به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، «محمد جواد کبیر» عصر امروز(یکشنبه 17 فروردین) در جلسه مقابله با کرونای استان گلستان اظهار کرد: با همت بسیج و خیرین اقدامات خوبی در حوزه پیشگیری از کرونا رقم خورده و بهبود شرایط نتیجه یک کار تیمی بود.
مشاور دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان ادامه داد: در استان گلستان با گزارش ارائه شده مواردی با علائمی کرونا قبل از اسفند ماه وجود داشته است و با توجه به اینکه نخستین بیماران کرونایی در سوم اسفند در استان شناسایی شد این مهم نشان می دهد حداکثر 14 روز قبل بیمار کرونایی در استان گلستان وجود داشته است.
کبیر خاطرنشان کرد: شرایطی بدست آمده با تلاش های و زحمات مدیران، کادر درمانی و همکاری اصناف و مردم رقم خورده است و نیاز است یک دوره نگهداشت هوشمندانه برای کنترل شیوع ویروس کرونا در استان اتفاق بیفتد.
وی افزود: یکی از کارشناسان معتقد است که ویروس کرونا مثل گاز خردل است و در دوران جنگ براثر گاز خردل ریه و پوست آن آسیب می دید و ظاهر فرد مشکل حادی نداشت ولی با جهش و اختلال متابولیک فرد به شدت بیمار می شد.
مشاور دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان ابراز داشت: در استان گلستان ۶ هزار خانوار هنوز غربالگری نشدند که جزو افرادی هستند که یکی از نزدیکان آنها در بیمارستان بستری یا فوت کرده و با احتساب افراد خانواده این تعداد به 26 هزار نفر می رسد.
کبیر ابراز داشت: افراد پرریسک مثل بیماران قلبی، تنفسی و کسانی که شیمی درمانی هستند در استان وجود دارد که با احتساب این افراد می توان بیان کرد که جمعیت بالقوه ای در استان نزدیک به 40 هزار نفر جزو گروه پرریسک کرونا قرار دارند.
وی افزود: در بخش مراقبت های اولیه باید اهتمام شود، بسیاری از روستاها به سمت خودمراقبتی حرکت کردند و هوشمندی را باید در دل جامعه حفظ کنیم و از سویی دیگر نباید ترس و واهمه در جامعه به وجود بیاوریم.
مشاور دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان ابراز داشت: در طول مدت شیوع ویروس کرونا تمام تلاش دانشگاه علوم پزشکی این بود بیماران مزمن به خدمات درمانی دسترسی داشته باشند و بلاتکلیف نباشند.
نظر شما