حتما می توانیم، چه در ایام قرنطینه چه در هر ایام دیگری به هنر بپردازیم. هیچ گاه نخواهیم توانست فراغتی اینگونه فاخر بیابیم، البته آنهایی که فقط بخاطر سرگرمی به هنر روی می آورند در طریق گمراهی قدم نهاده اند، بسیاری اشکال دیگر سرگرمی وجود دارد که ارزان تر و مقرون به زحمت کمتری است اما هیچ یک اینگونه بر شکل گیری شخصیت تاثیر گذار نبوده و نخواهد بود.

دولت چه حمایت هایی می تواند به مدرسان و آموزشگاه هایی که آنلاین کلاس برگزار می کند داشته باشد؟
متاسفانه در شرایط بسیار حساسی هستیم، تمامی اجراهای هنری اعم از موسیقی، تئاتر ،انتشار آلبوم ها و کتب به حالت تعلیق در آمدند و فعالیت های هنری به حداقل رسیده اند. متاسفانه نگاه جدی به کلاسهای آموزش آنلاین وجود ندارد و از جانب خانواده های بسیاری به دلیل نا آشنا بودن با این سیستم آموزشی، هنوز مورد پذیرش قرار نگرفته است. دولت در این زمینه می تواند نقش مهمی ایفا کند.
نکته بسیار مهم، مشکلات معیشتی اکثر هنرمندان است که با این تعطیلی ها باعث بیشتر شدن آنها شده ، چندی پیش از سوی مدیر عامل خانه ی تئاتر و خانه موسیقی ایران خبری منتشر شد مبنی بر اینکه صندوق اعتباری هنر،حق بیمه ی سه ماهیه اول سال جدید را پرداخت خواهد کرد که موجب احساس هم دردی با اهل هنر شد، امید به اینکه با پیگیری های دولت محترم این امکان صورت پذیرد.


مدرس آنلاین چه محدودیت هایی دارد ؟
در کلاس های آنلاین درس گروه نوازی و مشارکت بچه ها با یکدیگر امکانپذیر نیست که یکی از سر فصل های مهم نوازندگی محسوب می شود. از دیگر مشکلات برای مدرسان، هنرجویان تازه کار و کودکان هستند که با صبر و شکیبایی مدرس و اولیا این مهم امکان پذیر خواهد بود.
 

کد خبر 914045

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha