لزوم بهره مندی از فرصت حضور در منازل برای گسترش فرهنگ مطالعه و علاقمند شدن کودکان به کتاب

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان در پیامی با اشاره به شیوع کرونا و لزوم ماندن در منازل گفت: مناسب است از فرصت حضور در منازل برای گسترش و ترویج و نهادینه کردن فرهنگ مطالعه وعلاقمند شدن کودکان به کتاب استفاده کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، حجت‌الاسلام «محمدعلی انصاری» مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان به مناسبت 14 فروردین روز جهانی کتاب کودک در پیامی یادآور شد: روز جهانی کتاب کودک فرصت مناسبی جهت آشنا کردن کودکان با کتاب و بهانه‌ای برای ورود کتاب به زندگانی کودکان است.
 
وی در این پیام با بیان اینکه انس کودکان با کتاب، تضمینی بر استحکام تربیت و فرهیختگی نسل آینده یک جامعه می باشد، گفت: در این مسیر، توجه به ماندگاری تربیت در کودکان و جاودانگی هر آنچه در کودکی در ذهن انسان نقش می بندد بسیار مهم است. همان گونه که در روایتی از امام علی ( علیه السلام ) آمده است: العلم فی الصغر کالنقش فی الحجر (آموختن تخیل کودکان در کودکی مانند نقش زدن بر سنگ است که ماندگار می ماند.)
 
حجت الاسلام انصاری افزود: کودک از ده سالگی به بعد، دیگر با افسانه ها و داستان های غیر واقعی قانع نخواهد شد. در نتیجه، به تدریج سراغ داستان هایی می رود که بتواند روابط انسان ها را درک کند. در این مرحله است که مسئولیت خطیر داستان های واقعی، در راه سازندگی شخصیت کودک احساس می شود. 
 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان گفت: واقع گرایی در داستان ها که جنبه های گوناگون زندگی را در برمی گیرد، باعث می شود که کودک، محیط و مردمان دوران گذشته و حال را بیشتر بشناسد و به خودشناسی برسد. کودک از راه داستان واقعی، در می‌یابد که نه تنها کودکان دیگری با عواطف مشابه او وجود دارند، بلکه بزرگ سالانی نیز هستند که مسایل هم سن و سالان او را درک می کنند و در نتیجه، او می تواند آسوده خاطر، مسایل را با بزرگترها در میان بگذارد و از آنها چاره جویی کند.
 
وی در ادامه خاطرنشان کرد: یکی از وظایف مهم تصویرگران و نویسندگان کتاب کودک، گشودن دریچه ها و پنجره‌هایی است که مخاطبانش را به سوی جهان تخیل و شگفتی هدایت کند و آنان را در این مسیر پر رمز و راز راهنما باشد. همچنین است که بیشتر داستان های دینی، درباره پیامبران، امامان معصوم(علیهم السلام) و اولیای الهی است و نکته های اخلاقی مناسبی را برای کودکان دربردارد ادبیات دینی کودکان، ادبیاتی است که میراث دینی را به نسل بعدی منتقل می کند.
 
حجت الاسلام انصاری در ادامه این پیام از وظایف اصلی ادبیات دینی را  آموزش مفاهیم و اطلاعات دینی دانست و خاطرنشان کرد: مثل کتاب هایی که در قالب داستان، می کوشند تعالیم دینی را آموزش دهند. از دیگر وظایف این حیطه، بیان مقاصد اخلاقی و ترغیب به رفتار اخلاقی نیک است که در اصطلاح کلی تر، آن ها را «تربیتی» می نامند.
 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان در انتها گفت: در کشوری که کتاب و مطالعه از اصلی ترین ارزش ها و پایه های رشد و تعالی به شمار می رود  در این ایام که به دلیل جلوگیری از بیماری کرونا اکثر خانواده ها در منزل هستند مناسب است از این فرصت برای گسترش و ترویج ونهادینه کردن فرهنگ مطالعه وعلاقمند شدن کودکان به کتاب، همه دست به دست داده و با گسترش بیش از پیش فرهنگ مطالعه مفید این تهدید را به فرصت تبدیل کنیم.14 فروردین  روز جهانی کتاب کودک ، فرصت مناسبی جهت آشنا کردن کودکان با کتاب و بهانه‌ای برای ورود کتاب به زندگی کودکان است./
کد خبر 911646

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha