نبرد ۲۰ روزه با کرونا/ تنها راهکار کمک به مدافعان سلامت

ترس اولین شبی که به عنوان یک مریض کرونایی روی تخت بیمارستان بود را به خوبی به یاد دارد؛ شبی که هجوم سوالات مختلف از چگونگی ابتلا به این بیماری، خواب را از چشمانش می‌رباید و در نهایت فضای مجازی و تماس تلفنی با حرم امام حسین(ع) او را آ‌رام می کند.

خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی: سال‌هاست که با شغلش طرح دوستی و رفاقت ریخته است؛ بیشتر از آنکه به حرفه‌اش به چشم یک منبع درآمد نگاه کند، عاشقانه در این حرفه به پیش رفته است و دوربین و لنز دو یار جدا نشدنی او از سال ۱۳۹۲ شده ‌اند.

 

از اولین روز‌ی که شایعه بستری شدن یک بیمار کرونایی آن هم قبل از روز انتخابات ۲ اسفند در بیرجند پیچیده بود در صحنه حضور داشت و تا روزی که آزمایش کرونای او هم مثبت و در بیمارستان بستری شد، بازهم از کارش دست نکشید. 

 

«سعید هاشمی گازار» یکی از عکاسان برجسته بیرجند که سال‌هاست به مدد دوربینش، خالق بسیاری از صحنه‌های ناب طبیعت، ظرفیت‌ها و کمبودهای استان در بخش‌های مختلف بوده و هست؛ این بار در به عنوان «کارشناس رسانه و سلامت» دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از آغازین ساعات شیوع کرونا ویروس برای ثبت صحنه‌های جانفشانی کادر درمان و اطلاع‌رسانی های به موقع به مردم در صحنه حضور یافت.

 

 

این عکاس بیرجندی که چند روز مانده به نوروز ۱۳۹۹ از ابتلای خود به کروناویروس باخبر می‌شود از چگونگی اطلاع به این بیماری، روزهای درمان و نقاهت خود می‌گوید و ادامه می‌دهد: از همان روزهای نخست شیوع کروناویروس برای ثبت صحنه‌های جانفشانی کادر درمان از قبیل پزشکان و پرستاران تا خدمه، آشپزها و نگهبان و ... در بیمارستان ولی‌عصر (عج) بیرجند حضور می‌یافتم. البته این حضور همراه با رعایت تمامی مسائل بهداشتی و با تجهیزات کامل از جمله دستکش، ماسک، گان و ... بود.

 

در طول این مدت تلاش می‌کردم ارتباط خود با اعضای خانواده از جمله پدر و مادر و خواهران را به حداقل برسانم به همین دلیل ساعت حضور در منزل را به ساعات پایانی شب موکول می‌کردم و حتی قبل از ابتلا به کرونا ویروس تلاش می‌کردم در سر سفره مشترک با دیگر اعضای خانواده نباشم، شستن ظرف غذایی که از آن استفاده می‌کردم توسط خودم انجام می‌شد و ... اما این دوری گزینی، کم کم حساسیت خانواده را در هفته دوم اسفند برانگیخت.

 

هاشمی گازار به کمبود وسایل بهداشتی که در طول این ۴۵ روز شیوع کرونا ویروس در سطح جامعه دیده می‌شود هم اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد: تمام این کمبودها در صورتی که مردم در خانه بمانند، قابل حل است اما تردد ناآگاهانه برخی از افراد بدون هیچ دلیل موجه در سطح جامعه، به شیوع این بیماری دامن می‌زند؛ این مسئله زمانی بغرنج می‌شود که یک فرد ناقل از بیماری خود اطلاعی ندارد و باعث مبتلا شدن افراد پیرامون خود و یا مرگ یک یا چند نفر می‌شود.

 

 

وی افزود: ۲۵ اسفند ۹۸ بود که سرفه‌های بسیار کم و غیرقابل اهمیتی داشتم به توصیه دکتر «عابدی» متخصص عفونی و معاونت آموزش دانشگاه علوم پزشکی بیرجند برای آزمایش خون و عکس رادیولوژی از ریه اقدام کردم پس از مشاهده اندکی عفونت در ریه، سی تی اسکن ریه به توصیه پزشک گرفته شد؛ بنابراین به عنوان یک بیمار مشکوک کرونا به بیمارستان معرفی شدم و پس از گرفتن آزمایش کرونا، نتیجه مثبت به من اعلام شد.

 

وی ترس از ابتلا به کروناویروس را از خود این مریضی بیشتر توصیف می کند و ادامه می‌دهد: کرونا ویروس یک بیمار ناشناخته است که به دلیل سرعت انتشار بالا، خطر آن زیاد است؛ شاید اولین بار که ترس از این بیماری را تجربه کردم به دنبال فوت اولین بیمار کرونای بیرجند بود که او را از نزدیک دیده بودم؛ این ترس رفته رفته رو به فراموشی رفت تا اینکه از نتیجه آزمایش خود با خبر شدم.

 

نگرانی اولین شبی که به عنوان یک مریض کرونایی روی تخت بیمارستان بستری بود را هم به خوبی به یاد دارد؛ شبی که هجوم سوالات مختلف از چرایی و چگونگی ابتلا به این بیماری، خواب را از چشمانش می‌رباید و در نهایت فضای مجازی و تماس تلفنی به حرم امام حسین علیه السلام و قرائت زیارت عاشورا او را کمی آرام می‌کند.

 

 

از صبح اولین روز بستری در بیمارستان، تلاش‌ می کند در کنار کادر درمان برای تقویت روحیه دیگر بیماران دست به کار شود و با آنها ارتباط برقرار کند و از دلایل ابتلای آنها به این بیماری آگاه شود؛ «غفلت و سهل انگاری» را عامل اصلی ابتلا به کرونا ویروس ذکر می کند و ادامه می‌دهد: برخی از مبتلایان به ویروس کرونا به دلیل مسافرت به قم و تهران و برخی به دلیل سهل‌انگاری و تردد در سطح جامعه و یک غفلت، به این بیماری مبتلا شده بودند.

 

هاشمی گازار «در خانه ماندن» را بهترین و موثرترین راهکار برای در امان ماندن از شر این بیماری ذکر می‌کند و می‌افزاید: مردم باید از فشار کاری کادر درمان «پزشکاران، پرستاران، و حتی خدمه و نگهبان» بیمارستان‌ها در طول این یک ماه و نیم و از سوی دیگر دوری آنها از خانواده و فشارهای روانی که این قشر زحمتکش متحمل می‌شوند آگاه شوند تا در بسیاری از رفت و آمدهای غیرضرور خود،‌ تجدید نظر کنند.

 

وی با تقدیر از اینکه مردم فهیم شهرستان بیرجند در رعایت مسائل بهداشتی برای در امان ماندن از کرونا پیشتاز هستند، گفت: نمودار افزایشی کرونا در خراسان جنوبی در مقایسه با بسیاری از استان‌ها وضعیت بهتری دارد اما همین تعداد مبتلایان به کرونا بازهم با همت مردم قابل کنترل است.

 

 

هاشمی گازار به دوران نقاهت و پس از درمان خود در منزل هم اشاره می‌کند که ارتباطش را برای حفظ سلامتی اعضای خانواده، فامیل و همشهری‌هایش با دنیای پیرامون خود به طور کامل قطع می کند و صبحانه، نهار، شام و میان وعده خود را در ظروف یکبار مصرف میل می‌کند تا ضمن رعایت نکات بهداشتی و ایمنی، بتواند بر بیماری خود به طور کامل فایق آید.

 

این عکاس بیرجندی به روزهای سخت پرستاران و پزشکان و خدمه بیمارستان و دوری آنها از اعضای خانواده هم اشاره کرد و افزود: با شروع اپیدمی کروناویروس در بیرجند، یکی از پزشکان خانواده خود را برای مدتی به مکانی دیگر منتقل کرد و ارتباط خود را با آنها به طور کامل قطع کرد و در صبح عید، تنها از پشت درب منزل و از طریق پنجره با مادرش برای تبریک عید دیدار کرد.

 

همچنین یکی از خدمه‌های بیمارستان ولی‌عصر (عج) خانواده خود را به منزل پدر همسرش منتقل کرد تا از این بیماری در امان بمانند؛ گرچه این کار موجب اعتراض آنها در روزهای نخست شده بود اما اطمینان از سلامت اعضای خانواده در هنگامی که کادر درمان برای خدمت رسانی به مریضان می‌خواهند وقت بگذارنند بهترین آرامش خاطر برای خدمت بی منت است.

 

هاشمی از وضعیت موجود به عنوان یک جنگ یاد می‌کند و قطعا در یک جنگ عده‌ای متضرر می‌شوند، ادامه داد: در این جنگ، برخی از افراد و صاحبان مشاغل آ‌زاد که مجبور به بستن درب مغازه‌های خود برای حفظ سلامتی خود و دیگر شهروندان کردند و در مقابل مجبور به پرداخت اجاره بها هستند، قطعا متضرر می‌شوند و می‌طلبد که تدابیر ویژه ای برای این افراد اندیشیده شود.

 

وی خاطرنشان کرد: امیدوارم افرادی که مجبور به ترک منزل و حضور در اجتماع می‌شوند با رعایت تمامی مسائل و نکات بهداشتی و با تجهیزات کامل از جمله ماسک و دستکش اقدام به این کار بکنند تا از ابتلا به این بیماری در امان بمانند.

 

وی در پایان با تاکید ویژه به مردم برای ماندن در خانه و همراهی با مدافعان سلامت برای خدمت رسانی هرچه بهتر به این بیت شعر که این روزها در فضای مجازی منتشر شده است، بسنده کرد: «گلای توی خونه انتخاب با خودتونه یا خونه یا سردخونه»!

 

 

 

 

کد خبر 911985

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha