به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «مجید عبداللهی» امروز ( ۱۸ فروردین) در جریان حضور مشارکت پرشور بانوان مشهدی در امر اهدای خون، اظهار داشت: در ایام دهه مهدویت و اجرای طرح نذر خون مهدوی و در آستانه میلاد فرخنده امام زمان(عج) طرح مشارکت همگانی زنان در امر اهدای خون با مشارکت اداره کل انتقال خون خراسان رضوی و بسیج جامعه زنان در پایگاههای اهدای خون مشهد اجرا شد.
مدیرکل انتقال خون خراسان رضوی با بیان اینکه شاخص اهدای بانوان استان از ۶ درصد به ۳ درصد کاهش یافته متأسفانه شاهد سیر نزولی ۵۰ درصدی در این حوزه بودهایم، افزود: همچنین میزان مشارکت بانوان در کل کشور نیز ۵ درصد بوده که نسبت به قبل تغییری نکرده است و میزان مصرف خون بانوان ۷۰ درصد به ۷۵ درصد رسیده که در مقایسه با آمار قبل رشدی ۵ درصدی داشته است.
وی با بیان اینکه ما نیازمند پویش ملی در بحث اهدای خون بانوان هستیم، خاطرنشان کرد: خطاب به عموم بانوان میگوییم که اهدای خون هیچ خطری برایشان ندارد و نیازی به ترس و اضطراب در این خصوص نیست، زیرا عموم مراجعهکنندگان آقا و خانم قبل از اهدا مورد معاینه کامل قرار میگیرند و اگر شرایطشان مناسب نباشد امر خونگیری از آنان صورت نمیپذیرد.
عبداللهی تصریح کرد: در شرایط کنونی نیازمند خون و فرآوردههای خونی هستیم و عدم مراجعه مردم نگرانکننده خواهد بود، خطاب به هموطنان اعلام میکنیم که افراد از طریق اهدای خون مبتلا به کرونا نمیشوند و اگر این وضعیت ادامه یابد و پیک دوم کرونایی را داشته باشیم نگران ذخیره خونی و فرآورده خونی در ماه مبارک رمضان خواهیم بود.
مدیرکل انتقال خون خراسان رضوی با اشاره به اینکه مدت ۵۰ روز است که درگیر کووید ۱۹ هستیم و از ابتدای اسفند ماه سال گذشته تاکنون شاهد کاهش ۲۴ درصدی مراجعات و ۲۸ درصدی اهداها در سطح استان بودیم، تأکید کرد: با توجه کنترل وضعیت و تأکید رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد به کلیه بیمارستانهای استان مبنی بر مدیریت مصرف خون و فرآوردهخونی و استفاده از آنها فقط برای موارد اورژانسی فعلاً نگرانیای در این خصوص نداریم، اما قطعاً نباید این وضعیت نامطلوب ادامه یابد تا دچار چالش نشویم.
وی بیان کرد: رعایت تمامی شرایط استریل و بهداشتی مورد تأکید سازمان بهداشت جهانی در پایگاههای اهدای خون خراسان رضوی همواره مورد تأکید و اجرا بوده و فقط مربوط به این روزهای کرونایی نبوده و نیست و در این روزهای خاص نیز ضمن استریل و ضدعفونی مستمر و اهدای ماسک به اهداکنندگان از تجمع از در پایگاهها نیز جلوگیری میشود.
عبداللهی با اشاره به اینکه مردم از طریق اهدای خون مبتلا به کووید ۱۹ نمیشوند و هیچ نگرانیای از این بابت وجود ندارد، گفت: اگر فرد ناقل و یا مثبت به کرونا خون خود را اهدا کند باز هم موجب ابتلای فرد دریافتکننده به این ویروس منحوس نمیشود و به هیچ عنوان امکان ابتلا به کرونا از طریق خون چه برای اهداکنندگان و چه برای دریافتکنندگان وجود ندارد.
مدیرکل انتقال خون خراسان رضوی افزود: امر خونگیری از فرد مراجعهکنندهای که طی یک ماه اخیر دچار سرماخوردگی، آنفولانزا و دیگر بیماریهای ویروسی شده باشد و در این رابطه هم جای دغدغهای وجود ندارد.
وی با ذکر این نکته که در سال ۹۸ تعداد ۱۲۵ هزار ۵۹۰ مراجعهکننده در پایگاههای اهدای خون استان داشتیم، گفت: از این میزان از ۹۹ هزار و ۷۰ نفر امر خونگیری صورت پذیرفت که شامل ۷۲ درصد مجموع مراجعهکنندگان میشود و ۲۸ درصد مابقی که ۲۶ هزار و ۵۲۰ نفر میشوند با تشخیص پزشک معاف از اهدای خون شدند همچنین از مجموع اهداکنندگان استان در سال گذشته ۴۹ هزار و ۵۳۵ نفر و معادل ۵۴ درصد اهداکننده مستمر، ۳۴ هزار و ۶۰۴ نفر و معادل ۳۰ درصد اهداکننده با سابقه و ۱۴ هزار و ۹۳۱ نفر و معادل ۱۶ درصد اهداکننده بار اول بودند.
نظر شما