به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، آنچه در ادامه می آید مروری است بر مهمترین اخبار این حوزه در هفدهمین روز از فروردین ماه ۹۹:
تبدیل پایگاه ترویج ازدواج به مرکز مقابله با کرونا/ عزم جهادی کانونهای مساجد برای شکست این ویروس
حجت الاسلام والمسلمین «سید حسین خلیلی تهرانی» در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با بیان اینکه مسجدی ها، هیئتی ها و حوزوی ها با روحیه بسیجی در خدمت اجرای طرح ملی مقابله با کرونا هستند، اظهار کرد: ائمه جماعات، هیّت امنا، کانون های فرهنگی و هنری، بسیجیان، کانون های قرآن و عترت (ع)، مراکز مشاوره و خانواده، پایگاه های ترویج ازدواج آسان و سایر کارگزاران و نهادهای مسجدی، با روحیه جهادی، مخلصانه و صادقانه و با همت مضاعف در کنار پرستاران، پزشکان و سایر پرسنل درمانی و بهداشتی کشور، جزو مدافعان سلامت هستند.
پویش ملی «چراغانی دلهای منتظران» اجرا میشود
پویش «چراغانی دلهای منتظران» در آستانه نیمه شعبان با هدف مزین شدن دلهای منتظران به نور عنایت امام عصر (عج) به همت مرکز رسیدگی به امور مساجد راه اندازی شد.
بنابراین گزارش، در این پویش بناست منتظران ظهور امام زمان (عج) شب نیمه شعبان تا شب عید سعید فطر هر شب ساعت ۲۱ به قرائت و زمزمه جمعی و خانوادگی دعای سلامتی امام زمان(عج) بپردازند.
تکذیب بازگشایی درهای مساجد در مصر
به نقل از «الیوم السابع»، به دنبال انتشار اخبار دروغین، دولت مصر اعلام کرد: مساجد مصر تا زمانی که وضعیت ناشی از شیوع ویروس کرونا به ثبات نرسد، باز نمی شود.
پخش اذان از مساجد برلین در ایام مقابله با کرونا
به نقل از «الجزیره»، با شیوع ویروس کرونا در بیشتر کشورهای جهان، برخی از مساجد برای ایجاد آرامش مردم از بلندگوهای خود اذان پخش می کنند.
همین اقدام روز جمعه در مسجد «دارالسلام» برلین انجام شد. برای نخستین بار این مسجد در برلین با اجازه مقامات برای تحکیم همبستگی و مقابله با ویروس کرونا، از بلندگوهای خود اذان پخش کرد.
مدیریت مسجد دارالسلام گفت: پخش اذان به صورت روزانه تا پایان شکست کرونا ادامه دارد . این در حالی است که کلیسایی در محله «نیوکلن» نیز ناقوس را به صدا در می آورد.
برخی این اقدام را مثبت ارزیابی کرده و معتقدند شنیدن صدای اذان باعث آرامش می شود و این در مسلمانان مشهود است.
«محمد صبری طه»، امام مسجد دارالسلام در این باره گفت: در شرایطی که به سبب کرونا در آن به سر می بریم دعای جمعی می تواند مثمرثمر باشد.
وی تاثیر پخش اذان را برای مسلمانان مثبت ارزیابی کرد و گفت: صدای اذان آرامش بخش است.
صبری طه افزود: ویروس کرونا که مردم آلمان و دیگر کشورهای جهان را درگیر کرده، مردم را به هم نزدیک کرده است، زیرا همه در یک شرایط قرار داریم.
وی تصریح کرد: مردم آلمان به ویژه غیر مسلمانان کلمه اذان را می شناسند و می گویند در زبان آلمانی این کلمه موجود است.
همچنین، «محمد موصلی»، عضو شورای عالی مسلمانان در این باره گفت: در ده ها مسجد شهرهای آلمان و اروپایی به صورت خودجوش اذان پخش شده است و مردم این اقدام را را در شرایط کنونی مثبت ارزیابی کرده اند.
وی افزود: در برخی از کشورهای اروپایی برای ایجاد آرامش به مردم اجازه داده شد تا از مساجد اذان پخش کنند و در آلمان نیز همین اتفاق افتاد.
این عضو شورای عالی مسلمانان در ادامه اظهار کرد: برلین نخستین شهری نبوده که در این ایام اذان پخش کرده است، بلکه حدود ۲۰ مسجد در شهرهای مختلف از جمله شهر «دیسبورگ» اذان پخش کردند.
همچنین ده ها کشور همچون اسپانیا، انگلیس، فرانسه، بلژیک و هلند نیز دست به این اقدام زدند.
با این وجود، راست گرایان افراطی در شبکه های اجتماعی از این اقدام مسلمانان انتقاد کرده و مدعی هستند که مسلمانان از وضعیت کرونا بهره وری کرده اند.
اتحاد مساجد سراسر هند برای شناسایی و کمک به فقرا در بحران کرونا
به نقل از «timesofindia»،مساجد هند دست به دست هم داده اند تا در دوره کنونی بحران شیوع گسترده کرونا در این کشور به داد نیازمندان برسند.
پس از اینکه مسجد جامع دهلی نو کمک به فقرا در این شرایط را آغاز کرد مساجد دیگر هم به روی صحنه آمدند تا نقش خود را ایفا کنند.
مسجد جامع تا کنون به بیش از یک هزار خانواده از همه ادیان و مذاهب کمک کرده است.
«مولانا عثمان رحمانی» از مسجد جامع دهلی در این باره گفت:ما از 76 مسجد در منطقه «لودهیانا» پنجاب تقاضا کرده ایم تا به افراد نیازمند در همسایگی خود کمک کنند.
وی افزود:افراد زیادی از طبقه متوسط هستند که نیاز ضروری به کمک های مادی در دوران بحران کرونا دارند اما به خاطر مناعت طبعی که دارند تقاضای کمک نمی کنند ،بنابراین ما تصمیم گرفته ایم این افراد را شناسایی کنیم و کمک هایمان را به آنها ارائه بدهیم.
امام رحمانی همچنین گفت:ما یک بسته حمایتی شامل آرد گندم،برنج،شکر،روغن و انواع ادویه ها به این افراد نیازمند می دهیم.
این در حالی است که نمازهای جماعت در همه مساجد هند از جمله مسجد جامع دهلی نیز به دستور دولت برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا لغو شده و مساجد هم نهایت همکاری را با این دستورالعمل به عمل آورده اند.
نظر شما