علوم انسانی به همه جنبه های معرفت شناسی توجه دارد

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه علوم انسانی نظام سازی را به عهده دارد، گفت: علوم انسانی به همه جنبه های معرفت شناسی توجه دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حسن رحیم پور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ظهر امروز (24 آذر) در همایش "نقش علوم انسانی در آینده انقلاب اسلامی" و در جمع اساتید، طلاب و دانشجویان که در دانشگاه علوم اسلامی رضوی برگزار شد، اظهار داشت: علوم انسانی زمینه ساز مهندسی نظام و فعالیت های نرم افزاری است.

 

وی با اشاره به این مطلب که علوم انسانی با علوم دیگر دارای تفاوت عمده ای است چرا که علوم دیگر فعالیت های سخت افزاری و ابزار سازی را انجام می دهد، افزود: معرفت شناسی در نوع انسان شناسی دخالت دارد.

 

رحیم پور ازغدی با بیان اینکه علوم انسانی بر همه علوم اجتماعی، اقتصادی، سیاسی تاثیر گذار است، اظهار داشت: در عرصه علوم انسانی اسلامی عقل و عدل محور است چرا که عقل جزو منابع دینی و شرعی است و باید در عرصه علوم انسانی به برهان های عقلی توجه داشت.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: در علوم انسانی اسلامی همان اندازه که گزاره های عقلی و تجربی معتبر است باید به معیار های اسلامی بودن علم انسانی نیز توجه داشت چرا که علم واقعیت اسلامی و الهی است.

 

رحیم پور ازغدی با بیان اینکه در علوم انسانی اسلامی به همه گزاره های علمی، تجربی، وحیانی و شهودی مورد توجه است، خاطر نشان ساخت: در دیدگاه اسلامی علوم انسانی همه روش ها موجب دست یابی به معرفت شناسی می شود.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به این مطلب که در علوم انسانی گزاره های عقلی و غیر عقلی بسیار زیاد است و همین مسئله موجب اختلاف و تفاوت در علوم انسانی شده است، تصریح کرد: در عرصه علوم انسانی همه نظام ها بر اساس مکتب ها ی خود سخن می گ.یندو همین مسئله موجب اختلاف دربین نظام های اسلامی و غیر اسلامی در حوزه علوم انسانی شده است.

 

وی با بیان اینکه تعریف علم باید مشخص باشد چرا که محصول تعریف علم انسان شناسی و هستی شناسی است، افزود: نوع معرفت شناسی، انسان شناسی را شکل می دهد چرا که علوم انسانی به همه جنبه های معرفت شناسی توجه دارد.

 

رحیم پور ازغدی با اشاره به این مطلب که علوم انسانی در قرن بیستم در بین مکتب های مختلف سکولار، سرمایه داری، مارکسیست و... رواج پیدا کرد، اذعان داشت: از جمله دلایل اختلاف در علوم انسانی در مکاتب مختلف تفاوت نگرش در انسان شناسی و معرفت شناسی است چرا که در علوم انسانی هر مکتب بر اساس معیار های خود عمل می کنند.

 

پایان پیام/

کد خبر 91257

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha