به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ دکتر سعید صحبتی سه شنبه شب (12 فروردین) در پاسخ آنلاین به سوالات با موضوع " کرونا ویروس و فاصله گذاری فیزیکی " در پاسخ به سوال فردی که من اوسلتا و کلروکین مصرف کردم و 20 روز پیش تمام شد حال عمومی ام خوب است اما بعد از آن سرفه خشک شروع شده و اذیتم می کند لطفا" راهنمایی کنید، گفت: سرفه معمولا آخرین علامتی است که بهبود پیدا می کند لذا می توانید از ضدسرفه های گیاهی استفاده کنید.
پزشک و کارشناس ستاد کرونای دانشگاه علوم پزشکی کرمان در پاسخ به اینکه سه روز تب همراه بدن درد داشتم و با خوردن مسکن بهتر می شوم اما دوباره شورع می شود آیا از علائم کرونا است؟ بیان کرد: معمولا" علائم بیماری کرونا خفیف است و فقط در 20 درصد از موارد شدید شده و 5 درصد خیلی شدید می شود که نیاز به مراجعه به بیمارستان است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مدتی آبریزش بینی، سوزش گلو و سرفه دارم آیا امکان دارد از ویروس کرونا باشد؟ گفت: خیر؛ اما توصیه می کنم در سامانه salamat.gov.ir علائم خود را ثبت کنید و اگر مشکل خاصی باشد از طرف وزارت بهداشت با شما تماس می گیرند.
صحبتی در پاسخ به اینکه ورم گلو دارم و کمی تنگی نفس که با یک نفس عمیق بهتر می شدم و به دکتر مراجعه کردم و با دارو خوب شدم اما فقط نفس کم می آورم ممکن است از وایتکس باشد یا باید دوباره به پزشک مراجعه کنم؟ افزود: بله اگر نفس تنگی قبلا" وجود نداشته، می تواند ناشی از اثرات وایتکس و کلر موجود در آن باشد.
وی در پاسخ به فردی که پرسیده بود " گلوم به هر چیز حساس شده و مخصوصا" در شب ها هر بویی باعث سرفه می شود راهنمایی کنید" گفت: این موارد نشانه حساسیت است لذا می توانید از داروهای ضدحساسیت مانند سیتریزین و شربت تئوفیلین جی استفاده کنید.
پزشک و کارشناس ستاد کرونای دانشگاه علوم پزشکی کرمان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه گلودرد و سرفه های خشک دارم و استخوان های بدنم و کمرم درد می کند آیا از علائم کرونا است؟ بیان کرد: بله علائم شما مشکوک است لذا توصیه می کنم به یکی از مراکز 16 ساعته نزدیک به محل زندگی تان مراجعه کنید تا کارهای تشخیصی و درمانی برای شما انجام شود.
وی در پاسخ به اینکه آیا سرفه های خلط دار از نشانه های کرونا است؟ گفت: سرفه های خلط دار نشانه کرونا نیست و معمولا" می تواند نشانه سینوزیت یا پنومونی(ذات الریه) باشد اما بهتر است بعد از تعطیلات جهت بررسی بیشتر به پزشک متخصص مراجعه کنید.
صحبتی در پاسخ به اینکه دوره ابتلا به کرونا چند روز است؟ و یک نفر چند روز می تواند مبتلا باشد؟ گفت: دوره کمون بیماری بین یک تا 14 روز است اما دوره بیماری بستگی به این دارد که اگر عوارض پیدا نکند معمولا" بعد از 5 تا 6 روز بهبودی پیدا می کند و در صورت عوارض می تواند تا یک ماه هم طول بکشد.
وی در پاسخ به اینکه چند روزه حس بویایی ندارم و مزه هیچ غذایی را متوجه نمی شوم و کلا" بی حالم و قفسه سینه ام هم درد دارد آیا از علائم کرونا است؟ بیان کرد: علائم شما می تواند نشانه کرونا باشد لذا توصیه دارم که به مرکز 16 ساعته نزدیک محل زندگیتان مراجعه کنید.
پزشک و کارشناس ستاد کرونای دانشگاه علوم پزشکی کرمان در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه رفلکس معده داشتم و چند وقت است که شیرینی جات و چای استفاده می کنم در گلوم خلط جمع می شود علت آن چیست؟ بیان کرد: این علائم می تواند نشانه سینوزیت مزمن باشد اما برای بررسی بیشتر بعد از تعطیلات به پزشک مراجعه کنید.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه این روزها روزه گرفتن ضرر دارد یا خیر؟ گفت: اگر مشکلی از نظر سلامتی جسمی ندارید می توانید روزه بگیرید.
صحبتی در پاسخ به این سوال که " یک نفر در خانه ما دو هفته سرفه می زند اما کس دیگری علائم ندارد و حال آن فرد هم بهتره آیا احتمال دارد کرونا باشد؟" افزود: بله احتمال کرونا وجود دارد لذا لازم است که فرد ایزوله شده و از بقیه افراد خانه جدا شود و کمتر با بقیه در تماس باشد و همچنین می توانید جهت بررسی به یکی از مراکز ۱۶ ساعته در نزدیک محل زندگی مراجعه کنید و اگر نیاز باشد آزمایش و تست از ایشان می گیرند.
