به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، «حسین کلانتری» در ابتدای این نشست به تشریح فعالیتهای ستاد مبارزه با کرونا در استان پرداخت و پرویز یزدانپناه هم آمار و اطلاعاتی از وضعیت استان به لحاظ ویروس کرونا ارائه داد و گفت: اولین بار دانشجوی از قم به استان آمد و کهگیلویه و بویراحمد را با این بیماری درگیر کرد.
«حسن روحانی» رئیس جمهور بعد از شنیدن گزارش های استاندار کهگیلویه و بویراحمد و پرویز یزدان پناه رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان، اقدامات استان کهگیلویه و بویراحمد را ارزشمند و قابل قدردانی دانست و گفت: امیدوارم استان کهگیلویه و بویراحمد نخستین استانی باشد که جشن ریشهکن کردن کرونا را در آن جشن خواهد گرفت و ما هم به مسئولان آن تبریک میگوئیم.
«پرویز یزدان پناه» رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد هم گفت: امید میرود ما نخستین استانی باشیم که جشن پیروزی ریشه کن کردن کرونا را خواهیم گرفت که رئیس جمهور هم اظهار امیدواری کرد.
در ادامه استاندار کهگیلویه و بویراحمد آمارهای خوشحال کنندهای از افزایش تختهای بیمارستانی و ICU و ... ارائه داد و گفت: ما در استان 10 پروژه بالغ بر 10 هزار میلیارد تومان اعتبار داریم و آماده بهرهبرداری و کلنگزنی هستند که امیدواریم با دستان شما انجام بگیرد.
حسین کلانتری استاندار کهگیلویه و بویراحمد در این نشست، اظهار داشت: 13 بهمن ماه با وجود درگیر بودن با بحث انتخابات در استان کهگیلویه و بویراحمد شورای سلامت را با دستور کار کرونا برگزار کردیم.
وی با بیان اینکه در این نشست 10 تصمیم بر مبنای پیشگیری اتخاذ شد، عنوان کرد: تمام ظرفیتهای استان در این نشست احصا و پای کار آمد و یک هم افزایی بین دستگاههای اجرایی، سپاه، نیروی انتظامی، جمعیت هلال احمر، بسیج و ... شکل گرفت.
کلانتری با تاکید بر اینکه تمامی تصمیمات بر مبنای داشتههای استانی بررسی شدند، ابراز داشت: با توجه به نیاز مردم به مواد ضدعفونی و ازدحام روزهای نخست در کمترین زمان ممکن خط تولید یک کارخانه تولید لوازم بهداشتی برای تولید مواد ضدعفونی تغییر یافت.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد یادآور شد: همچنین با پیگیری و برنامهریزیهای انجام شده و هماهنگی مدیریتی کارخانه تولید الکل یاسوج بعد از 10 سال تعطیلی راهاندازی شد و حتی محمولههای را به دیگر استانها شامل فارس، همدان و حتی تهران ارسال کردیم.
وی با بیان اینکه استان را به سه منطقه زونبندی کردیم، یادآور شد: برنامه تلویزیونی استودیوی سلامت با هدف آگاهی بخشی به مردم با همکاری شبکه استانی دنا و دانشگاه علوم پزشکی راه اندازی شد. رسانهها، هنرمندان، سیاسیون، علما، فضلا و همه و همه پای کار بودند و تلاش کردند و بیشتر از همه مردم ما الحمدالله مشارکت خیلی خوبی در مقابله با این ویروس کرونا داشتند.
کلانتری اطلاعرسانی پیوسته و مداوم به مردم با هدف حاکم شدن آرامش را ضروری دانست و گفت: متناسب با ظرفیتهای استان در سه منطقه 285 تخت نقاهتگاهی با امکانات مناسب راه اندازی شده است.
همچنین در ادامه حسن روحانی در گفتوگو با «پرویز یزدانپناه» سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد از گزارش ارائه شده اظهار امیدواری کرد و گفت: طبق این گزارش شرایط تثبیتی در استان مشاهده میکنیم و روند آرام آرام کاهشی بوده و این خوشحال کننده است.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه شواهد حکایت از توجه مردم استان کهگیلویه و بویراحمد به اصول بهداشتی دارد، عنوان کرد: ما امیدواریم و آرزو میکنیم تمام استانها بتوانند این ویروس را ریشهکن کنند و این مسابقه خیر بوده و در واقع یک مسابقه برای رسیدن به هدف بسیار ارزشمند است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست نخستین بیمار شناسایی شده در استان را دانشجویی هم استانی از قم در ششم اسفندماه دانست و افزود: این دیار گذرگاه شمال و جنوب بوده و استانهای مجاوری همچون فارس، خوزستان، اصفهان دارد و افراد زیادی در این استان ساکن قم و تهران هستند.
وی خاطرنشان کرد: تا پنجم فرودین ماه موارد کرونایی افزایشی بوده و بعد از آن روزانه به طور متوسط 100 جواب آزمایش داریم که تنها پنج درصد مثبت بوده و بیماریابی فعال را در دستور کار داریم به گونهای که خوشههای فعال شناسایی میشوند.
یزدانپناه با بیان اینکه در هر روز 250 مورد آزمایش انجام میشود، یادآور شد: تاکنون 188 بیمار کرونایی در استان مثبت بوده و هشت فوت نیز به دلیل این بیماری ثبت شده که هفت مورد دارای بیماری زمینهای بودهاند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه بیش از 76 نفر از بیماران کرونایی بهبود یافتهاند، ادامه داد: هم اکنون 9 بیمار در بیمارستانهای استان بستری هستند و هیچ بیمار بدحالی در آیسییو نداریم.
وی با اشاره به اینکه پزشک عفونی و نیرو به اندازه کافی داریم ولی تجهیزات فوق تخصصی نداریم، تصریح کرد: اگر روند این گونه پیش رود و مردم رعایت کنند ریشه کنی بیماری را در اردیبهشت جشن میگیریم.
یزدانپناه گفت: ان شاء الله استان ما نخستین استان خواهد بود که جشن پیروزی شکست کرونا را خواهد گرفت. در ادامه حسن روحانی هم ابراز امیدواری کرد که همچنین اتفاقی بیفتد.
روحانی: بازگشایی تدریجی مشاغل با دقت و رعایت اصول بهداشتی انجام شود
رئیس جمهوری در ارتباط ویدئو کنفرانسی با استانداران، روسای دانشگاههای علوم پزشکی پنج استان، گفت: بازگشایی تدریجی مشاغل باید با دقت و رعایت کامل تمام دستورالعملها و اصول بهداشتی انجام شود، چون در صورت رعایت نشدن اصول بهداشتی، ممکن است این اقدام نه تنها مفید نبوده، بلکه خطرناک هم باشد.
حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی در ارتباط تصویری با استانهای خراسان جنوبی، خراسان شمالی، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری ضمن گفتوگو با شماری از پزشکان و پرستاران بیمارستانهای ولیعصر(عج) بیرجند در استان خراسان جنوبی و شهید مصطفی خمینی در ایلام، هم گفتگو و روند ارائه خدمات بهداشتی و بستری، درمان و ترخیص بیماران مبتلا به کرونا و کمبودها و نیازمندیهای این مراکز را برای ارائه خدمات بهتر به مردم بررسی کرد.
رئیسجمهوری در ارتباط ویدئو کنفرانسی با استان خراسان شمالی با مدیر و برخی کارگران شرکت پاکشیمی اترک در زمینه تولید انواع محلولهای ضدعفونی و چگونگی تأمین حفاظت و امنیت کارگران، برای جلوگیری از ابتلاء آنها به بیماری گفتوگو کرد.
روحانی همچنین در گفتوگو با مدیر عامل سایت طرح ملی فناوری سامانه پرتودهی گاما در استان چهارمحال بختیاری که به منظور استریلیزه ماسک و تجهیزات پزشکی و محصولات کشاورزی در منطقه اقتصادی شهرکرد فعالیت میکند، از تلاشهای انجام شده در این مرکز و سایر سایتهایی که با رعایت اصول بهداشتی در راستای کمک به بخش بهداشت و درمان تلاش میکنند قدردانی کرد و با روند فعالیت این مجموعه آشنا شد.
روحانی در این ارتباطهای ویدئو کنفرانسی با اشاره به اجرای طرح فاصلهگذاری هوشمند و آغاز به کار مشاغل کمریسک از ۲۳ فروردین براساس تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا، خطاب به استانداران و مسئولان بهداشت و درمان استانها، گفت: بازگشایی تدریجی مشاغل باید با دقت و رعایت کامل تمام دستورالعمل ها و اصول بهداشتی انجام شود، چون در صورت رعایت نشدن اصول بهداشتی، ممکن است این اقدام نه تنها مفید نبوده، بلکه خطرناک هم باشد.
رئیس جمهوری با اشاره به اینکه نباید تصور شود که این بیماری و گسترش آن به پایان رسیده است، افزود: مردم، کسبه و کارمندانی که از ۲۳ فروردین سر کار میروند، باید اصول بهداشتی را با دقت و حساسیت رعایت کنند و مطمئناً مراقبت فردی بهترین راه برای جلوگیری از شیوع و گسترش بیماری خواهد بود.
روحانی با تأکید بر اینکه موفقیت اجرای طرح فاصلهگذاری هوشمند مبتنی بر رعایت اصول از سوی مردم است، خاطر نشان کرد: مسئولان و دستگاههای ذیربط در زمینه آموزش و اطلاعرسانی به مردم بهویژه صدا و سیما هم باید با در نظر گرفتن برنامههای مناسب، اصول و نکات بهداشتی مدنظر از سوی بخش بهداشت و درمان را برای مردم توضیح دهند.
رئیس جمهوری با اشاره به اعلام آمادگی استانداران برای اجرای طرح فاصلهگذاری هوشمند در استانها و ایجاد شرایط مناسب برای تحقق این کار، گفت: میخواهیم هم مردم از زندگی اجتماعی و کسب و کار خود دور نمانند و هم روندی که بخش بهداشت و درمان برای توقف ابتلا و شیوع کرونا در کشور داشته، دچار آسیب نشود.
وی افزود: هنوز این بیماری پیش روی ما قرار دارد و مشخص نیست که تا چه زمانی ادامه خواهد داشت و لذا باید تلاش کنیم تا توأم با حفظ سلامت مردم، بتوانیم شرایط را برای تأمین زندگی آنان نیز فراهم کنیم.
در بخش آموزش عجله ای برای راه اندازی مدارس و دانشگاه ها وجود ندارد
رئیس جمهوری در این ارتباط ویدئو کنفرانسی در پاسخ به درخواست استانداران در زمینه اعمال حساسیت بیشتر در امر بازگشایی مدارس تا زمانی که اطمینان از شرایط حاصل نشده، گفت: در بخش آموزش هیچ عجلهای برای راهاندازی مدارس و دانشگاهها وجود ندارد، ضمن اینکه باید شرایط برای بازگشایی مدارس به گونهای باشد که هم از اجرای کامل دستورالعمل های بهداشتی اطمینان داشته باشیم و هم بتوانیم دغدغه خانوادهها را در این راستا از بین ببریم.
نظر شما