شایعه ویروسی خطرناک تر از کرونا

«شایعه» ویروسی خطرناک تر از «کرونا» است که این روزها بازار آن داغِ داغ است. موج انتشار شایعات با سرعتی نامحدود و در رقابت با شیوع کرونا ویروس آغاز شده بود که برخورد قاطع دستگاه قضا، باعث شد تا سرعت انتشار شایعات تا به صورت چشمگیری کاهش یابد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، گروه اجتماعی، عصمت پناهی: «شایعه» ویروسی خطرناک تر از «کرونا» است که این روزها بازار آن داغِ داغ است. موج انتشار شایعات با سرعتی نامحدود و در رقابت با شیوع کرونا ویروس آغاز شده بود که برخورد قاطع و پیگیری های جدی دستگاه قضا، باعث شد تا سرعت انتشار شایعات تا به صورت چشمگیری کاهش یابد.

 

به رغم برخوردهای جدی دستگاه قضا و ستاد مقابله با کرونا، هنوز هستند افرادی که از روی ناآگاهی و در مواقعی تعمدی به شایعه سازی و انتشار آن مبادرت می کنند. فضای مجازی و شبکه های اجتماعی که این روزها به واسطه اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی، محفل بسیاری از خانواده ها شده است و به بخشی از زندگی شان تبدیل شده، پر شده است از اخبار و اطلاعاتی از #کرونا که بدون تایید صحت و درستی آنها در میان کاربران دست به دست می چرخد.

 

شایعه به استرس و آشوب دامن می زند

به رغم تاکید و توصیه ستاد مقابله با کرونا و وزارت بهداشت مبنی بر پیگیری اخبار و اطلاعات مربوط به #کرونا از طریق منابع خبری موثق اما همچنان شاهد آن هستیم که کاربران بدون توجه به صحت و درستی اخبار در حال انتشار شایعات در صفحات خود هستند. گرایش مردم برای شنیدن اخبار جدید از کرونا نیز به بازار شایعات دامن می زند و سبب ایجاد فضای آشفته و پراسترس در جامعه می شود.

 

رسانه های معاند، سوداگران و سودجویان فضای مجازی نیز سوار بر موج شایعه سازی و شایعه پراکنی به دنبال دستیابی به اهداف و مقاصد خود هستند و در این میان از ناآگاهی و دانش پایین افراد استفاده می کنند تا در بنگاه شایعه پراکنی خود بتوانند بهتر عمل کنند.

 

موج سواری رسانه های معاند بر شایعات کرونایی

به رغم فراز و نشیب های موجود در اپیدمی کرونا و اخبار این حوزه باید به این موضوع توجه داشته باشیم که پیگیری اخبار در زمان بحران نظیر شیوع کرونا ویروس از طریق منابع معتبر، توجه به توصیه ها و هشدارهای کادر درمانی، رعایت مبانی مربوط به حقوق شهروندی، توجه به اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی و رعایت آن، پرهیز از انتشار و اشتراک گذاری اخبار فاقد منبع و تایید نشده از جمله مولفه هایی است که می تواند از شایعه سازی و شایعه پردازی در شرایط بحرانی جلوگیری کند.

 

«علی امیری» درباره کرونا هراسی و نحوه مواجهه با شایعات مربوط به کرونا به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: در آغاز اپیدمی کرونا ویروس بازار شایعات داغ شد به ویژه در فضای مجازی با حجم وسیعی از شایعات عجیب و غریب درباره کرونا ویروس مواجه بودیم اما خوشبختانه با مدیریت به موقع و قاطع دستگاه قضا، از شایعه سازی و شایعه پردازی در حجم وسیعی جلوگیری شد. 

 

جامعه شناس با اشاره به تلاش های شبانه روزی کادر پزشکی و اشخاص حقیقی و حقوقی در خط مقدم مبارزه با کرونا، افزود: برخی کاربران با شایعه سازی و شایعه پراکنی تلاش می کنند تا امنیت روانی جامعه را بر هم بزنند و شرایط را بحرانی جلوه دهند و با اینکار به دنبال ایجاد تنش و ترس در میان افراد جامعه هستند. فردی که استرس دارد و ترسیده نمی تواند رفتار خود را به درستی مدیریت کند بنابراین احتمال بروز خطا و اشتباه فردی را افزایش می دهد.

 

وی با بیان اینکه اشتباهات و خطاهای فردی در شرایطی نظیر امروز که با شیوع کرونا مواجه هستیم باعث می شود تا افراد بیشتری آسیب ببینند، خاطرنشان کرد: کرونا هراسی یکی از رویکردها و اهداف در شایعه سازی و شایعه پراکنی است از اینرو افراد جامعه باید با ارتقا دانش و آگاهی و حفظ آرامش بتوانند در شرایط بحرانی رفتار خود و اطرافیانشان را مدیریت کنند و با توجه به توصیه کارشناسان و صاحب نظران نسبت به کاهش میزان آسیب و تلفات با نهادها و سازمان ها همکاری و مشارکت داشته باشند.

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 911975

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha