به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز سه شنبه ۱۲ فروردین ماه شبستان به شرح زیر است:
تصویب شیوه نامه و نوع قرارداد خرید «ریپو» و بازخرید «ریپو معکوس»
جلسه هیئت عامل بانک مرکزی، صبح امروز همزمان با روز جمهوری اسلامی برگزار و در خصوص موضوعاتی چون عملیات بازار باز، نحوه تامین ۷۵۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات حمایتی و ایجاد واحد نظارتی در مدیریت کل اعتباری بانک مرکزی تصمیم گیری شد.
پیمان قربانی معاون اقتصادی این بانک، ضمن تبریک روز جمهوری اسلامی گفت: هیئت عامل بانک مرکزی در جلسه ای محورهایی زیر را مورد بررسی و تصویب قرار داد.
- بررسی و تصویب شیوه نامه عمومی و قرارداد بازخرید (ریپو) و معکوس بازخرید (ریپوی معکوس) در راستای اجرای عملیات بازار باز
- ساز و کار تامین ۷۵۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات در نظر گرفته شده برای اعطا توسط شبکه بانکی با حمایت و پشتیبانی بانک مرکزی به منظور حمایت از فعالیت های اقتصادی آسیب دیده بر اثر شیوع ویروس کرونا
- اتخاذ تصمیم در خصوص ایجاد واحدی در مدیریت کل اعتباری بانک مرکزی برای نظارت بر تامین مالی زنجیره تولید در راستای جهش تولید.
فراخوان ثبت نام کنندگان طرح اقدام ملی بعد از شرایط کرونا
«محمود محمودزاده» در رابطه با آخرین وضعیت طرح اقدام ملی مسکن گفت: موضوع پالایش ثبت نام کنندگان در مرحله دوم در حال انجام است و در مرحله دوم بیش از ۵۰۰ هزار نفر در سامانه طرح اقدام ملی مسکن ثبت نام کردهاند.
معاون مسکن ساختمان وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: پالایش و غربالگری ثبت نام کنندگان طرح اقدام ملی مسکن در حال انجام است و در حقیقت به طور متوسط ۲ میلیون رکورد در سامانه باید مورد پالایش و بررسی گیرد و هر فردی که در سامانه طرح ملی مسکن با خانواده خود بررسی میشود و اگر به طور میانگین هر تعداد خانوار را چهار نفر در نظر بگیریم با توجه به آنکه ۵۰۰ هزار نفر در مرحله دوم ثبتنام کردهاند میزان افرادی که مورد بررسی قرار میگیرند حدود دو میلیون نفر میشود.
محمود زاده توضیح داد: تعداد افرادی که در طول این مدت ثبتنام کردهاند باید ۲ تا ۴ برابر کنیم تا آمار دقیق از وضعیت ثبت نام کنندگان به دست بیاوریم.
او با اشاره به اینکه راه دیگری که برای ثبت نام کنندگان در این دوره در نظر گرفتیم ثبت نام از طریق پیامک بود افزود: بعد از آن که شرایط کشور به حالت عادی در آمد و ما از حالت کرونایی کشور خارج شدیم فراخوان برای انجام ثبت نام در سامانه طرح اقدام ملی مسکن را میدهیم.
معاون وزیر راه وشهرسازی تاکید کرد: در مرحله دوم با توجه به آن که شرایط کشورها وارد کرونا در آمده و محدودیت برای خروج از واحد مسکونی صورت گرفته بود ثبت نام از طریق پیامک را ایجاد کردهایم تا متقاضیان برای دسترسی به اینترنتهای پرسرعت از منزل خارج نشوند بنابراین در ثبت نام از طریق پیامک به بیش از ۱۰۰ هزار نفر ثبت نام کردند.
محمود زاده اظهار کرد: پس از پالایش ثبتنامکنندگان طرح اقدام ملی مسکن بر اساس شاخص بندی شرایط متقاضیان برای طرح اقدام ملی مسکن هم مشخص میشوند.
مجامع شرکتهای بورسی ۳ ماه به تعویق افتاد
جامعه حسابداران رسمی ایران از تعویق سهماهه مجامع خبر داد و اعلام کرد: در راستای همراهی لازم در مبارزه با بیماری کرونا، حفاظت از سرمایههای انسانی حرفه و نیز انجام با کیفیت حسابرسی و حفظ منافع عمومی، پیشنهادهایی به مراجع ذیربط ارائه شده و پیگیر دریافت مصوبات است.
در مرحله نخست با پیشنهاد جامعه حسابداران رسمی ایران در خصوص تمدید تعویق سهماهه مجامع عمومی شرکتهای بورسی موافقت به عمل آمده است.
در خصوص مجامع سایر شرکتهای دولتی و بخش خصوصی نیز رایزنیهایی در دست انجام است و به محض وصول مستندات مربوط اطلاعرسانی انجام خواهد شد.
تولید بیش از ۱۵ میلیون عدد ماسک سه لایه و N۹۵ در کشور
بر اساس آمارهای اولیه، همزمان با شیوع کرونا و درخواست حوزه بهداشت و درمان، مجموع ماسکهای سه لایه و N۹۵ تولیدی در سطح کشور تاکنون حدود ۱۵ میلیون و ۲۶۶ هزار و ۳۷۲ عدد بوده و ۱۶ میلیون و ۱۵۰ هزار ماسک N۹۵ و سه لایه نیز وارد شده است.
همچنین در این مدت، تاکنون ۱۳۶ میلیارد تومان توسط شرکتهای بزرگ معدنی و صنایع معدنی برای تامین اقلام و کالاهای مرتبط با کرونا کمک شده است که ۹ میلیون ماسک سه لایه و ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار ماسک N۹۵ تهیه و به ستاد مبارزه با کرونا در کلیه استانهای کشور اهدا شده است تا با هماهنگی وزارت بهداشت به صورت رایگان توزیع شود.
تامین ارز موردنیاز واردات اقلام بهداشتی از محل تهاتر به میزان ۶.۶ میلیون یورو تاکنون انجام شده است و آمادگی تامین ارز تا میزان ۳۰ میلیون یورو نیز وجود دارد.
کاهش حقوق ورودی واردات ماسک و لباسهای پزشکی، ممنوعیت موقت صادرات مواد اولیه، واسطهای و محصولات نهایی مرتبط با مقابله با کرونا و ابلاغ دستورالعملی ویژه به کلیه شرکتهای تولیدی مرتبط برای تولید سه شیفت محصولات بهداشتی از دیگر اقدامات انجام شده در این راستا بوده است.
گفتنی است؛ مجموع ماسک تولیدی تاکنون ۱۵ میلیون و ۲۶۶ هزار و ۳۷۲ عدد بوده که این میزان جمع تولید ماسک سه لایه و N۹۵ است و ۱۴ میلیون و ۸۸۷ هزار و ۴۲۳ عدد از این ماسکها توزیع شده و مابقی تولیدات در انتظار تحویل به شرکتهای پخش زیرمجموعه سازمان غذا و دارو است.
از سوی دیگر، در مجموع تاکنون واردات ۱۶ میلیون و ۱۵۰ هزار ماسک N۹۵ و سه لایه انجام شده است و واردات لباس یکسره (گان) ۵۴۰ هزار عدد بوده است.
وزارت صمت همچنین در این بازه زمانی، تامین و توزیع کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم برای ایجاد ثبات در بازار را در دستور کار قرار داده و حدود ۴ میلیون تن کالای اساسی در گمرک منتظر تامین ارز توسط بانک مرکزی است.
کف حقوق بازنشستگان ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان شد
جزئیات تازه از افزایش حقوق بازنشستگان در سال ۹۹ از سوی سازمان برنامه و بودجه اعلام شد. حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۹۹ از ۶۰۰ هزار تومان تا ۷۰۰ هزار تومان افزایش خواهد یافت.
همچنین کف حقوق بازنشستگان کشوری در سال جاری ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان شد.
افزایش ۴۷ درصدی سقف تسهیلات مسکن
«ابوالقاسم رحیمی انارکی» ضمن اشاره به سیاستهای اعتباری بانک در سال جدید که بر محور تامین نیاز تسهیلاتی عرضه کنندهها و تولیدکنندگان واحدهای مسکونی ارزان قیمت شهری طراحی شده است، اعلام کرد: ما در بانک مسکن برای انجام وظیفه در مسیر تحقق شعار سال جدید که توسط مقام معظم رهبری ارایه شده است، بسته مالی مشخصی را طراحی کرده ایم که جهت و سمت و سوی برنامههای بانک در سال ۹۹ را تعیین میکند. هدف این بسته اثرگذاری مثبت اقتصادی بر جامعه بخصوص بر بخش مسکن و ساختمان به منظور تحقق جهش تولید خواهد بود.
مدیر عامل بانک مسکن با بیان اینکه بسته جهش تولید طراحی شده دربانک مسکن شامل ۲۲ جزء مهم و کلیدی است، افزود: در گام اول سقف تسهیلات ساخت واحدهای مسکونی در سال ۹۹ را تا ۴۷ درصد نسبت به سال ۹۸ افزایش دادیم با این هدف که تورم ساختمانی برای سازندگانی که اقدام به عرضه واحدهای مسکونی ارزان قیمت برای اقشار هدف میکنند با دریافت این تسهیلات بتوانند از پس بخش قابل توجهی از هزینههای ساخت و ساز بربیایند.
رحیمی انارکی اولویت اعطای تسهیلات با سقفهای بالا را شامل حال سازندگان حرفهای و دارای صلاحیت عنوان کرد و گفت: هر چقدر دامنه فعالیت این سازندگان در بازار ساخت و ساز افزایش پیدا کند، کیفیت واحدهای مسکونی و خانههایی که به بازار مسکن و متقاضیان عرضه میشود نیز تقویت میشود. تسهیلات ساخت همچنین با اولویت پروژههایی که متناسب با الگوی مصرف خانوار (واحدهای کم متراژ) طراحی میشود، به سازندگان پرداخت خواهد شد.
رشد ۱۲۹.۷ درصدی مجوز سرمایهگذاری برای استخراج زغالسنگ
براساس جداول آماری وزارت معدن و تجارت (صمت)، ۱۱ ماهه سال گذشته تعداد ۱۲ فقره جواز تاسیس به منظور سرمایه گذاری یکهزار و ۸۷۷.۷ میلیارد ریالی با مجوز اشتغال ۴۳۰ نفر در زمینه استخراج زغالسنگ و لینیت صادر شد که در مقایسه با مدت مشابه در سال ۹۷ به ترتیب از لحاظ تعداد، سرمایه گذاری و اشتغال ۷۱.۴، ۱۲۹.۷ و ۹۱.۱ درصد رشد نشان می دهد.
جوازهای تاسیس صادر شده به منظور استخراج زغالسنگ و لینیت در ۱۱ ماهه ۹۷ از نظر تعداد، مجوز سرمایه گذاری و اشتغال به ترتیب هفت فقره، ۸۱۷.۱ میلیارد ریال و ۲۲۵ نفر ثبت شده بود.
همچنین در زمینه کانههای فلزی در دوره این گزارش تعداد ۷۱ فقره مجوز سرمایه گذاری به میزان ۱۹ هزار و ۷.۲ میلیارد ریال و مجوز اشتغال دو هزار و ۹۰۳ نفر را به دنبال داشت که در مقایسه با دوره مشابه سال ۹۷ از نظر تعداد ۲.۹ رشد، اما از نظر سرمایه گذاری ۰.۸ درصد افت و ۱۷.۵ درصد از لحاظ اشتغال کاهش نشان می دهد.
جوازهای تاسیس مربوط به استخراج سایر معادن هم در ۱۱ ماهه سال گذشته تعداد ۲۸۱ فقره با مجوز سرمایه گذاری ۱۰ هزار و ۲۲۴ میلیارد ریال، صدور مجوز اشتغال چهار هزار و ۲۲ نفر را به همراه داشت که نسبت به دوره مشابه در سال ماقبل از نظر تعداد، میزان سرمایه گذاری و مجوز اشتغال به ترتیب ۱۰.۲، ۱۶.۶ و ۱۰.۶ درصد کاهش را ثبت کرد.
برپایه اطلاعات آماری وزارت صنعت، جوازهای تاسیس صادر شده برای سایر محصولات کانی غیرفلزی در دوره این گزارش تعداد دو هزار و ۹۴۰ فقره مجوز سرمایه گذاری به میزان ۲۱۰ هزار و ۵۵۶ میلیارد ریال و مجوز اشتغال ۵۶ هزار ۷۷۸ نفر را به دنبال داشت و در مقایسه با ۱۱ ماهه سال ۹۷ از نظر تعداد ۱۲.۵ درصد، میزان سرمایه گذاری ۵۶.۴ درصد و مجوز اشتغال ۳۳ درصد رشد نشان می دهد./
نظر شما