به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ حمید ابوسعیدی در پاسخ دهی آنلاین به سوالات با موضوع " بیمار کرونایی و ایزولاسیون " در پاسخ به این سوال که چه روشی برای تشخیص ژل های ضدعفونی(با درصد الکل) تقلبی از اصلی وجود دارد؟ گفت: در این خصوص آتش زدن آن در یک قاشق، زیر شعله قرار دادن و شعله ور شدن آن می تواند کمک کند اما بهتر است همه ژل هایی که تهیه می کنید بیشتر از مراکز معتبر به خصوص داروخانه ها باشد و اگر سوپرمارکت تهیه می کنید حتماً نوعی باشد که مارک و برند آن مشخص باشد.
متخصص بیماری های عفونی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چند وقت است که در پشت کتف ها خیلی درد دارم اما سرفه ندارم و احساس بدن درد دارم، افزود: دردهای پشت کتف معمولاً ارتباط زیادی با دردهای ریوی و تنگی نفس ندارند بلکه دردهایی است که منشا آن عضلات پشت، کتف یا گردن هستند بنابراین بدخوابیدن و بد نشستن از عوامل اصلی این دردها است که با ورزش کردن و ورزش های کششی بهتر می شوند.
وی در پاسخ به اینکه برای حساسیت چه دارویی خوب است؟ بیان کرد: داروهای مختلفی بستگی به درجه و نوع حساسیت و آلرژی وجود دارد که آیا این حساسیت پوستی یا حساسیت صرفا" با خارش چشم و بینی و یا آبریزش بینی و ... است اما معمولاً از آنتی هیستامین های جدید مانند سیتریزین، لوراتادین و فکسوفنادین در مواقع ضروری می شود استفاده کرد.
ابوسعیدی در پاسخ به اینکه هنگام خوابیدن سرفه می کنم دلیل آن چیست؟ توضیح داد: سرفه هنگام خوابیدن گاهی اوقات می تواند به دلیل آلرژی و حساسیت، رفلاکس های معده(برگشت اسید به سمت بالا و ریه ها) و گاهی اوقات هم بیماری های قلبی مانند افرادی که نارسایی قلبی دارند، باشد بنابراین بستگی به علت آن دارد که باید بررسی کاملی شود.
وی در پاسخ سوال دیگری مبنی بر اینکه استان کرمان در چه وضعیتی است و چرا آنقدر نمودار مبتلایان کرمان بالا و پائین است؟ اظهار داشت: آمار مبتلایان به علت رعایت قرنطینه کاهش پیدا کرده و امیدواریم این کاهش همین طور حفظ شود.
متخصص بیماری های عفونی در خصوص تفاوت علائم حساسیت و علائم کرونا توضیح داد: تشخیص بین حساسیت و کرونا گاهی اوقات سخت می شود زیرا در هر دو سرفه زدن را داریم اما در حساسیت، بیمار قبلاً این علائم را چندین بار تجربه کرده اما در بیماری کرونا ویروس اینگونه نیست بلکه بیمار تب، سرفه و تنگی نفس دارد در حالی که ممکن است قبلا" این علائم را نداشته باشد و حقیقتاً گاهی تشخیص این دو، کار بسیار سختی است که فقط با تست مشخص می شود.
وی در خصوص تفاوت رنگ های محلول های ضدعفونی گفت: اگر این محلول ها از داروخانه ها تهیه شوند معمولاً تقلبی نیستند اما تفاوت رنگ این محلول ها به خاطر رنگی است که به داخل آن اضافه می کنند که محلول از آب قابل شناسایی باشد و فردی آن را به جای آب مصرف نکند.
ابوسعیدی در ادامه در پاسخ به این سوال که " علائم کرونا چیست و آیا همه موارد با هم باید باشد یا یکی کافی است؟ " اظهارداشت: مهمترین علائم بیماری کرونا ویروس جدید تب، سرفه، تنگی نفس(احساس کوتاهی نفس) است و در خصوص اینکه آیا همه علائم باید باشد یا یکی کافی است؟ باید بگویم که لازم نیست همه علائم باشد و گاهی فقط یک تا دو علامت وجود دارد بنابراین وقتی شک می کنید، آن چیزی که مشخص می کند آیا بیمار درگیر این ویروس شده یا خیر؟ صرفاً انجام آزمایش پی سی آر در آزمایشگاه و نمونه گیری است.
وی در پاسخ به سوال دیگری که آیا همه کسانی که آسم و آلرژی دارند اگر کرونا بگیرند از نوع شدید است؟ اظهار داشت: معمولاً افرادی که بیماری های ریوی مانند برونشیت مزمن و آسم دارند زمانی که عفونت های ویروسی مانند آنفولانزا و کرونا می گیرند بیماری در آن ها خیلی شدیدتر خواهد بود بنابراین باید خیلی مراقب باشند.
متخصص بیماری های عفونی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه سرفه داشتم و به درمانگاه مراجعه کردم اکسیژن خون 96 بود تب هم نداشتم اما آیا ممکن است دلیل سرفه ها ویروس کرونا باشد؟ بیان کرد: سرفه یکی از علائم بسیار مهم عفونت کرونا است بنابراین حتی اگر تب هم ندارید پیشنهاد می کنم تست را بدهید و یا اگر نمی خواهید تست بدهید فرض را بر این بگذارید که درگیر بیماری شده اید پس خود را در خانه قرنطینه کنید و ماسک بزنید.
وی در خصوص مصرف مواد مخدر توضیح داد: مصرف مواد مخدر هیچ اثر سودمندی برای عفونت کرونا ندارد و اکثر این اظهار نظرها متاسفانه غیرعلمی و غیرکارشناسی است و می تواند خطرناک باشد لذا کسانی که اعتیاد به مواد مخدر دارند و یا سیگاری هستند این بیماری در آن ها شدیدتر دیده می شود.
ابوسعیدی توضیح داد: برای ضدعفونی محیط مانند وسائل، دستگیره ها، اجسام فلزی و ... به راحتی می توانید از وایتکس رقیق شده با آب استفاده کنید و هیچ مشکلی ندارد.
وی در پاسخ به اینکه آیا سردرد و گلودرد می تواند نشانه کرونا باشد؟ اظهار داشت: سردرد و گلودرد در 5 تا 10 درصد موارد بیماری کرونا دیده می شود.
متخصص بیماری های عفونی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا دارو و یا پرهیز غذایی برای سرفه های خشک وجود دارد؟ متذکر شد: علل سرفه های خشک بسیار گسترده است یعنی یک عفونت ساده ویروسی، عفونت های شدید ریوی، حساسیت و آسم می تواند ایجاد سرفه کند پس بستگی به این دارد که علت سرفه چیست؟ اما کسانی که چند روز سرفه پیدا می کنند برای انجام تست باید مراجعه کنند.
وی خاطرنشان کرد: همان طور که قبلاً بارها گفته شده، سرفه، تب، تنگی نفس از علائم کرونا ویروس است لذا کسانی که سرفه می کنند و حتی احساس تنگی نفس ندارند و یا دارند حتما" برای تست مراجعه کنند و اگر هم قصد مراجعه ندارند حتما" مسائل قرنطینه سازی را به طور کامل در خانه رعایت کنند.
نظر شما