محمدرضا بهمنیپور، دبیر شورای هیئتهای حسینی استان همدان با بیان اینکه برخی از این هیئتها تنها در دهه محرم فعالیت دارند که هماهنگ کردن آنها با هیئتهای دائمی تا حدودی سخت است، به خبرنگار شبستان گفت: متمرکز کردن هیئتهای مذهبی در استان نیازمند فرهنگسازی خاصی است که باید برای این امر باید مکان خاصی در نظر گرفته شود.
وی افزود: هنگامی که هیئتها به صورت جداگانه به خیابان میآیند عدهای نظارهگر نیز در کنار هیئتها قرار میگیرند که برگزاری متمرکز برنامهها در یک مکان خاص برای عزاداری حسین(ع) بهتر است.
بهمنی پور با بیان اینکه مراسم اربعین حسینی امسال به صورت متمرکز در همدان برگزار خواهد شد، گفت: این مراسم زمینهساز برگزاری مراسم خوبی می شود تا در تاسوعای سال آینده نیز به صورت منسجم تر برگزار کنیم.
دبیر شورای هیئتهای حسینی استان همدان افزود: تاکنون نشستی برگزار نشده تا هیئتها برنامه ای به صورت متمرکز داشته باشند لذا متمرکز کردن هیئتها نیز کاری زمانبر است که در سالهای آینده میتواند شکل بگیرد.
بهمنیپور اظهار داشت: هیئت مذهبی تشکلی است مردمی با محوریت ترویج فرهنگ قرآن و عترت و زنده نگهداشتن سنت عزاداری مخصوصاً در ایام شهادت سید و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله (ع)، این هیئت ها با ساختاری مردمی و معمولا در قالب برنامه های هفتگی، ماهیانه، فصلی، سالانه فعالیت می کنند.
وی تصریح کرد: هر هیئت مذهبی مرکب از 3 تا 7 نفر از هیئت امنا است و یک نفر از این هیئت امنا به عنوان مسئول هیئت وظیفه پیگیری امور مختلف اجرایی و هماهنگی های ضروری را بر عهده دارد.
وی بیان داشت: اعتقاد و پایبندی به دین مبین اسلام، اهتمام به اقامه فرایض دینی ، اعتقاد به استمرار ولایت انبیاء، اوصیا و صلی (ولایت فقیه)، شیفته خدمتگزاری به اهل بیت و عصمت و طهارت دارای حسن خلق و شهرت از جمله شاخص های هیئت امنا و مسئولان هیئت است.
دبیر شورای هیئتهای حسینی استان همدان گفت: هیئت های مذهبی به چهار دسته حسینیه، هیئت مستمر و هیئت موردی، هیئت دانش آموزی تقسیم می شوند که هر یک خصوصیات خاص خود را داراست.
بهمنیپور، از هیئت های مذهبی به عنوان پرچمداران برنامه های مذهبی یاد کرد، و افزود: ساماندهی، حمایت و نظارت برنامه های آنان را امری مهم و ضروری برشمرد و نیز نظارت بر فعالیت هیئت های مذهبی امری ضروری است.
پایان پیام/
نظر شما