به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، «علیرضا زالی» با حضور در صحن شورای شهر تهران گزارشی از اقدامات انجام شده در مبارزه با کرونا در تهران ارایه کرد.
رییس ستاد مبارزه با کرونا با اشاره به حضور رییس شورا و مدیران ارشد شهرداری تهران در ستاد مبارزه با کرونا گفت: شورای شهر جزء کنشگرهای برنامه های راهبردی در مقابله با ویروس کرونا در شهر تهران قرار گرفته اند.
وی افزود: شهرداری تهران حمایت های سازنده و مشارکت جویانه در ستاد مقابله با کرونا داشته است و اقدامات ارزنده و به جا در شهر تهران انجام داده اند که باعث رضایت و آرامش شهروندان شده است.
زالی با اشاره به شرایط ویژه تهران در مواجهه با شیوع کرونا گفت: جمعیت قابل توجه موجود در تهران چگالی و تراکم حضور افراد به ویژه در مناطق مرکزی و جنوبی تهران، وجود شهرهای مختلف در حاشیه تهران که از نظر زیرساخت های اداری، بهداشتی، درمانی، اجتماعی و فرهنگی و اجرایی از علت برخوردار هستند و می توانند از کانون های تهدیدآمیز شهر تهران باشند، تردید یک میلیون جمعیت شناور در تهران، وجود جمعیت آزاد، سکونت های غیر رسمی در تهران، میزبانی شهر تهران از بیماران سخت باعث شده است تا در مورد شهر تهران برنامه های متفاوتی ارایه کنیم.
رییس ستاد مبارزه با کرونا حفظ انسجام مجموعه حکمرانی حاکم بر شهر را یکی از مولفه های اصلی در مبارزه با کرونا عنوان کرد و گفت: دستگاه های اجتماعی در بخش های مدنی و اجتماعی شهر تهران مشارکت دارند که نیازمند ایجاد همگرایی، وحدت راهبردی در چنین دستگاه هایی در حوزه اپیدمی کرونا است.
زالی ادامه داد: تداخل دستگاه های مختلف و وجود دستگاه های ملی در شهر تهران باعث می شود تا رسیدن به انسجام بین بخشی کار سختی باشد، این در حالی است که توانسیم 25 دستگاه ذی مدخل را در کنار هم بنشانیم و راهبرد مشترک و وحدت رویه ایجاد کنیم.
استفاده از 31 هزار و 200 تخت بیمارستانی در تهران
وی با اشاره به استفاده از ظرفیت درمانی شهر تهران در مقابله با ویروس کرونا خاطرنشان کرد: یازده هزار و 900 تخت جنرال بیمارستانی متعلق به دانشگاه های علوم پزشکی در تهران داریم و مجموعه تخت های دانشگاهی، نهادی و نیروهای مسلح به 31 هزار و 200 تخت بیمارستانی می رسد و از همان روزهای اول شیوع کرونا سعی کردیم تا از همه ظرفیت ها استفاده کنیم.
زالی با بیان اینکه 80 درصد تخت های تخصیص یافته به مجموعه درمان از ناوگان دانشگاه های علوم پزشکی تامین شده است، افزود: استفاده بهینه از ظرفیت های درمانی تهران باعث شد تا در 48 ساعت گذشته مجموع مرگ و میر در شهر تهران دو دهم درصد و در بیمارستان های تهران به 1.3 درصد برسد.
وی با اشاره به دو راهبرد اساسی در شهر تهران برای مقابله با شیوع کرونا گفت: ترویج فرآیند خود مراقبتی و فاصله گذاری اجتماعی دو راهبردی است که باید محور اصلی تمام تصمیمات در تهران باشد.
رییس ستاد مبارزه با کرونا فاصله گذاری اجتماعی را مهمترین راهبرد عبور از بحران کرونا عنوان کرد و گفت: سرعت عمل، واکنش سریع و حجم مداخلات مهمترین راهبرد تعیین میزان بقای استمرار بیماری کرونا در تهران خواهد بود.
زالی با بیان اینکه در حال حاضر در زمره مداخلات متوسط در تهران برای مقابله با کرونا قرار داریم، خاطرنشان کرد: اگر به صورت جدی موضوع فاصله گذاری اجتماعی را اجرایی نکنیم، بسیاری از مردم دچار مشکلات اقتصادی و معیشتی خواهند شد و بازتاب های منفی تری در حوزه اجتماعی و اقتصادی خواهیم داشت.
زالی بازه زمانی اقدامات سخت گیرانه را عامل اصلی در رسیدن به شیوع کرونا در تهران عنوان کرد و گفت: اگر دو تا سه هفته اول مداخلات سخت گیرانه در تهران انجام می شد، آسیب های کمتری در حوزه اجتماعی و اقتصادی متحمل می شدیم.
وی با بیان اینکه در تهران با افزایش تعداد مراجعان سر پایی بستری شده در بیمارستان و کاهش تعداد ترخیص یافتگان از بیمارستان مواجه هستیم، افزود: در تهران شاهد تکانه های سینوسی در بروز آمار ابتلا به کرونا هستیم.
رییس ستاد ملی مبارزه با کرونا با بیان اینکه هرگونه شتاب زدگی می تواند بحران جدی تری ایجاد کند و مشکلات اقتصادی و اجتماعی در تهران را پیچیده تر کند، افزود: افزایش مشارکت مدیریت شهری در ستاد مبارزه با کرونا می تواند در تصمیم گیری ها و تصمیم سازی ها برای کاهش آسیب های ناشی از شیوع کرونا ثمربخش باشد.
زالی در ادامه با اشاره به اینکه در تهران افرادی از سر اجبار و اضطرار تردد می کنند و دغدغه معیشت و گذران زندگی دارند، تصریح کرد: ایجاد بسته راهبردی حمایتی کارا، قاطع و بهنگام با واکنش سریع برای پوشش اقشار آسیب پذیر می تواند راهکار موثری در این زمینه باشد.
برنامه جامع راهبردی جدی تری برای اقشار آسیب پذیر نیاز داریم
وی با اشاره به حمایت های شهرداری، بهزیستی و کمیته امداد و بنیاد مستضعفان از اقشار کم درآمد گفت: به برنامه جامع راهبردی جدی تر در مورد افراد فرودست و اقشار آسیب پذیر نیاز داریم.
زالی با اشاره به حضور معتادان متجاهر در شهر تهران گفت: معتادان متجاهر که می توانند به عنوان ناقل در سطح شهر باشند، آثار ناخوشایندی برای شهروندان به دنبال داشته اند چرا که با اتمام زمان ماده 16 بسیاری از این معتادان به سطح شهر آمده اند.
رییس ستاد مبارزه با کرونا با بیان اینکه هنوز به اتفاق نظر و برنامه راهبردی در تهران نرسیده ایم، گفت: با توجه به شرایط پیچیده موجود در تهران هرچه سریع تر با کمک دولت و پیشنهاد شهرداری تهران باید به اقدام سریع در مقابله با کرونا در تهران برسیم.
وی با بیان اینکه به شارژ اعتباری جدید در تهران نیاز داریم، گفت: کودکان کار، سالمندان کار، دستفروشان، زباله گردها و بسیاری از افرادی که برای تامین معاش مجبور به حضور در سطح شهر هستند، باید به صورت ویژه ای مورد توجه قرار بگیرند.
زالی در ادامه بر ضرورت شکل گیری بانک اطلاعاتی از اقشار آسیب پذیر و کم درآمد شهر تهران تاکید کرد و گفت: اتباع بیگانه در قالب فعالیت های بشردوستانه درمان خواهند شد.
به نهاد سازمان امور اجتماعی در تهران نیاز داریم
زالی با بیان اینکه بیش از هر زمان دیگر به نهاد سازمان امور اجتماعی در تهران نیاز داریم، خاطرنشان کرد: نگرانی های ما در رابطه با روزهای آینده و برنامه ای که در زمینه کم کردن فاصله گذاری اجتماعی است، وجود دارد.
وی با اشاره به اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی هوشمند از هفته آینده گفت: از فاز فاصله گذاری مطلق به فاصله گذاری اجتماعی هوشمند در تهران خواهیم رفت که این موضوع به تامل بیشتری نیاز دارد و باید از هرگونه شتاب زدگی در تصمیم گیری برای نحوه مقابله با کرونا پرهیز شود.
زالی همچنین ادامه داد: بیش از گذشته باید از ظرفیت شورای شهر برای اقدام، حمایت و پشتیبانی مصوبات استان تهران استفاده کنیم.
نظر شما