هشدار اجتماعی و دروغ سیزده/ چرا به رواج فرهنگ غلط دامن بزنیم؟!

یک مشاور و روانشناس گفت:یکی از آسیب ها به مفهوم ارزنده صداقت، «دروغ سیزده» است که به فرهنگ صداقت آسیب می زند و می تواند در ترویج و شیوع دروغ و دروغگویی قابل تامل باشد.

«احمدرضا سعیدی» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در آران و بیدگل گفت: صداقت و یک رنگی مایه آرامش روح و روان برای تمام انسان ها در همه موقعیت هاست اما متاسفانه برخی افراد اغلب در نقابی از شوخ طبعی مدام در حال شایعه پراکنی و دروغ گویی هستند بدون اینکه منطقی پشت این رفتار داشته باشند.

 

این مشاور و روانشناس افزود: برخی معتقدند این یک دروغ مصلحتی است یا «من این را گفتم چون نمی‌خواستم احساساتش را جریحه‌ دار کنم» یا «نمی خواستم دردسر درست کنم» حالا تصور کنید اگر همه افراد با مبنا قرار دادن این توجیهات؛ راستی و صداقت را زیر سوال ببرند چه اتفاقی می‌افتد.

 

سعیدی در ادامه بیان داشت: یکی از آسیب های مشابه دیگر به مفهوم ارزنده صداقت، «دروغ سیزده» است که به فرهنگ صداقت آسیب می زند. در چند روز گذشته در فضای مجازی به ویژه اینستاگرام استوری هایی که بیانگر دروغ سیزده است مشاهده می شود که می تواند در ترویج و شیوع دروغ و دروغگویی قابل تامل باشد.

 

این استاد و مدرس دانشگاه افزود: ریشه چنین عملی در فرانسه، یک کشور اروپایی، با فرهنگ غربی شکل گرفته و سرایت آن نیز به جوامع اروپایی، با توجه به قرابت فرهنگی آن ها، شاید طبیعی باشد؛ ولی در فرهنگ ایران، از دوران باستان تا به امروز و فرهنگ غنی اسلام، همواره دروغگویی زشت و ناپسند بوده است.

 

سعیدی با بیان اینکه فرهنگ غلط به شدت بر سبک زندگی اثر می گذارد، گفت: پس چرا و به چه دلیل باید به رواج چنین فرهنگ غلطی دامن زد؟!  بسیاری از رسم و رسومات نوروز به زمان ایران باستان برمی گردد، چرا باید این رسوم ایرانی را با فرهنگ غرب بیامیزیم و از شیرینی صداقت آن کم کنیم؟ چرا به جای آنکه بیاموزیم از درستی های فرهنگ دیگر ملل استفاده کنیم ، مروج رسوم غلط آن ها می شویم؟/

کد خبر 911496

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha