احیای تمدن اسلامی باید در اولویت فعالیت های پژوهشی قرار گیرد

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی با بیان اینکه پاسخ گویی به پرسش ها، معضلات فکری، فرهنگ سازی، تولید اندیشه از رسالت های نهاد های پژوهشی است، گفت: احیای تمدن اسلامی در فعالیت های پژوهشی در اولویت قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام محمد مهدی مسعودی، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی شب گذشته (23آذر) در نشست برررسی ظرفیت های و زمینه های تعامل نهاد های پژوهش اسلامی مشهد و در جمع مدیران ومعاونان پژوهشی نهاد های پژوهش اسلامی مشهد اظهار داشت: حضور فعال و نمایان دین وپژوهش در عرصه های مختلف سیاسی و اجتماعی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و شکل گیری نظام جمهوری اسلامی در سطح ملی و فرا ملی نمایان بوده است.

 

وی با بیان اینکه به منظور تبیین هویت دینی، ملی و بازسازی تمدن اسلامی، عزت و کرامات انسانی و برطرف سازی معضلات موجود در این رابطه نیازمند تلاش های پژوهش در این عرصه هستیم، اذعان داشت: برای بازسازی مهندسی تمدن اسلامی نیازمند بازنگری در مبانی و بینش های حاکم در ساحت علوم انسانی و اجتماعی و حرکت های نقادانه هستیم.

 

حجت الاسلام مسعودی خاطرنشان ساخت: به منظور بازنگری در مبانی و بینش های حاکم در علوم انسانی و اجتماعی باید زمینه ها و پیش نیازهای لازم برای بهره جستن از ظرفیت ها، توانمندی ها، استعدادها و قابلیت های علوم جدید در دوران معاصر برای انسان کنونی استفاده کرد.

 

وی با اشاره به این مطلب که پاسخ گویی به پرسش ها، معضلات فکری، فرهنگ سازی، تولید فکرو اندیشه از رسالت های نهاد های و تشکل های علمی و پژوهشی است، تصریح کرد: احیای تمدن اسلامی به عنوان عنصر اصلی و نخست در فعالیت های پژوهشی در اولویت فعالیت های پژوهشی قرار گیرد.

 

وی به مطالبات وانتظارات افق های ترسیم شده پژوهشی اشاره کرد و افزود: شناسایی استعداد های برتر، آماده سازی و نگاه داشت نسل های جدید حوزه و دانشگاه، هدایت ظرفیت های بالقوه حوزه و دانشگاه در مسیر های پژوهشی و اموزش های معطوف به نیاز های جامعه در راستای تحقق اهداف چشم انداز های علمی و دینی نظام اسلامی از جمله مطالبات وانتظارات افق های ترسیم شده پژوهشی است.

 

حجت الاسلام مسعودی ادامه داد: بازخوانی ظرفیت پژوهشی مراکز حوزوی و دانشگاهی به منظور حمایت و هدایت این مراکز به سوی ایجاد مراکز و قطب های علمی، تقویت ، تکمیل و تعمیق مضاعف امر تخصصی شدن رشته های آموزشی به ویژه در حوزه و تاسیس و تکمیل مراکز و تشکیلات علمی و نیروی انسانی از دیگر مطالبات وانتظارات افق های ترسیم شده پژوهشی است.

 

وی همچنین به پاسخ نامه مقام معظم رهبری به جمعی از دانش آموختگان و پژوهشگران حوزه های علمیه مبنی بر اینکه مشکل اساسی نسل کنونی را از یک سو جمود و تحجر و از طرفی خود باختگی و تقلید دانسته و رفع این معضل را نشاط علمی و تولید فکر دینی ممکن می دانستند، اشاره کرد و افزود: مقام معظم رهبری حوزویان و دانشگاهیان را پرهیز از مایوس نشدن در فعالیت و شتاب زده عمل نکردن تذکر داده اند.

 

در ادامه نشست برررسی ظرفیت های و زمینه های تعامل نهاد های پژوهش اسلامی مشهد، حجت الاسلام علوی، معاون پژوهش حوزه علمیه مشهد افزود: انجام فعالیت های پژوهشی مبتنی برفراهم سازی مقدمات و داشتن نیروی انسانی هم به جهت کمی و کیفی است.

 

وی با بیان اینکه متاسفانه هنوزآثار نوشتاری در جوامع پژوهشی نهادینه نشده است، افزود: خواستار راه اندازی دانشگاه های تربیت پژوهشگر با هدف تربیت پژوهشگران برجسته از سوی دفتر تبلیغات اسلامی به عنوان یکی از مراکز پژوهشی اسلامی شد.

 

معاون پژوهش حوزه علمیه مشهد با بیان اینکه خراسان رضوی با وجود انجام فعالیت های پژوهشی بسیار اما در سطح کشور مطرح نیست، گفت: برای معرفی بیشتر فعالیت های پژوهشی خراسان رضوی می توان اقدام به چاپ و توزیع فصل نامه ها یا ماهنامه های پژوهشی کرد و به سراسر کشور ارسال کرد.

 

حجت الاسلام علوی همچنین خواستارایجاد فضای آزاد اندیشی، برگزاری گفتگو های علمی، تبادل نظر، مناظرات فی مابین حوزه و دانشگاه شد.

 

در این مراسم جمعی از مدیران و معاونان پژوهشی نهاد های پژوهش اسلامی مشهد به بیان نظرات خود را در رابطه با ظرفیتها و زمینه های تعامل همکاری نهادهای پژوهشی به منظور ظرفیت سنجی فعالیت های پژوهشی به خصوص تعامل بین حوزه و دانشگاه برگزار شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 91129

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha