به گزارش خبرگزاری شبستان از قم،حجتالاسلام محمدحسین موسیپور، استاندار قم، امروز(11دی)در همایش بزرگداشت هفته پژوهش و تجلیل از پژوهشگران برتر استان قم در سخنانی گفت: ارتباط مستقیم و معناداری میان رشد و توسعه یک جامعه با امر پژوهش و تحقیق وجود دارد.
وی هفته پژوهش را فرصتی مناسب برای ارائه کارنامه مسئولان و دستاندرکاران امر پژوهش دانست و تصریح کرد: همه دستگاههای اجرایی، مدیران و مسئولان و نهادهای پشتیبان باید اقدامات و برنامههای خود را در این خصوص ارائه دهند که چه میزان پژوهش کاربردی انجام شده و یا چند محقق و پژوهشگر وارد فضای علمی جامعه شدهاند.
استاندار قم، خاطرنشان کرد: امروز اولویت اصلی در جامعه به عنوان منبع تولید علم و فناوری، امر پژوهش و تحقیق است.
وی در ادامه افزود: در حوزه اجرایی در یکسال گذشته کارهای خوبی از جمله احیای کارگروه پژوهش و فناوری، تأسیس دفتر نخبگان، اختصاص اعتبار برای پژوهشهای مورد نیاز و حمایت از پایاننامههای دانشجویی صورت گرفته است.
حجتالاسلام موسیپور، با بیان اینکه تأکید بر امر پژوهش و برگزاری اینگونه همایشها به تنهایی کافی نیست تصریح کرد: باید فرهنگ تحقیق و پژوهش در جامعه نهادینه شده و زمینه را برای رشد و گسترش بخش پژوهش فراهم بیاوریم.
وی تأکید کرد: رسانهها به ویژه رسانه ملی نقش محوری و اساسی در جامعهپذیری پژوهش و ارتقای فرهنگ پژوهش و تحقیق در کشور داشته و باید با به نمایش گذاشتن استعدادهای شکفته و پژوهشهای آیندهساز، برای جوانان الگوسازی و ایجاد انگیزه کنند.
استاندار قم، اظهار داشت: امروز تولید علم در کشورمان بیش از 11 برابر متوسط جهانی بوده و شتاب علمی ایران بینظیر است و این رهآور بسیار بزرگی است، اما ظرفیتها و توانمندیهای کشور در عرصههای مختلف بسیار فراتر از پیشرفتهای کنونی است.
وی مهمترین نیازها برای امر پژوهش و تحقیق را تدوین سند راهبردی و نقشه راه دانست و گفت: هدفمندسازی فعالیتهای پژوهشی و تهیه برنامههای کوتاه، میان و بلندمدت در عرصه پژوهش و همچنین تدوین برش استانی از سند راهبردی پژوهش بسیار ضرورت دارد.
حجتالاسلام موسیپور، با تأکید بر امر پژوهش و تحقیق در حوزه علوم انسانی خاطرنشان کرد: بومیسازی و اسلامی شدن علوم انسانی از نیازهای جدی کشورمان است که باید مورد توجه مسئولان حوزوی و دانشگاهی قرار داشته باشد.
وی با بیان اینکه امر پژوهش یک کار فردی نیست و برای رشد و توسعه در این بخش باید برنامهریزی سازمانی و گروهی انجام شود تصریح کرد: امروز دانشگاهها باید پژوهشمحور باشند و از محوریت برنامههای آموزشی باید فاصله گرفته و از سوی دیگر جریان نخبگی در کشور باید به بدنه اجرایی متصل شود.
استاندار قم، بر ضرورت ایجاد تحول در پژوهشها به ویژه روشهای تحقیق تأکید کرد و گفت: در انجام پژوهشها باید نیازهای جامعه در عرصههای مختلف علمی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مورد توجه قرار بگیرد.
وی در ادامه افزود: ساحت مقدس پژوهش و تحقیق اگر به آفت فخرفروشی و کسب ارتقاء و امتیاز سازمانی مبتلا شود، خاصیت خود را از دست خواهد داد.
حجتالاسلام موسیپور، همچنین خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از هدررفت منابع مادی و انسانی و موازیکاری در دستگاههای اجرایی باید بانک جامع اطلاعاتی از پژوهشها و پژوهشگران ایجاد شود.
وی اظهار داشت: در سالهای اخیر رشد چشمگیری در بخش آموزش عالی و در تعداد دانشجویان، دانشگاهها، رشتههای تخصصی و مقالات علمی در سراسر کشور و در استان قم شاهد بودهایم، اما از این پس باید به امر کیفیت آموزشی و پژوهش و تحقیق در دانشگاهها توجه داشته باشیم.
استاندار قم، در پایان تصریح کرد: امروز کشورمان آماده حرکت عظیم علمی است و به شدت نیازمند خواست و اراده همه تلاشگران عرصههای علمی و تقویت روحیه خودباوری در جامعه به ویژه نسل جوان است.
لازم به ذکر است، در پایان این مراسم از پژوهشگران و فناوران برتر استان قم در حوزههای مختلف از سوی حجتالاسلام و المسلمین موسیپور با اهدای لوح تقدیر و جوایزی تجلیل به عمل آمد.
پایان پیام/
نظر شما