وی در پسخ به اینکه قسمت جلو سرم به شدت درد می کند با مصرف قرص مسکن باز هم درد دارد چکار کنم؟ گفت: این علامت می تواند نشانه میگرن یا سینوزیت مزمن باشد لذا اگر بهبود پیدا نکردید بعد از تعطیلات به پزشک مراجعه کنید.
پزشک و کارشناس ستاد کرونای دانشگاه علوم پزشکی کرمان در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه آیا احتمال دارد که ویروس کرونا به جای ریه به سیستم گوارشی حمله کند؟ چون تقریبا" 4 هفته است که به خاطر مشکل هضم غذا، تنگی نفس دارم چه دارویی مصرف کنم؟ گفت: ویروس کرونا به سیستم تنفسی حمله می کند اما در حدود کمتر از 20 درصد از موارد علائم گوارشی هم همراه آن است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اخیرا" اعلام کردند وایتکس، خود یک نوع کرونا است و استفاده نکنید آیا صحت دارد؟ و آیا سرکه سفید ضدعفونی کننده است؟ بیان کرد: خیر اینکه وایتکس خود نوعی کرونا است صحت ندارد و شایعه ای است که متاسفانه در فضای مجازی پخش شد لذا وایتکس اگر با غلظت مناسب تهیه شود بهترین ضدعفونی کننده برای سطوح در خانه است.
صحبتی در پاسخ به اینکه نیاز است که هر روز خانه را ضدعفونی کنیم با وجود اینکه کسی آمد و رفت به خانه ندارد؟ گفت: خیر؛ اصلا" نیاز نیست که هر روز خانه خود را ضدعفونی کنید فقط اگر خریدی از بیرون انجام می دهید در همان ورودی خانه خریدها را ضدعفونی کنید.
وی در پاسخ به اینکه آیا غذایی که به فرض آلوده به کرونا باشد با گرم کردن ویروس آن از بین می رود؟ بیان کرد: بله؛ حرارت 60 درجه ویروس کرونا را از بین می برد.
پزشک و کارشناس ستاد کرونای دانشگاه علوم پزشکی کرمان در پاسخ به سوالی مبنی براینکه چند روزه قفسه سینه ام درد می کند و گلودرد دارم و گلوم خلط دارد و از دیروز تا الان بعضی مواقع روزی یکی دو تا سرفه می کنم آیا از علائم کرونا است؟ گفت: خیر؛ این علائم می تواند از سینوزیت مزمن و یا ذات الریه باشد.
وی در پاسخ به سوال دیگری که " آیا این صحت دارد که می گویند اگر کسی کرونا بگیرد و خوب بشود همیشه عوارض کرونا داخل بدن می ماند" افزود: این چنین صحبتی واقعیت ندارد و بهبودی بعد از کرونا کامل و بدون هیچ عارضه ای است.
صحبتی در خصوص اینکه سی تی اسکن ریه می تواند در تشخیص کرونا کمک کند؟ گفت: بله؛ سی تی اسکن یکی از ابزارهای دقیق تشخیص بیماری کرونا است لذا پزشکان اگر علائم تیپیک را در سی تی اسکن ریه فردی دیده باشند می توانند با قاطعیت کرونا را تشخیص دهند.
وی در پاسخ به اینکه پیازی که از بازار خریداری کرده را چطور ضدعفونی کنیم؟ بیان کرد: بهتر است که بعد از خریداری بلافاصله آن را استفاده نکنیم و اگر حدود 72 ساعت یا 3 شبانه روز بماند و بعد استفاده شود، ویروس از بین رفته است و همچنین پیاز را معمولا" چون سرخ می کنند و حرارت می دهند اگر ویروس داشته باشد از بین می رود.
پزشک و کارشناس ستاد کرونای دانشگاه علوم پزشکی کرمان در ادامه بیان داشت: سوزش گلو، احساس خارش، قرمزی در مخاط چشم، اشک ریزی چشم و کاهش حس بویایی می تواند از عوارض وایتکس باشد.
وی در ادامه بیان کرد: لازم است از همکاری و مشارکت خوب مردم استان کرمان تشکر کنیم که انصافا" توصیه ها را جدی گرفتند و باعث شدند وضعیت ما در استان کرمان وضعیتی قابل قبول و قابل کنترل باشد.
صحبتی ادامه داد: توصیه ما مثل همیشه این است که بحث فاصله گذاری فیزیکی را به طور کامل جدی بگیریم و همچنین ماندن در خانه بهترین راهکاری است که این روزها توصیه می شود مخصوصا" با توجه به روز سیزده فروردین باید بپذیریم و باور کنیم که امسال سیزده گردی نداریم و باید در خانه بمانیم.
وی افزود: رعایت بهداشت محیط، بهداشت فردی، اصول شستشوی مکرر دست ها با آب و صابون، رعایت فاصله یک و نیم تا 2 متر با اعضا خانواده و رعایت کردن آداب عطسه و سرفه کردن توصیه هایی است که باعث می شود ما زودتر بتوانیم بر این بیماری فائق بیاییم.
نظر شما